"Jonas Lind" <blondie@rhk.dk> skrev i en meddelelse
news:9717km$i81$1@news.inet.tele.dk...
> Og hvordan popper man helt præcist popcorn med vand, det har jeg lidt
svært
> ved at forestille mig !
Jeg ved ikke med vand, men det er helt problemfrit at poppe popcorn i en
gryde uden olie. Gryden skal bare være tung, godt varm inden majsen kommes
i, og så skal der røres voldsomt, da olien ikke er der til at lede varmen.
Det tager ca. 5 minutter før de begynder at poppe, men så går de også
stærkt. De smager fint, mere som købepopcorn end hjemmelavede.
Jeg er ikke selv på skrump, men min kæreste som er (suk!) spiser en
flødebolle eller tre i ny og næ - det er mest luft og lidt sukker. Hun laver
også nogen ret gode lagkager af almindelige lagkagebunde lagt sammen med
frosne hindbær og Fromage Frais smagt til med sukker eller sødemiddel og
vanillie (ægte, vanilliesukker smager helt forkert). Bundene dryppes med
eksempelvis appelsinsaft eller kaffe, det er vigtigt at kagen er godt
fugtig. Der kan trækkes cacaoglasur over eller bare sigtes cacao udover,
ligesom på Tiramisu. En af lagkagebundene kan erstates med knuste makroner -
dem uden mandler i er rent sukker. Resultatet er meget friskt, lidt af et
sukkerorgie men dog mest vand, luft og proteiner.
Frugtsalat er en anden god slikmulighed, det føles lidt mere som
selvforkælelse end at spise et æble eller en appelsin, selvom det
ernæringsmæssigt er stort set det samme.
Endelig kan hun også godt lide min "slanke-sandkage" som ligge på sol:
http://www.sol.dk/opskrifter/o0510309.html
MVH
Peter