/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Morgenbrød - navn??
Fra : Mari


Dato : 01-03-01 22:37

Jeg ville bestille et morgenbrød hos bageren her til morgen - og kunne
ikke huske hvad det kaldes.

Det er rundt, og har facon som et fladt rundstykke.
Det er drysset med et dækkende lag blåbirkes.
Det er snittet i overfladen, så der "tegnes en stjerne" i
blåbirkes-laget.

Det er ikke et af de nye brød, det har været i sortimentet i umindelige
tider. Men hvad hedder det.



--

Venlig hilsen
M a r i a n n e H a n s e n
e-mail via URL: http://www.image.dk/~mari (om epilepsi og
dværgschnauzer)


 
 
Jens Olsen (01-03-2001)
Kommentar
Fra : Jens Olsen


Dato : 01-03-01 22:52


"Mari" <mari@hansen.image.dk> skrev i en meddelelse
news:Rhzn6.11141$dD.574059@twister.sunsite.dk...
| Jeg ville bestille et morgenbrød hos bageren her til morgen - og
kunne
| ikke huske hvad det kaldes.
|
| Det er rundt, og har facon som et fladt rundstykke.
| Det er drysset med et dækkende lag blåbirkes.
| Det er snittet i overfladen, så der "tegnes en stjerne" i
| blåbirkes-laget.
|
| Det er ikke et af de nye brød, det har været i sortimentet i
umindelige
| tider. Men hvad hedder det.


Er det mon semler , du mener?

M.v.h.
Jens Olsen



Mari (01-03-2001)
Kommentar
Fra : Mari


Dato : 01-03-01 23:18


"Jens Olsen" <dunja@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:%vzn6.11172$dD.576621@twister.sunsite.dk...
>> | Jeg ville bestille et morgenbrød hos bageren her til morgen
>> - og kunne ikke huske hvad det kaldes.
>
> Er det mon semler , du mener?

Jaaah - tak skal du have.
Jeg havde fået haget mig fast i Brioshe (stavning?) - og vidste at det
ikke var rigtigt.

Der er semler..... de hedder


--

Venlig hilsen
M a r i a n n e H a n s e n
e-mail via URL: http://www.image.dk/~mari (om epilepsi og
dværgschnauzer)


Klaus Alexander Seis~ (01-03-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 01-03-01 23:22

Jens Olsen skrev:

>> Det er rundt, og har facon som et fladt rundstykke.
>> Det er drysset med et dækkende lag blåbirkes.
>> Det er snittet i overfladen, så der "tegnes en stjerne" i
>> blåbirkes-laget.
>
> Er det mon semler , du mener?

Er semler ikke de der svenske marcipanboller man spiser med varm mælk
(måske omkring jul eller fastelavn)?


// Klaus

--
><>°

Jesper Harder (02-03-2001)
Kommentar
Fra : Jesper Harder


Dato : 02-03-01 02:32

klaus@seistrup.dk (Klaus Alexander Seistrup) writes:

> Er semler ikke de der svenske marcipanboller man spiser med varm mælk
> (måske omkring jul eller fastelavn)?

Den betydning havde jeg ikke hørt. Semmel er også et sydtysk/østrigsk
ord for Brötchen (rundstykker).

Klaus Alexander Seis~ (02-03-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 02-03-01 03:06

Jesper Harder skrev:

>> Er semler ikke de der svenske marcipanboller man spiser med
>> varm mælk (måske omkring jul eller fastelavn)?
>
> Den betydning havde jeg ikke hørt. Semmel er også et sydtysk/
> østrigsk ord for Brötchen (rundstykker).

Sjovt. Er der nogen friske svenskere på linien?


// Klaus

--
><>°

Carsten Sørensen (02-03-2001)
Kommentar
Fra : Carsten Sørensen


Dato : 02-03-01 07:18

"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> wrote in message
news:slrn99tvrp.qs7.klaus@zigzag.adsl.dk...
> Sjovt. Er der nogen friske svenskere på linien?

Ikk' mig, men jeg ved det hedder "semlor". En hurtig søgning på google
fandt: http://www.algonet.se/~sv/semlaguiden.htm


Carsten Sørensen




Klaus Alexander Seis~ (02-03-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 02-03-01 07:47

Carsten Sørensen skrev:

> http://www.algonet.se/~sv/semlaguiden.htm

Alle tiders.

Bl.a. står der "[...], där de mandelfyllda bakverden före servering
kokades i mjölk", så jeg huskede da ikke helt forkert.

Der er osse adskillige opskrifter.


// Klaus

--
><>°

Peter W. Bosse (02-03-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 02-03-01 05:01

"Mari" <mari@hansen.image.dk> skrev i meddelandet:
> Jeg ville bestille et morgenbrød hos bageren her til morgen - og kunne
> ikke huske hvad det kaldes.
>
> Det er rundt, og har facon som et fladt rundstykke.
> Det er drysset med et dækkende lag blåbirkes.
> Det er snittet i overfladen, så der "tegnes en stjerne" i
> blåbirkes-laget.

