/ Forside / Interesser / Helbred / Slankekure / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Slankekure
#NavnPoint
henningbo.. 2235
ans 1415
vaxen 1300
dova 889
miritdk 860
disken 790
Mordex 720
Nordsted1 649
Jernladyen 626
10  briani 560
Hjælp til bagning af brød!
Fra : Katrine


Dato : 03-10-02 07:10

Hej alle!

Jeg har et problem, når jeg bager brød. For at gøre en lang historie kort,
så har jeg købt durummel og en brødblanding fra Amo (Ciabatta). Min tanke
var, at jeg synes godt om ciabatta brødene fra brødblandingen, men at det
måtte kunne gøres billigere ved selv at blande i rette forhold.

Jeg har nu prøvet næsten alle (synes jeg ihvert fald selv) forhold mellem
alm. hvedemel og durummel, men smagen bliver bare ikke som ønsket. Den
mangler simpelthen smag. Jeg har prøvet med mere salt i, men det synes jeg
heller ikke hjalp.

Hvad gør jeg (forkert)? Håber en eller anden sidder med en løsning

Hilsner
Katrine



 
 
Hanne Jensen (03-10-2002)
Kommentar
Fra : Hanne Jensen


Dato : 03-10-02 11:49

snip > Hvad gør jeg (forkert)? Håber en eller anden sidder med en løsning

Jeg mener at Ciabattabrød skal langtidshæves så brødsmagen rigtigt kommer
frem.
Hilsen Hannepige



Nette (03-10-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 03-10-02 21:20


"Katrine" wrote
> Jeg har et problem, når jeg bager brød. For at gøre en lang historie kort,
> så har jeg købt durummel og en brødblanding fra Amo (Ciabatta). Min tanke
> var, at jeg synes godt om ciabatta brødene fra brødblandingen, men at det
> måtte kunne gøres billigere ved selv at blande i rette forhold.
>
> Jeg har nu prøvet næsten alle (synes jeg ihvert fald selv) forhold mellem
> alm. hvedemel og durummel, men smagen bliver bare ikke som ønsket. Den
> mangler simpelthen smag. Jeg har prøvet med mere salt i, men det synes jeg
> heller ikke hjalp.
>
> Hvad gør jeg (forkert)? Håber en eller anden sidder med en løsning

Har du prøvet med en surdej, der har stået mindst et døgn på køl?
Med kærnemælk?

Nu er det sådan, at der ofte er smagsstoffer tilsat den slags blandinger, så
det vil aldrig blive helt der samme. Til gengæld kan du prale af sundt,
RIGTIGT brød

Nette




Katrine (05-10-2002)
Kommentar
Fra : Katrine


Dato : 05-10-02 07:58


"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> wrote in message
news:3d9ca658$0$1026$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
>
> Har du prøvet med en surdej, der har stået mindst et døgn på køl?
> Med kærnemælk?
>

Nej, jeg er ikke typen, der er blevet opfostret med hjemmebagt brød (hverken
lyst eller grov), så hvis du kunne komme med en opskrift på surdej ville jeg
være for evigt taknemmelig. Der må gerne være fx. honning i (De
ciabatta-brød man kan købe færdigt fra Sjulstad dufter så dejligt af
honning, når man varmer dem, umm) :)

> Nu er det sådan, at der ofte er smagsstoffer tilsat den slags blandinger,

> det vil aldrig blive helt der samme. Til gengæld kan du prale af sundt,
> RIGTIGT brød
>

Det avr jo også den ene halvdel af mit motiv for at bage selv. Den anden er,
at der bare ikke er noget bedre end lyst brød lige ud fra ovnen med en smule
kærgården på UHM! Og så har jeg fødevareallergi, så det kan være svært at
købe melblandinger eller færdigt brød uden det, jeg er allergisk overfor.
Det kan jeg kontrollere på denne måde.

> Nette

Hilsner
Katrine



Nette (06-10-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 06-10-02 00:56


"Katrine" wrote
> så hvis du kunne komme med en opskrift på surdej ville jeg
> være for evigt taknemmelig. Der må gerne være fx. honning i (De
> ciabatta-brød man kan købe færdigt fra Sjulstad dufter så dejligt af
> honning, når man varmer dem, umm) :)

Hej Katrine.

Det er ganske nemt. Næste gang du bager, så gemmer du bare en lille klat i
en tætlukket plastikboks i køleskabet og næste gang igen, så tilsætter du
den dejen. Sådan kan du blive ved og ved og altid have en surdej, eller som
også kalder en fordej, klar.
Klatten kan holde en uges tid, det kan den ihvertfald her, og når du efter
en uge snupper den, vil du hurtigt finde ud af, hvorfor den kaldes en
surdej-. Den stinker ækelt, men det giver en dejlig smag.

Erstat noget af sukkeret med honning i selve dejen, og eventuelt kærnemælk
med mælk/vand eller hvad du nu plejer at bruge af vædske.

Du kan også piske lidt honning med vand og pensle bollerne med, inden du
drysser durummel ovenpå.

Pøj pøj med det

Nette



Kristian (08-10-2002)
Kommentar
Fra : Kristian


Dato : 08-10-02 14:58

"Katrine" <hatikvah83@hotmail.com> wrote in
news:3d9bdf2b$0$18149$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk:

> Hej alle!
>
> Jeg har et problem, når jeg bager brød. For at gøre en lang historie
> kort, så har jeg købt durummel og en brødblanding fra Amo (Ciabatta).
> Min tanke var, at jeg synes godt om ciabatta brødene fra
> brødblandingen, men at det måtte kunne gøres billigere ved selv at
> blande i rette forhold.
>
> Jeg har nu prøvet næsten alle (synes jeg ihvert fald selv) forhold
> mellem alm. hvedemel og durummel, men smagen bliver bare ikke som
> ønsket. Den mangler simpelthen smag. Jeg har prøvet med mere salt i,
> men det synes jeg heller ikke hjalp.
>
> Hvad gør jeg (forkert)? Håber en eller anden sidder med en løsning
>
> Hilsner
> Katrine
>
>

Her kan du finde opskrifter på diverse Italienske brød:

http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/cat305.html

Ciabatta V er med durummel+hvedemel.
Jeg må indrømme at jeg ikke har prøvet opskrifterne, men der er da
mulighed for at lure nogle tricks ;)

\Kristian

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste