/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Courgetteblomst
Fra : Jan Bøgh


Dato : 11-08-02 16:27

Da jeg er ved at drukne i courgetter (5 planter plantet i jord med masser af
ko-lort giver virkeligt mange), og da vi ikke kan konsumere mere
ratatouille, grillet courgette, courgettesalat, courgettesuppe osv. kunne
jeg godt tænke mig at kunne bruge courgetterne på så tidligt et stadium, at
mængden ikke bliver til et problem - dvs. at jeg vil bruge blomsterne.
Jeg har en enkelt gang prøvet at blande courgetteblomst i salat, men bortset
fra at det er vældigt smukt, var smagen IMHO ikke specielt mindeværdig.
Er der en eller anden (Sandra?), der har et godt forslag til anvendelse af
disse blomster.
TIA
Jan


 
 
Trine Kornum Christi~ (11-08-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 11-08-02 16:57

"Jan Bøgh" <jan@boegh.X_net> writes:

> Da jeg er ved at drukne i courgetter (5 planter plantet i jord med masser af
> ko-lort giver virkeligt mange), og da vi ikke kan konsumere mere
> ratatouille, grillet courgette, courgettesalat, courgettesuppe osv. kunne
> jeg godt tænke mig at kunne bruge courgetterne på så tidligt et stadium, at
> mængden ikke bliver til et problem - dvs. at jeg vil bruge blomsterne.
> Jeg har en enkelt gang prøvet at blande courgetteblomst i salat, men bortset
> fra at det er vældigt smukt, var smagen IMHO ikke specielt mindeværdig.
> Er der en eller anden (Sandra?), der har et godt forslag til anvendelse af
> disse blomster.

Jeg har hørt at man kan friturestege blomsterne i en dej, lidt ligesom
tempura. Om ikke andet, så kan du sylte courgetterne som asier. De
smager godt, holder længe og kan i pæne glas bruges som værtindegaver.

5 planter er også _rigtig_ mange. I skulle måske overveje at plante en
mindre næste år? Bare sørg for at der ikke kommer nye planter, fordi I
har ladet en enkelt grøntsag ligge og blive lidt rådden. De formerer
sig så det er en fryd (skræk).

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland

Fru Hof (12-08-2002)
Kommentar
Fra : Fru Hof


Dato : 12-08-02 07:32

Hej Jan!

Du kan bl.a. farserede dem med hakkede grøntsager bundet sammen med et æg,
blomsterne vendes i en beignetdej og frituresteges eller som jeg har gjort,
stegt på panden.

Jeg kan også huske at have set en farsering med rejer i Prins Henriks
kogebog, der var de nu vist ikke vendt i dej.

Jeg synes ikke, at blomsterne har en kraftig smag, men det ser raffineret
ud. Husk at det skal være helt friske blomster og at ryste dem fri for evt
insekter inden farseringen.

mvh
Tove



Mrs Krabappel (13-08-2002)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 13-08-02 11:00

"Jan Bøgh" <jan@boegh.X_net> wrote in message
news:3d568257$0$53120$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg har en enkelt gang prøvet at blande courgetteblomst i salat, men
bortset
> fra at det er vældigt smukt, var smagen IMHO ikke specielt mindeværdig.

Ja,på trods at det de skriver i "Forældre og børn" og andre blade...

> Er der en eller anden (Sandra?), der har et godt forslag til anvendelse af
> disse blomster.

Et par klip fra forrige mails vedlagte - æv hvorfor bor du så langt væk!!!
(caterpillar-hånd på dine blomster)

Sandra


(om blomsterne)
Vi fritere dem i olie, efter at have listet en basilikumblad i, og maske en
tynd skive ost (mozzarella, eller hvad med en ung havarti). Så vender man
dem i pisket æg og rasp, stege dem i varm olie.

(en bedre dej en rasp+æg; jeg så miniature grappa-flasker, så behøver man
ikke investere i den store flaske for dejen alene!):

Zucchine fritte eller whatever-fritto - grøntsag eller frugt - kan svøbes i
denne dej som Artusi har "kodet" i sin bog fra 1800, men duer stadig:

100g mel
1 spsk olivenolie
1 spsk akvavit (!)
1 æg
iskold vand
salt

Acquavite er grappa, mon ikke en Blå Ålborg eller vodka (kommen/lugtefri
sprit) vil gøre det samme?

