Therese wrote:
>
> Hej NG
> Så har jeg været til det første DDV-møde. Sikke en masse, man skal rumme,
> men det er jo bare at gå i gang.
Det bliver nemmere om en uges tid, når du har vænnet dig til din nye
livsstil.
Går du og tumler med noget. Spørg her eller i mail.
> Jeg har dog lige et spørgsmål, jeg glemte at få svar på.
Så er det jo godt, at du har gruppen her.
> Flemming Berg sagde, at fedtprocenten i det hakkede kød var ligemeget, og
> hvis man vil lave den som hakkebøf, skal det bare være i ovnen på en rist
> osv. osv.
Udover risten er det godt, at placere noget hullet bagepapir mellem bøf
og rist.
Så frem med hulmaskinen, når der laves hakkebøf
> Hvad så, hvis man skal bruge det i en gryderet? Skal man så stege kødet
> først og hælde fedtet fra inden de andre ingredienser puttes i, eller skal
> man helt ud i at skylle kødet i bedste Anne Larsen-stil?
>
Tja, hos os hjemme i privaten laver vi det på AnneLarsensk (the right
way). Steg først kødet til det er brunt. Hæld kødet op i en si. Hæld
så en liter _kogende_ vand ud over kødet. Voila, du har fedtreduceret
kødet og smagen er der endnu. Det skal bare gøres rigtigt.
Her til aften fortalte Tina Thorsted (en anden af konsulenterne) noget
lignende.
Ud fra hvad du fortæller og hvad jeg har har forstået på TT, så er det
nok DDV-metoden også. Men jeg kan tage fejl.
Det Anne Larsen er blevet "berømt på" er, at hun skyllede kødet under
vandhanen, hvilket ikke er optimalt hverken for smag eller
"fedtuddrivelsen". Og senere har hun fortalt, at grunden til hun
brugte vandhanen var, at de ikke havde forberedt noget kogende vand fra
fx en elkoger.
Så når fedtuddrivelse gøres rigtigt, så ødelægger man ikke noget
voldsomt.
Når du vil fedtuddrive kødet er det smartest at gøre det med kød med lav
fedtprocent (fx 9-10%). For fedtuddrivelsen af det fedtede hakket
oksekød (18-20%) ender med meget mindre kød efter uddrivelsen. Og så er
det gode tilbud man har købt kødet på ikke så godt igen.
Når du bruger tartarkød, så er det ingen grund til at fedtuddrive.
Derudover har supermarkederne til tider de rigtig gode udskæringer
(roastbeef, engelsk bøf mv) på tilbud til en pris som ligner hakket
kød. Så kan du hakke kødet selv og så har du faktisk tartarkød.
Jeg håber, at ovenstående hjælper dig videre i DDV-universet.
--
Med venlig hilsen Carsten Riis
Vær med til at redde liv ca. 4 gange om året
http://www.bloddonor.dk