"Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> skrev i meddelandet:
>
> Det skal være en rigtig lækker opskrift, hvor sneglene bliver bløde,
> saftige og lidt fedtede.
> Ikke sådan noget helsefis, hvor de ender med at blive som knækbrød.
Hvis du ikke vil have det som Wasa knækbrød, - så er her den
rigtige opskrift som din bager sikkert ville lave det, hvis han stod
hjemme i sin mor's køkken...
Kanelsnegle (wienerbrødsdej): (bragt i tidl. indlæg)
*Oversat til: MacSOUP/2.4.6 (unregistered for 98 days)
(ca. 10-15 stk)
25 g gær
0,75 lt vand el. mælk
0,5 æg (1 helt æg sammenpiskes, gem resten til penling)
1 spsk
125 g mel
100 g smør el. margarine
Dej:
Gæren udrøres med det kolde vand. Æg, sukker og mel slås i. Dejen
stilles koldt ca. 15. min.
Rulles ud på et melet bord til en firkant ca. 30x30 cm.
Det kolde smør skæres i tynde skiver og fordeles over halvdelen af
dejen.
Den anden halvdel foldes over.
Dejen rulles ud med en let pigehånd, foldes sammen i 3 lag på hver led
og stilles koldt ca. 15 min.
Det sidste punkt gentages 2-3 gange.
Efter sidste udrulning rulles dejen ud i et stort aflang rektangulær
stykke, påsmøres med *kanelfyldet. Derefter trillles det hele sammen som
en roulade og skæres ud i passende stykker og stilles på en bageplade.
Derefter trykkes sneglene ned med fire fingre, pensles med æg og
efterhæver ca. 15 min. -færdig arbejde!
Bages ved stærk varme 225 C 10-15 min. alt efter størrelsen (mandag- el.
onsdags snegle).
*Fyld: 50 g blødt smør, 50 g sukker, 1 spsk kanel (el. efter smag).
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Man skal ikke bære på mere end én slags
problem ad gangen - nogen tynges af tre:
dem de har haft, dem de har og dem de
vil få.