|
| Majs? Fra : SB |
Dato : 10-09-02 15:43 |
|
Nogen der ved hvornår man kan se om majs er klar til at blive plukket?
Skidtet er jo pakket ind, så det er ikke nemt at se.
Nogen specielle ting der fortæller det?
Søren
| |
Jørgen M. Rasmussen (10-09-2002)
| Kommentar Fra : Jørgen M. Rasmussen |
Dato : 10-09-02 16:50 |
|
"SB" <sfb@privat.dk> skrev i en meddelelse
> Nogen der ved hvornår man kan se om majs er klar til at blive plukket?
> Skidtet er jo pakket ind, så det er ikke nemt at se.
> Nogen specielle ting der fortæller det?
>
Når "skægget" i spidsen af kolben er begyndt at tørrer ind, er det ved at
være høsttid, for så er den afblomstret. Du risikere at de bliver "træge"/
tørre hvis du lader dem sidde.
| |
Preben Riis Sørensen (10-09-2002)
| Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen |
Dato : 10-09-02 21:50 |
|
Jørgen M. Rasmussen <j.m.TA.VÆK.rasmussen@os.dk> skrev i en
news:3d7e1491$0$87299$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> "SB" <sfb@privat.dk> skrev i en meddelelse
>
> > Nogen der ved hvornår man kan se om majs er klar til at blive plukket?
> > Skidtet er jo pakket ind, så det er ikke nemt at se.
> > Nogen specielle ting der fortæller det?
> >
> Når "skægget" i spidsen af kolben er begyndt at tørrer ind, er det ved at
> være høsttid, for så er den afblomstret. Du risikere at de bliver "træge"/
> tørre hvis du lader dem sidde.
>
>
Skægget bliver mørkt, og det skal det være helt ind. Og når du så opdager at
de er gode, skal du nok ret hurtigt have dem alle plukket. Lidt ærgerligt,
det var bedre om man kunne liste ned og smovse i en lidt længere periode.
Og selv i køleskab mister de efter et par dage den søde smag.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk
| |
|
|