"Heidi" <xNOSPAMx@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
¨
> Jeg syntes ikke skindet så særlig appetitligt ud, men
> det gør måske en forskel, hvis man steger det på
> panden, så det bliver sprødt?
> Og hvad med de der skæl, sidder de ikke fast i
> halsen?
Hvis du vil spise skindet på en fisk, skal du rense det sådan:
- Læg fisken i vand med salt og eddike - gør slimen tyk, så den er nem at
fjerne.
- Læg fisken på et skærebræt oven på en avis og et stykke madpapir (jeg
gider ikke spise fisk med tryksværte; og jeg gider ikke have fiske-snadder
på mine spækbrætter). Avisen skal du bruge til at tørre fnadder af på.
- Skrab med en skarp kniv "fra hoved mod hale" - fjerner slimen, der holder
skællene på plads.
- skrab "fra hale mod hoved" - fjerner skællene. Og ja: Nogen gange springer
skællene rundt over det halve køkken; det er en del af festen.
- Vupti: du har en fisk, hvor skindet kan sprødsteges og bidrage til bedre
smag.
Hvis du IKKE vil spise skindet, er det spild af tid at gøre ovenstående.
Jeg har hørt om folk, der har fået fiskeben i halsen, men aldrig om skæl,
selv ikke 1. april
Velbekomme!
Hilsen Inger