"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> wrote in message
news:8R6m6.42280$2w6.804038@twister.sunsite.dk...
> Jeg holder meget af Fromage Frais til kolde dyppelser som f.eks. Tzatziki
og
> Guacomole, og også med frugt.
Meget enig - men det forekommer mig at Fromage Blanc er knap så syrlig som
Fromage Frais. Jeg er desværre i den situation at jeg bør være
tilbageholdende
med at indtage Creme Frais i store mængder og har
konstateret at næsten alle de kolde saucer, der ellers laves med dette
fedtholdige surmælksprodukt smager ganske tåleligt med Fromage
det-ene-eller-andet.
Jeg har lige i går til min provencalske fiskesuppe fremstillet en
fedtreduceret rouille:
2 fed knust hvidløg
1 finthakket chilli uden kerner og stole (styrke efter temperement - jeg
vælger selv en moderat)
1 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk god olivenolie
alt hældt i 1 1/2 dl Fromage blanc.
Nydes på ristet brød - hos undertegnede giabattabrød ristet i ovn - som
tilbehør til suppen, der i dette tilfælde er lavet på den superbillige fisk,
hvilling (hvillingefiletter p.t. 50 Kr/kg anbefales kraftigt).
mvh
Jan
mvh
Jan