/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ingefærmarmelade
Fra : Helle Ansine Jensen


Dato : 23-02-01 13:49

Hej

Er der en, der har en opskrift på marmelade med ingefær i?

Hilsen Helle.



 
 
Peter W. Bosse (24-02-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 24-02-01 06:47

"Helle Ansine Jensen" <ansine@mail1.stofanet.dk> skrev i meddelandet:
> Er der en, der har en opskrift på marmelade med ingefær i?

Enhver husmoder burde have "Den grønne syltebog" , her er bare et par
opskrifter...

Syltede ingefær: (ca. ½ liter)
250 g friske ingefær, 3 dl vand, 300 g sukker, ¼ tsk atamonpulver el. ½
tsk flydende atamon.

Ingefæren skrælles og koges halvmør i vand. Kogevandet kasseres. Sukker
og vand koges til sukkerlage. Ingefæren kommes i og koges til den er mør
ca. 30 min. Kommes i atamonskyllede glas. Lagen koges ind, tilsættes
atamon og hældes over ingefæren. Glassene lukkes.

-oo-

Ingefærmarmelade med æbler:
2 kg madæbler, ½ lt vand, revet skal og saft af 3 mursten (citroner),
250 g syltet ingefær, ½ dl ingefærlage, 2 tsk stødt ingefær, 1 kg
sukker, 1 tsk atamonpulver el. 2 tsk flydende atamon.

De skyllede æbler skrælles, deles, befries for blomst, stilk og kernehus
og skæres i både. De koges med vandet under låg ca. 15 min. til de er
helt udkogte. Citronskal og saft, samt snittet ingefær, ingefærlage og
stødt ingefær røres i sammen med sukkeret. Marmeladen koges uden låg
5-10 min. Atamon tilsættes. Marmeladen fyldes i atamonskyllede glas, der
lukkes.

-oo-

Engelsk ingefærmarmelade: (ca. 1¾ liter)
1½ kg røde, skøre rabarberstilke, 1 kg sukker, 15 g hel ingefær, 100 g
syltet ingefær, 3 tsk rød melatin.

Rabarberstilkene vaskes, snittes i centimeterlange stykker, drysses med
sukker og stilles lunt 1-2 timer eller koldt 1 nat. hel ingefær pakkes i
gaze og lægges i gryden. Rabarber, sukker og ingefær koges 15 min. under
jævnlig omrøring. Syltet ingefær kan købes i glas. Frugten skæres i
småstykker og blandes i marmeladen sammen med lidt af lagen. Melatin og
2 spsk ekstra sukker blandes godt og drysses i. Marmeladen koges
kraftigt igennem i 2 min., posen med ingefær fjernes og der skummes,
fyldes på atamonskyllede glas og lukkes.

Go' fornøjelse!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Økologiske varer er ikke sundere end ikke-økologiske,
konkluderer en rapport.
http://www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2001&m=2&d=23#id43503



ole larsen (24-02-2001)
Kommentar
Fra : ole larsen


Dato : 24-02-01 09:19


Peter W. Bosse skrev i meddelelsen ...

>
>Økologiske varer er ikke sundere end ikke-økologiske,
>konkluderer en rapport.
>http://www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2001&m=2&d=23#id43503
>


Som jeg hørte det, "er det ikke bevist at de er sundere". Det betyder IKKE
at det er bevist at de ikke er.

Ole



Jan Boegh (24-02-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 24-02-01 12:21

"ole larsen" <olenospam@nospam.dk> wrote in message
news:HfKl6.21031$PC4.856444@news010.worldonline.dk...

> Som jeg hørte det, "er det ikke bevist at de er sundere". Det betyder IKKE
> at det er bevist at de ikke er.

Kort og godt - vi aner ikke en kæft om det, og så er der jo plads til alle
myter. Og enhver kan blive salig i sin tro!

mvh
jan



ole larsen (25-02-2001)
Kommentar
Fra : ole larsen


Dato : 25-02-01 01:55


Jan Boegh skrev i meddelelsen <9785fo$iue$1@news.net.uni-c.dk>...
>"ole larsen" <olenospam@nospam.dk> wrote in message
>news:HfKl6.21031$PC4.856444@news010.worldonline.dk...
>
>> Som jeg hørte det, "er det ikke bevist at de er sundere". Det betyder
IKKE
>> at det er bevist at de ikke er.
>
>Kort og godt - vi aner ikke en kæft om det, og så er der jo plads til alle
>myter. Og enhver kan blive salig i sin tro!
>
>mvh
>jan


Det er ikke så meget et spørgsmål om at være salig/ikke salig, men om at
kunne læse dansk. Vi fyldes dagligt med "beviser" for dette eller hint. Ofte
er der tale om politisk bestillingsarbejde eller ren misfortolkning
(velvilligt udført af journalisterne). I den forbindelse var det rart at
være i stand til at skelne at "ikke bevist" ikke er det samme som
"modbevist"
Ole



Ms. Krabappel (26-02-2001)
Kommentar
Fra : Ms. Krabappel


Dato : 26-02-01 10:29

Jan Boegh <jan@boegh.X_net> wrote in message
news:9785fo$iue$1@news.net.uni-c.dk...

> Kort og godt - vi aner ikke en kæft om det, og så er der jo plads til alle
> myter. Og enhver kan blive salig i sin tro!
>
ROTFL!!!

Sandra



Klaus Alexander Seis~ (24-02-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 24-02-01 09:30

Peter W. Bosse skrev:

> Ingefæren skrælles og koges halvmør i vand. Kogevandet kasseres.

Jeg vil anbefale at man laver te eller kaffe af kogevandet, fremfor
at kassere det.


// Klaus

--
><>°

Peter Westh (25-02-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 25-02-01 15:09

"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:okIl6.16475$TL6.874931@news000.worldonline.dk...
> Engelsk ingefærmarmelade: (ca. 1¾ liter)
> 1½ kg røde, skøre rabarberstilke, 1 kg sukker, 15 g hel ingefær, 100 g
> syltet ingefær, 3 tsk rød melatin.

Som barn var jeg på ferie i Østrig med min familie. Det har været i 76 eller
77. Vi boede til leje hos en familie ved navn Wabersich.

Frau Wabersich lavede en vidunderlig tærte. Det var en sød,sprød mørdjesbund
fyldt med rabarber og ingefær - sandsynligvis marmelade efter en opskrift
som denne - og med marengslåg ovenpå. Den var hvinenden sød og fantastisk
dejlig.

MVH

Peter





Janni Klarup Anderse~ (10-03-2001)
Kommentar
Fra : Janni Klarup Anderse~


Dato : 10-03-01 18:24

Den har jeg da osse )

"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:okIl6.16475$TL6.874931@news000.worldonline.dk...
> "Helle Ansine Jensen" <ansine@mail1.stofanet.dk> skrev i meddelandet:
> > Er der en, der har en opskrift på marmelade med ingefær i?
>
> Enhver husmoder burde have "Den grønne syltebog" , her er bare et par
> opskrifter...




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste