Therese wrote:
>
> Hej NG
> Jeg har store planer om at starte i Vægtvogterne efter nytår og glæder mig
> meget men....
Jeg går ud fra, at du mener vægtkonsulenterne (det fremgår af senere
indlæg).
> Jeg har hørt rygter om, at man SKAL have lever én gang om ugen. Det kan da
> ikke være rigtigt. ....
Man SKAL ikke noget som helst nogen steder. Det med leveren er ligesom
alle andre råd og tips anbefalinger af, hvordan du opnår vægttab.
Det er lige den der med leveren og at huden følger med, tja som andre er
inde på så er det vist ret tvivlsomt om sammentrækning af huden og
indtagelse af lever hænger sammen.
Personlig har jeg aldrig haft problemer med lever, men jeg har
tilsyneladende også fået den tilberedt på en ordentlig måde.
Tilberedning af mad har utrolig meget at sige hvordan maden smager fx
har jeg ikke kunne li broccoli før min kone lavede det. Min mor har
altid kogt den for meget, så den blev slatten og kedelig. Broccoli skal
laves ligesom spagetti: al dente.
Lever kan tilberedes på mange måder. Leverpostej er en måderne man kan
få lever på. DDV-leverpostejen er faktisk den bedste leverpostej jeg har
smagt. Sammen med de mindst 300 gram grønsager (fx stegte champignon) er
det bare guld..
Til frokost kunne man stege 80 gram kyllingelever (det er ikke særlig
meget). Den skal ikke steges for meget eller for lidt. Men lige præcis
som den skal være. Det er svært at fortælle hvor meget, men man kan jo
eksperimentere lidt.
Derudover kan man lade leveren stå i noget mælk i et par timer. Mælken
skulle (jeg har fået fortalt) trække noget af smagen til sig.
> Jeg har jo netop valgt vægtvogterne, fordi det siges, at maden er så god
> og at der er meget af den.
Du står selv for alt det praktiske i forbindelse med madlavningen, men
rådene og opskrifterne er skruet sådan sammen, at du får god og rigelig
mad.
Der er plads til desserter, mellemmåltider, snacks og kager
Smugkig på
http://opskrifter.heede.dk
(gennemgå lige opskrifterne med en tættekam for fejl i forhold til
DDV-principperne. Jeg har ikke fundet nogen men min konsulent mener at
der er nogen).
> Jeg håber, der er nogen, der kan fortælle, at der er alternativer til lever,
> man kan spise i stedet for.
>
Du kan bare lade være.
Som sagt ovenfor. Prøv leverpostejen og lav lever på forskellig vis fx i
en krydret gryderet (gerne så meget at du ikke kan smage leveren). Du
kan også prøve lever fra forskellige dyr. Kyllingelever skulle efter
sigende ikke være så slem som svinelever.
--
Med venlig hilsen Carsten Riis
Vær med til at redde liv ca. 4 gange om året
http://www.bloddonor.dk