/ Forside / Interesser / Fritid / Lystfiskeri / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Lystfiskeri
#NavnPoint
molokyle 2204
srhansen 1625
CLAN 1346
pbp_et 1163
dabj 1025
katekismus 904
Splitcane 889
dova 700
Nordsted1 679
10  arne.jako.. 660
Bygselv røgeovn
Fra : Thomas Jeppesen


Dato : 18-12-02 21:43

Er der mon nogen i gruppen der ligger inde med tegning/vejledning eller bare
almindelig knowhow vedr. bygning af en mindre røgeovn til koldrøgning?

Hvis det er tilfældet vil det da være rart, hvis vedkommende vil dele sin
viden med os andre.

På forhånd tak!

Thomas



 
 
Alex Linaa (20-12-2002)
Kommentar
Fra : Alex Linaa


Dato : 20-12-02 08:20

"Thomas Jeppesen" <thomasjeppesen[sletdette]@mail.tele.dk> skrev i en
meddelelse news:3e02047e$0$222$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Er der mon nogen i gruppen der ligger inde med tegning/vejledning
eller bare
> almindelig knowhow vedr. bygning af en mindre røgeovn til koldrøgning?
>
> Hvis det er tilfældet vil det da være rart, hvis vedkommende vil dele
sin
> viden med os andre.

Der er en ret avanceret fætter her:
http://hjem.get2net.dk/walter/inrogovn.htm og
http://hjem.get2net.dk/thomas_froelund/smoking.htm

Her er en anden som er mindre kompleks:
http://home19.inet.tele.dk/erik-andersen/rogovn.htm

Venlig hilsen
Alex Linaa



Helle Christensen (21-12-2002)
Kommentar
Fra : Helle Christensen


Dato : 21-12-02 19:56

Hej
Den smarteste måde at lave en koldrygningsdovn, er ved at få fat i et
gammelt udtjent køleskab. Folk smider gerne deres køleskabe ud, når de ikke
mere kan holde temperaturen på de små grader. Til koldrygning skal kammeret
op på ca. 20°C. Derfor er det nemt at få fat i disse køleskabe. Denne temp.
opnås nemt, hvis du benytter en lille varmeplade, med din plade smuld på. Du
skal have varmeaggreatet stående i bunden og starter med at få røget
køleskabet grundigt til før du lægger saltede/sukrede fisk i køleskabet.
Hvis det kniber med at holde temp. kan du lægge et par frosne 1½l
sodavandsflasker ( med vand). Der skal så blot tændes og derefter slukkes
på afbryderen til kogepladen efter ca. 15-20 min. Man lader så være med at
åbne skabet. i min. 2 timer. Herefter tændes igen for ny smuld og
proceduren gentages selvfølgelig alt efter hvor meget der er lagt til
rygning. Normalt vil 3-4 gange være nok med en "hviletid" på ca. 3 timer i
mellem hver gang.
Ovenstaående procedure er praktiseret igennem flere år med vellykkede
resultater.
God fornøjelse med koldrygningen.
mvh
Helle Chr.

"Thomas Jeppesen" <thomasjeppesen[sletdette]@mail.tele.dk> skrev i en
meddelelse news:3e02047e$0$222$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Er der mon nogen i gruppen der ligger inde med tegning/vejledning eller
bare
> almindelig knowhow vedr. bygning af en mindre røgeovn til koldrøgning?
>
> Hvis det er tilfældet vil det da være rart, hvis vedkommende vil dele sin
> viden med os andre.
>
> På forhånd tak!
>
> Thomas
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177548
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408802
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste