/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
PariserBØF
Fra : Carina


Dato : 08-04-03 18:37

Hej gruppe

Jeg har fået en næsten sygelig lyst til pariserbøf. Jeg har ikke prøvet at
lave det før, og kan jo sagtens læse mig til tilbehøret.

Har I nogle gode råd og idéer jeg kan lade mig inspirere af?

VH
Carina



 
 
Niklas (08-04-2003)
Kommentar
Fra : Niklas


Dato : 08-04-03 21:38


"Carina" <carwina@hotmail.com> skrev i en meddelelse news:3e9308e8$0$10039$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej gruppe
>
> Jeg har fået en næsten sygelig lyst til pariserbøf. Jeg har ikke prøvet at
> lave det før, og kan jo sagtens læse mig til tilbehøret.
>
> Har I nogle gode råd og idéer jeg kan lade mig inspirere af?
>
> VH
> Carina
>
>

En pariserbøf bør være stegt med stærk varme og være sprød på ydersiden men stadig rød og blodig indvendig.
Derfor er kvaliteten af kødet afgørende. Oksetartar af bedste kvalitet er det eneste sagliggørende her.
Den skal serveres med rå æggeblommer, rå løgringe, hakkede syltede rødbeder, picklessalat, friskrevet peberrod, kapers og evt.
karse.

Under bøffen skal der være et stykke franskbrød som er tørristet på den ene side og herefter smørristet på den anden side.

Uhmmm

Niklas


ram2 (08-04-2003)
Kommentar
Fra : ram2


Dato : 08-04-03 21:39

"Carina" skrev d. 08-04-03 18:37 dette indlæg :
> Hej gruppe
>
> Jeg har fået en næsten sygelig lyst til pariserbøf. Jeg har ikke
prøvet at
> lave det før, og kan jo sagtens læse mig til tilbehøret.

Hej Carina. Du skal da ha' en pariserbøf.
Sådan gør jeg (Den usunde model):

1 person.

Ingredienser:
250 gr. hakket oksekød
Margarine
1 skive franskbrød
Rå hakket løg
Capers
Rødbeder
Pickles (Den fra "Cervera" er den bedste)
Remoulade
Høvlet peberrod
Æggeblomme
Fremgangsmåde:
Steg 1 skive franskbrød i margarine, så den bliver gylden og sprød. Tag
den af.
Steg kødet formet som en stor hakkebøf. Juster stegetiden efter hvor rød
du vil have den. Anret bøffen på det stegte franskbrød. I en cirkelbue
rundt om bøffen placerer du tilbehøret. I en løgring, som du lægger på
bøffen, lægger du en rå æggeblomme.

Voila - Et herremåltid til damer er skabt.

Fedtprocenten på bøfkødet skal du købe som du kan li' det. Personlig
foretrækker jeg en 6-8 % blanding. Nogle bruger tartar kød, men jeg
synes det smager for lidt.


PS.
Hvis du kommer forbi kroen, gir' jeg en pariser.......

Mvh.
Ram2

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Nette (09-04-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 09-04-03 08:59


"ram2" skrev i en meddelelse
news:3e9333d4$0$141$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...

> I en løgring, som du lægger på
> bøffen, lægger du en rå æggeblomme.

Jeps og er man ikke meget for rå æggeblommer, - f.eks. i kolonihaven på en
varm sommerdag, kan den sagtens erstattes af et spejlæg,

Nette



ram2 (09-04-2003)
Kommentar
Fra : ram2


Dato : 09-04-03 09:27

"Nette" skrev d. 09-04-03 08:59 dette indlæg :
>
> "ram2" skrev i en meddelelse
> news:3e9333d4$0$141$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...

> Jeps og er man ikke meget for rå æggeblommer, - f.eks. i kolonihaven
på en
> varm sommerdag, kan den sagtens erstattes af et spejlæg,
>
> Nette

Man kan også bruge disse pasteuriserede blommer, meeen de smager nu
anderledes (forkert) bilder jeg mig ind.

Ram2
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Carina (09-04-2003)
Kommentar
Fra : Carina


Dato : 09-04-03 16:38


"Nette" og "ram2" :

>
> > I en løgring, som du lægger på
> > bøffen, lægger du en rå æggeblomme.
>
> Jeps og er man ikke meget for rå æggeblommer, - f.eks. i kolonihaven på
en
> varm sommerdag, kan den sagtens erstattes af et spejlæg,

Uuuhhhhhmmmm, jeg glæder mig allerede til spisetid. Tak for jeres gode råd


Carina



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408857
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste