"Helle Ansine Jensen" <ansine@mail1.stofanet.dk> skrev i meddelandet:
> Er der en, der har en opskrift på marmelade med ingefær i?
Enhver husmoder burde have "Den grønne syltebog"
, her er bare et par
opskrifter...
Syltede ingefær: (ca. ½ liter)
250 g friske ingefær, 3 dl vand, 300 g sukker, ¼ tsk atamonpulver el. ½
tsk flydende atamon.
Ingefæren skrælles og koges halvmør i vand. Kogevandet kasseres. Sukker
og vand koges til sukkerlage. Ingefæren kommes i og koges til den er mør
ca. 30 min. Kommes i atamonskyllede glas. Lagen koges ind, tilsættes
atamon og hældes over ingefæren. Glassene lukkes.
-oo-
Ingefærmarmelade med æbler:
2 kg madæbler, ½ lt vand, revet skal og saft af 3 mursten (citroner),
250 g syltet ingefær, ½ dl ingefærlage, 2 tsk stødt ingefær, 1 kg
sukker, 1 tsk atamonpulver el. 2 tsk flydende atamon.
De skyllede æbler skrælles, deles, befries for blomst, stilk og kernehus
og skæres i både. De koges med vandet under låg ca. 15 min. til de er
helt udkogte. Citronskal og saft, samt snittet ingefær, ingefærlage og
stødt ingefær røres i sammen med sukkeret. Marmeladen koges uden låg
5-10 min. Atamon tilsættes. Marmeladen fyldes i atamonskyllede glas, der
lukkes.
-oo-
Engelsk ingefærmarmelade: (ca. 1¾ liter)
1½ kg røde, skøre rabarberstilke, 1 kg sukker, 15 g hel ingefær, 100 g
syltet ingefær, 3 tsk rød melatin.
Rabarberstilkene vaskes, snittes i centimeterlange stykker, drysses med
sukker og stilles lunt 1-2 timer eller koldt 1 nat. hel ingefær pakkes i
gaze og lægges i gryden. Rabarber, sukker og ingefær koges 15 min. under
jævnlig omrøring. Syltet ingefær kan købes i glas. Frugten skæres i
småstykker og blandes i marmeladen sammen med lidt af lagen. Melatin og
2 spsk ekstra sukker blandes godt og drysses i. Marmeladen koges
kraftigt igennem i 2 min., posen med ingefær fjernes og der skummes,
fyldes på atamonskyllede glas og lukkes.
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Økologiske varer er ikke sundere end ikke-økologiske,
konkluderer en rapport.
http://www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2001&m=2&d=23#id43503