Allan Hansen wrote:
> Hej Gruppe!
> Jeg har en Athlon XP 1900+
> Jeg mener der findes 3 typer XP processor
> Palomino, Thouroughbred og Barton
Det er for så vidt korrekt.
Palomino er den originale XP, der kører på 0.18 micron proces. Forbedret
på enkelte punkter i forhold til TBird, bl.a. bedre forudsigelse omkrin
hvad der skal lægges i cachen.
Thoroughbread er den nyeste, der kører på 0.13 micron. Det er en krympet
Palomino.
Den findes allerede i 2 versioner. Thoroughbread A og Thoroughbread B. A
var de første op til XP2100+, som ikke overclockede særligt godt og blev
temmelig varme. Thoroughbread B er den nyeste version, der kører op til
XP2600+, og er baseret på en lidt nyere proces med flere metallag i
kernen af processoren. Det giver mindre indre modstand, hvilket giver
mindre varmeudvikling, og mulighed for højere frekvenser end på A'erne.
Barton er en kommende processor, der ikke er frigivet endnu. Den bliver
ligesom Thoroughbread B, men med 512k L2 cache i stedet for 256k.
Samtidig kommer den (og de kommende Thoroughbred'er) til at køre på en
333Mhz (166MHz DDR) bus. Barton er som sagt ikke frigivet endnu.
> Der er forskel på hvor meget varme de udvikler samt cache størrelsen. Vil
> mene det har noget med bogstaver og eller farve at gøre, men hvis nogen ved
> det vil jeg meget gerne høre fra dem!
Her kan jeg ikke hjælpe dig. Men din XP1900+ er med næsten 100%
sikkerhed en Palomino. Det kan du se ved at kernen er rektangulær. Hvis
den er bredere på den ene led end på den anden (som en TBird), er det en
Thorougyhbred og sandsynligvis en A'er, da B'erne er meget sjældne
stadigvæk, og vistnok ikke engang er kommet på markedet i europa endnu
(selvom de laves i Tyskland).
--
Mvh, Karsten.
http://www.vinding.adsl.dk