Semle er tysk, og kan også kaldes en simle, og er et rundstykke af hvede
drysset med blå birkes, og i Tyskland mærket af så man kan brække det
over i to halvdele. Dej mæssigt i samme familie som det vi i København
og omegn også kalder "Håndværker" som vi lige har talt om for et par
uger siden.

--
Mvh.
Peter W. Bosse

(u. billeder)
Har du prøvet Bakkegaarden's el. Karen Wolf's Blandede Småkager, hvor
alle småkagerne smager ens, uanset om det er en Vaniliekrans eller
Håkonskage, Finskbrød osv?



Mari (02-03-2001)
Kommentar
Fra : Mari


Dato : 02-03-01 22:56


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:_XEn6.2514$fK3.63345@news000.worldonline.dk...
> "Mari" <mari@hansen.image.dk> skrev i meddelandet:
> > Jeg ville bestille et morgenbrød hos bageren her til morgen - og
kunne
> > ikke huske hvad det kaldes.
> Semle er tysk, og kan også kaldes en simle, og er et rundstykke af
hvede
> drysset med blå birkes, og i Tyskland mærket af så man kan brække det
> over i to halvdele. Dej mæssigt i samme familie som det vi i København
> og omegn også kalder "Håndværker" som vi lige har talt om for et par
> uger siden.

Med alle de flødeskumskager, der dukkede på ) så troede jeg
alligevel at jeg tog fejl. Men da jeg nu ser din beskrivelse - så svarer
den til det jeg genkender som semler/simler.
I Danmark ser vi at der er snittet flere gange (stjerne) - skulle det så
også være
af hensyn til at kunne brække den i stykker. Det bruger vi jo ellers kun
med kuvertbrød og flutes.


--

Venlig hilsen
M a r i a n n e H a n s e n
e-mail via URL: http://www.image.dk/~mari (om epilepsi og
dværgschnauzer)


Camilla (04-03-2001)
Kommentar
Fra : Camilla


Dato : 04-03-01 13:44

Vi har et morgenbrød der kaldes søstjerne - det lyder
umiskendeligt som det du beskriver. Men det kan jo være, at det
lyder bedre end semmel.

En østrigsk semmel synes jeg virker lidt mere sej i det, end
almindelige rundstykker. Desuden har jeg ikke set dem med blå
birkes. Mønstret i den er en lidt "buet stjerne"

Disse søstjerner virker som en mellemting mellem et alm.
rundstykke og en semmel.

Hilsen Mille


On Thu, 01 Mar 2001 21:36:49 GMT, "Mari" <mari@hansen.image.dk>
wrote:

>Jeg ville bestille et morgenbrød hos bageren her til morgen - og kunne
>ikke huske hvad det kaldes.
>
>Det er rundt, og har facon som et fladt rundstykke.
>Det er drysset med et dækkende lag blåbirkes.
>Det er snittet i overfladen, så der "tegnes en stjerne" i
>blåbirkes-laget.
>
>Det er ikke et af de nye brød, det har været i sortimentet i umindelige
>tider. Men hvad hedder det.


Mari (04-03-2001)
Kommentar
Fra : Mari


Dato : 04-03-01 18:50


"Camilla" <mille-stig@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:tld4atk0a26f88tgkb8hv824aldmsibase@4ax.com...
> Vi har et morgenbrød der kaldes søstjerne - det lyder
> umiskendeligt som det du beskriver. Men det kan jo være, at det
> lyder bedre end semmel.

Mht. bagerbrød, så skete der jo en rivende udvikling i 70'erne, som
nok gav nye navne til gamle brød. Jeg har bemærket at samme brød kaldes
forskelligt øst/vest for Storebælt.

Den semle/simle jeg kender, er et gammelt brød i Danmark - dvs. fra før
"brød-revolutionen" i 70'erne.

> En østrigsk semmel synes jeg virker lidt mere sej i det, end
> almindelige rundstykker. Desuden har jeg ikke set dem med blå
> birkes. Mønstret i den er en lidt "buet stjerne"

Gælder det i alle bagerier. Jeg synes der kan være forskel på brød
herhjemme, så måske det samme i Østrig??

> Disse søstjerner virker som en mellemting mellem et alm.
> rundstykke og en semmel.

Nu husker jeg ikke lige, hvad det var brødet blev kaldt. Det var
ikke søstjerne, men dog noget andet maritimt. Og da jeg hørte det,
faldt det mig ind, at det ikke var det 'rigtige oprindelige' navn.
Men det kan jo godt tænkes, at det er det gamle brød, som blot kaldes
noget andet nu. Det ved jeg som sagt ikke.


--

Venlig hilsen
M a r i a n n e H a n s e n
e-mail via URL: http://www.image.dk/~mari (om epilepsi og
dværgschnauzer)


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste