> Mange taler om denne Weber grill.
> Er der tale om en modedille eller er der nogen der kan forklare hvad der
er
> så enestående ved denne type grill....?
>
> Venlig hilsen
> Dan
>
Det er ikke Weber som sådan der er det smarte. Weber har bare en god
markedsføring og giver en god garanti på deres produkter.
Det der gør kugle grill så meget bedre end de "almindelige" er at den er
lukket og derved holder på varmen. Du får altså en "ovn" der er meget
varmere end en alm. ovn og derved får man "forseglet" saften inden i kødet.
Da der er låg på er der også mindre fordampning, dette er især velegnet til
grøntsager.
Inden jeg fik Weber troede jeg også det var noget "reklame geil" men efter
jeg har fået den må jeg indrømme at jeg aldrig skal have en anden type
grill.
Det samme gælder mine forældre og min søster & svoger...
Det eneste jeg fortryder nu er at vi købte 47 cm og ikke 57 cm udgaven.
Lige et par ting hvis du overvejer at købe en kugle grill: Weber compact er
ikke en ret god grill. Afstanden fra kullene til risten er så lille at det
er svært at grille indirekte (man bruger indirekte ved stegetider på over 20
min) Desuden følger der så godt som intet udstyr med, dvs. når man har købt
kulholdere osv. koster den det samme som en silver.
Hvis i er mere end 2-3 mennesker der griller på den vil en 47 cm være for
lille. Medmindre man kun griller kød, og weber er god til meget mere end
det. Min søster bager også i den. Desuden er der langt mere udstyr til 57 cm
modellerne.
En lukket askeskuffe er en god ide hvis du f.eks. har den stående på en træ
terrasse, eller i nærheden af brændbare ting. Askeskuffen kan dog købes løst
og eftermonteres.
Hvis du køber en billig kuglegrill, kan de være lige så dyrt som at købe en
weber da de billige er i dårligere kvalitet. Min kæreste købte engang en BBQ
kuglegrill, den holdt en sommer. Weber giver 10 års garanti på gennemtærring
af selve kuglen.
Jan Glæsel og kone har udgivet en kogebog som faktisk giver en masse gode
tips, udover nogle gode opskrifter.
Glem alt om de dyre kul, det du skal sørge for at de har brændværdier på
mellem 20 og 30.000 KJ for at opnå det bedste resultet når du griller. Og
der findes brikketter der ikke koster 20 kr/kg der opfylder det krav.
Hvis du skal grille juleanden/stegen så husk at have kul på lager da de er
svære at købe om vinteren.
Et kig på
www.weber.com ville måske være en god ide
Hilsen
Thomas
(Der fremover altid laver sine stege i en Weber uanset årstid og vejr!)
_________________________________________
This mail was scanned by Norton Antivirus 2002