Bland først mel og æggeBLOMMEN, tilsæt alt andet (-æggehviden) og kom lidt
vand indtil man får en flydende dej - men ikke for tynd.
"Arbejd" den godt - skal røres godt igennem; lad den stå i køleren nogle
timer inden brug.
Når du er klar til at stege, pisk æggeviden stiv og fold den ind i dejen.

Dæk zucchine eller andre grønt i dejen og steg i meget varmt olie men ikke
"rygende" (og skal der siges at det skal være olivenolie (ikke jomfru) eller
evt. jordnødde).

Jeg har selv testet denne dej med rigtig gode resultater med zucchine,
champignon, aubergine, peberfrugter.
Desværre kan man ikke købe her zucchini-blomster men de er utrolig gode,
stegte sådan, og inden da man lister i blomster en skive mozzarella og et
blad basilikum. Suk. Har i selv plantene, prøv - eller sælg mig jeres
blomster! )




Jan Bøgh (13-08-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 13-08-02 17:21

"Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> wrote in message
news:ajalar$1a1h5l$1@ID-149139.news.dfncis.de...

> Ja,på trods at det de skriver i "Forældre og børn" og andre blade...

Livsstilsblade er dybt utroværdige helt generelt!

> Et par klip fra forrige mails vedlagte - æv hvorfor bor du så langt væk!!!
> (caterpillar-hånd på dine blomster)

....ellers ville jeg skam også gerne have foræret dig en håndfuld - jeg vil
tro jeg kan høste en 5-10 stks pr. dag

> Vi fritere dem i olie, efter at have listet en basilikumblad i, og maske
en
> tynd skive ost (mozzarella, eller hvad med en ung havarti). Så vender man
> dem i pisket æg og rasp, stege dem i varm olie.

Lukkes blomsten med noget eller pakkes den bare rundt om
mozarella+basilikum?

> (en bedre dej en rasp+æg; jeg så miniature grappa-flasker, så behøver man
> ikke investere i den store flaske for dejen alene!):

Jeg kan godt komme med et forslag til hvad man kan bruge resten af grappa'en
til

> Zucchine fritte eller whatever-fritto - grøntsag eller frugt - kan svøbes
i
> denne dej som Artusi har "kodet" i sin bog fra 1800, men duer stadig:
>
> 100g mel
> 1 spsk olivenolie
> 1 spsk akvavit (!)
> 1 æg
> iskold vand
> salt
>
> Acquavite er grappa, mon ikke en Blå Ålborg eller vodka (kommen/lugtefri
> sprit) vil gøre det samme?

Jeg vil nu bruge grappa.

> Har i selv plantene, prøv - eller sælg mig jeres
> blomster! )

Kan det virkeligt ikke lade sig gøre at få ved en grønthandler hvis man
bestiller dem?

mvh
Jan


Mrs Krabappel (16-08-2002)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 16-08-02 14:15

"Jan Bøgh" <jan@boegh.X_net> wrote in message
news:3d593200$0$33517$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> ...ellers ville jeg skam også gerne have foræret dig en håndfuld - jeg vil
> tro jeg kan høste en 5-10 stks pr. dag
>
Suk!!

> Lukkes blomsten med noget eller pakkes den bare rundt om
> mozarella+basilikum?
>
En lille skive mozzarella + basilikumblad skal være "ind" i blomsten, som
bliver en slags "pose". Når du vender i æg/frituredejen bliven den
automatisk "lukket".
Det er klart, at de skal spises så snart de er stegt... held og lykke!

Sandra



Jan Bøgh (16-08-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 16-08-02 16:10

"Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> wrote in message
news:ajitt5$1buj72$1@ID-149139.news.dfncis.de...
> "Jan Bøgh" <jan@boegh.X_net> wrote in message

> Det er klart, at de skal spises så snart de er stegt... held og lykke!

Det bliver prøvet her i weekenden, men lige et lillebitte spørgsmål mere:
Bruger man både han- og hunblomsterne?
Hanblomsterne sidder på en stilk og er mere smalle, hvorimod hunblomsterne
er smukt monteret på cou^H^H^H zucinni'en og er mere rund og buttet.

mvh
jan


Mrs Krabappel (19-08-2002)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 19-08-02 14:43

"Jan Bøgh" <jan@boegh.X_net> wrote in message
news:3d5d15d2$0$88346$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Bruger man både han- og hunblomsterne?

Vi er meget for ligestilling hos os... jeg er sikker på at begge ryger
ind i panden (af samme årsag, som du siger, når de vokser så kan man ikke
stop dem!)

Sandra



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408868
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste