|
| Vodka Martini og James Bond. Fra : Niklas |
Dato : 24-10-02 13:09 |
|
Mon man kan smage forskel?
I James Bond film er der _altid_ en replik vedr. hans drink.
Er denne replik:
"Stired, not shaken"
eller
"Shaken, not stired"
???
Eller noget tredje?
Please help.
Og hvis muligt vil et link til dokumentation være en stor hjælp,
da det handler om et vædemål
på tværs af alle familiens medlemmer.
Niklas
| |
Morten Steen (24-10-2002)
| Kommentar Fra : Morten Steen |
Dato : 24-10-02 13:24 |
|
Det er "Shaken, not stirred".
Dokumentation? Ikke andet end jeg har set alle filmene utallige gange. Jeg
er 200% sikker.
Morten
"Niklas" <niklasthedolphin@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:3db7e2d0$0$3373$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Mon man kan smage forskel?
>
> I James Bond film er der _altid_ en replik vedr. hans drink.
>
> Er denne replik:
> "Stired, not shaken"
> eller
> "Shaken, not stired"
>
> ???
>
> Eller noget tredje?
>
> Please help.
> Og hvis muligt vil et link til dokumentation være en stor hjælp,
> da det handler om et vædemål
> på tværs af alle familiens medlemmer.
>
> Niklas
>
| |
Nikolaj Borg (24-10-2002)
| Kommentar Fra : Nikolaj Borg |
Dato : 24-10-02 13:39 |
|
Morten Steen wrote:
> Det er "Shaken, not stirred".
Jepper.
> Dokumentation? Ikke andet end jeg har set alle filmene utallige
> gange. Jeg er 200% sikker.
Så mange gange har jeg heller ikke set filmene, men jeg ved, at du har ret.
Desuden giver Google 23.500 hits på "shaken not stirred" og kun 2.740 på det
modsatte.
/Nikolaj
| |
Per Kristensen (24-10-2002)
| Kommentar Fra : Per Kristensen |
Dato : 24-10-02 14:01 |
|
"Morten Steen" <spammenot@home.com> skrev i en meddelelse
news:6ERt9.174573$Qk5.6004765@news010.worldonline.dk...
> Det er "Shaken, not stirred".
> Dokumentation? Ikke andet end jeg har set alle filmene utallige gange. Jeg
> er 200% sikker.
>
Ja og :? Han spurgte om man kan smage forskel på om drinken er rystet frem
for rørt.
| |
Nikolaj Borg (24-10-2002)
| Kommentar Fra : Nikolaj Borg |
Dato : 24-10-02 14:07 |
|
Per Kristensen wrote:
> Ja og :? Han spurgte om man kan smage forskel på om drinken er rystet
> frem for rørt.
Nej, det gør han faktisk ikke: Han spørger om, hvad repliken er, men
spekulerer forinden over, om man kan smage forskel.
/Nikolaj
| |
Per Kristensen (24-10-2002)
| Kommentar Fra : Per Kristensen |
Dato : 24-10-02 16:30 |
|
"Nikolaj Borg" <nikol@jSbPoArMg.dk> skrev i en meddelelse
news:KdSt9.174589$Qk5.6006445@news010.worldonline.dk...
> Per Kristensen wrote:
>
> > Ja og :? Han spurgte om man kan smage forskel på om drinken er rystet
> > frem for rørt.
>
> Nej, det gør han faktisk ikke: Han spørger om, hvad repliken er, men
> spekulerer forinden over, om man kan smage forskel.
>
> /Nikolaj
>
Ja selvfølgelig tager det længere tid.
| |
Bo Pfänner (24-10-2002)
| Kommentar Fra : Bo Pfänner |
Dato : 24-10-02 21:24 |
|
Faktisk kan man godt smage og se forskel på om driken er "shaken" eller
"stirred"
Normalt vil man ikke shake en vodka/martine da man altid shaker med is,
derved vil drinken blive alt for kold og uklar pga. de iskrystaller som vil
komme i.
Derfor beder James Bond altid om en "shaken, not stirred"
- Bo
| |
// Overby (26-10-2002)
| Kommentar Fra : // Overby |
Dato : 26-10-02 23:36 |
|
Sådan, Brian Flanagan
Daniel
| |
Hajaj® (24-10-2002)
| Kommentar Fra : Hajaj® |
Dato : 24-10-02 17:05 |
|
On Thu, 24 Oct 2002 15:00:32 +0200, "Per Kristensen"
<pzk@crayon.dk> wrote:
>
>"Morten Steen" <spammenot@home.com> skrev i en meddelelse
>news:6ERt9.174573$Qk5.6004765@news010.worldonline.dk...
>> Det er "Shaken, not stirred".
>> Dokumentation? Ikke andet end jeg har set alle filmene utallige gange. Jeg
>> er 200% sikker.
>>
>Ja og :? Han spurgte om man kan smage forskel på om drinken er rystet frem
>for rørt.
>
Jeg læste engang, på bagsiden af Ingenøren SVJH, om en
undersøgelse, foretaget i en bar og et kemi laboratorium i
England, der havde konstateret at der var forskel. Både i
smag og en målbar kemisk forskel. Hvori forskellen består
kan jeg dog ikke huske.
--
Hajaj®
hajaj@webhiker.remove.dk
Boycott the 2008 Olympics
| |
Mark Thomas Gazel (24-10-2002)
| Kommentar Fra : Mark Thomas Gazel |
Dato : 24-10-02 21:08 |
|
>>> Det er "Shaken, not stirred".
>>> Dokumentation? Ikke andet end jeg har set alle filmene utallige
>>> gange. Jeg er 200% sikker.
>>>
>> Ja og :? Han spurgte om man kan smage forskel på om drinken er
>> rystet frem for rørt.
>>
>
> Jeg læste engang, på bagsiden af Ingenøren SVJH, om en
> undersøgelse, foretaget i en bar og et kemi laboratorium i
> England, der havde konstateret at der var forskel. Både i
> smag og en målbar kemisk forskel. Hvori forskellen består
> kan jeg dog ikke huske.
Hvis du spørger en drinkekspert ville han sige, at det er en dødssynd at
ryste en vodka Martini. Det er vel det, der gør det til noget særligt, og
noget som man husker. Bond er simpelthen drinks exentrisk.
--
Mark
www.MandeZonen.dk - Når du er træt af Tidens Kvinder
Er du film buff? Vi kan altid bruge en ny skribent.
Få artiklerne på dit site: http://www.mandezonen.dk/overskrifter.php4
| |
thomas tomcat (24-10-2002)
| Kommentar Fra : thomas tomcat |
Dato : 24-10-02 22:43 |
|
in article ap9jss$si076$1@ID-96011.news.dfncis.de, Mark Thomas Gazel at
markgazel@hotmail.com wrote on 24/10/02 22:08:
>>>> Det er "Shaken, not stirred".
>>>> Dokumentation? Ikke andet end jeg har set alle filmene utallige
>>>> gange. Jeg er 200% sikker.
>>>>
>>> Ja og :? Han spurgte om man kan smage forskel på om drinken er
>>> rystet frem for rørt.
>>>
>>
>> Jeg læste engang, på bagsiden af Ingenøren SVJH, om en
>> undersøgelse, foretaget i en bar og et kemi laboratorium i
>> England, der havde konstateret at der var forskel. Både i
>> smag og en målbar kemisk forskel. Hvori forskellen består
>> kan jeg dog ikke huske.
>
> Hvis du spørger en drinkekspert ville han sige, at det er en dødssynd at
> ryste en vodka Martini. Det er vel det, der gør det til noget særligt, og
> noget som man husker. Bond er simpelthen drinks exentrisk.
jeg har en gammel bog vistnok politikens Forlag, som er dybt seriøs, handler
kun om hvad mennesker drikker og hvordan, de drikker det, temperaturer osv
osv.
deri bemærkes osse, at Bond gør det omvendt.
| |
Karsten Jensen (25-10-2002)
| Kommentar Fra : Karsten Jensen |
Dato : 25-10-02 14:03 |
|
On Thu, 24 Oct 2002 15:00:32 +0200, "Per Kristensen" <pzk@crayon.dk>
wrote:
>Ja og :? Han spurgte om man kan smage forskel på om drinken er rystet frem
>for rørt.
Det kan 007 jo altså.... Mindes noget med en "skurk" der tilbyder ham
en Stired - not shaken... Og Roger More vrisser lidt på næsen af det.
I en anden film smager han sig vist også frem til blandingsmetoden.
--
Med venlig hilsen fra
Karsten Jensen
k-j@direkte.org
| |
Michael Skov (24-10-2002)
| Kommentar Fra : Michael Skov |
Dato : 24-10-02 23:10 |
|
er det bare mig eller drikker han den ikke stirred i en film. Kan ikke
huske hvilken (måske casino royale)
MU!
| |
|
|