/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
blød nougat
Fra : Lau Saugman Hansen


Dato : 09-11-02 12:13

Er der nogen der har en opskrift på blød nougat, altså den man bruger i
bl.a. konfekt sammen med marcipan?

Mvh Lau



 
 
Tina (08-11-2002)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 08-11-02 18:21


"Lau Saugman Hansen" <laush@mail.dk> skrev i
news:3dccedc3$0$50044$edfadb0f@dread13.news.tele.dk
> Er der nogen der har en opskrift på blød nougat, altså den man bruger i
> bl.a. konfekt sammen med marcipan?

Blød nougat der smager og ser ud som den man køber, er ikke mulig at
fremstille selv.

I en tråd helt tilbage fra dec. 98, fandt jeg denne opskrift, der da er værd
at prøve

Hjemmelavet Hasselnøddesmør
(Smager som koncentreret blød nougat, men har marcipanagtig konsistens)

100 g hasselnøddekerner
25-50 g flormelis
1-2 spsk væde (vand el. sherry el. likør)

Begynd med at lægge hasselnøddekernerne i en 250°C varm ovn i 5-7 minutter -
eller til den brune hinde løsner sig. Gnid hinderne af nødderne og læg
kernerne i foodprocessoren. Kør kerner og flormelis til fint mel og ælt det
hele sammen med lidt væde. Opbevares køligt i plastpose.

God fornøjelse

Tina



Deleuran (09-11-2002)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 09-11-02 23:15


"Lau Saugman Hansen" skrev :
> Er der nogen der har en opskrift på blød nougat, altså den man bruger i
> bl.a. konfekt sammen med marcipan?


Denne opskrift har jeg fra en TV-udsendelse af ældre dato med Claus Meyer.
Den er fast i vores konfektsortiment, smager ikke helt som købenougat, men
meget, meget bedre:

Hjemmelavet Nougat - Praliné

100 g mandler
50 g hasselnøddekerner
180 g sukker

Det hele ristes gyldent ved 160 C i ovnen, hældes direkte i en foodprocesser
og køres et par minutter til massen smelter. Ønskes en chokoladepralinè til
at rulle i kakao eller overtrække med chokolade, kommes 65 g god, intens
chokolade - hakket i brud i foodprocesser, som så kører til chokoladen er
smeltet ind i massen.

Lone



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177508
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408575
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste