> Kan du ikke bare regne det samlede antal kcal ud ud fra ingredienserne, og
> så, når suppen er færdig, veje suppen.
>
> Så burde man jo kunne finde ud af kcal/100 gram ved:
>
> ((kcal ingredienser)/(gram suppe))*100 = kcal/100 gram
>
> eks. 5000 kcal i ingredienser
> vægt af færdig suppe 1 kg
>
> dvs.
>
> ((5000 kcal)/(1000 g))*100 = 500 kcal/100 gram
>
> Kcal i ingredienserne bør være når ingredienserne er kogte, da f.eks.
> kartofler vistnok giver mere energi når de er kogte i forhold til når de
er
> rå (pga et eller andet med omdannelse af stivelse til sukker).
>
Jo i praksis kunne jeg vel godt... Men jeg sidder med 30 opskrifter som skal
regnes ud... og det bliver noget at en opgave at lave alt maden for derefter
at lade det veje....
Så det tror jeg at jeg hopper over.. ellers et godt foralgs
Men der må da være en udregning? eller hvad? Eller er det så lille en
forskel at det ikke betyder noget?
På forhånd tak
Mette