/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kalkun og alt det der.
Fra : Gerner


Dato : 01-08-02 13:06

Hvornår og hvordan er kalkun kommet til danmark ?
Nu har vi i 1000 år haft andre former for vildt m.m., så hvorfor sakl alting
være kalkun ditten og datten ? Man kan snart ikke købe andre kødprodukter, hvis
man skal tro supermarkedernes tilbudsaviser og annoncer.
Man kan få alt fra hakket kalkunkød til kalkunpølser.

Sælger sådan noget godt og hvorfor ?
Er danskerne virkelig så meget til kalkun at der næsten ikke sælges svine/kokød
mere ? Nu da der er kommet en fjerkræsygdom der næsten slår kvægsygdomme med
flere meter, så burde kalkuner vel glide mere og mere i baggrunden ?

Er det en amerikanisering der foregår ?

--
Gerner

fuku wa uchi, oni wa soto

 
 
Trine Kornum Christi~ (01-08-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 01-08-02 14:28

Gerner <gerner@teknik.dk> writes:

> Man kan få alt fra hakket kalkunkød til kalkunpølser. Sælger sådan
> noget godt og hvorfor ? Er danskerne virkelig så meget til kalkun
> at der næsten ikke sælges svine/kokød mere ? Nu da der er kommet en
> fjerkræsygdom der næsten slår kvægsygdomme med flere meter, så burde
> kalkuner vel glide mere og mere i baggrunden ?

Folk er bare blevet uhyggelig kritiske med hvad de spiser. Ja, det er
sådan set godt nok, men hvis der er mere end 1 gram fedt pr. 100 gram
kød, så skal man skære af og skylle og bagefter helst smide det ud og
spise en gulerod.

Helseguruer har i årevis prædiket at man skal spise kalkun for det er
det eneste fedtfattige kød man kan få! Min teori er at disse
helsefreaks har en IQ på størrelse med Bushs og derfor ikke kan finde
ud af at det er dagskosten som helhed hvor max. 30% af energien må
komme fra fedt. De tror at hvis man så meget som kigger på noget med
en FE% over 30, så er man allerede så godt som i de fede menneskers
helvede.

I vores lokale Salling sælger der frossen hakket dådyrkød, som med
største succes kan bruges til f.eks. hakkebøf og gryderet. Det koster
kun en anelse mere end 10% hakket oksekød, men mindre end 3-6% hakket
oksekød. Alligevel er der folk der siger farvel til hakkebøf og
kødsovs bare fordi det er for fedt.

> Er det en amerikanisering der foregår ?

Ja, det kan godt kalde det. Det er som om der kun findes 2 typer
amerikanere, dem som ville hygge sig gevaldigt sammen med Anne Larsen
og dem som sagsøger McD.

TIl slut må jeg hellere lige sige at jeg syntes det er fint at man
tænker over hvad man spiser, men at man altså heller ikke behøver at
blive så ekstrem som visse mennesker jeg kunne nævne. Der skal også
være plads til en hotdog eller et stykke chokolade, for det er altså
ikke det samme som en gulerod eller et æble!

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland

rasmus carlsen (01-08-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 01-08-02 15:17

men kunne også sige:
Det smager godt! Er let at lave og har uendelige varianter ... og så er det
relativt billigt.

ras



Gerner (01-08-2002)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 01-08-02 19:54

On 01 Aug 2002 15:27:39 +0200, Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk>
wrote:

>Gerner <gerner@teknik.dk> writes:
>
>> Man kan få alt fra hakket kalkunkød til kalkunpølser. Sælger sådan
>> noget godt og hvorfor ? Er danskerne virkelig så meget til kalkun
>> at der næsten ikke sælges svine/kokød mere ? Nu da der er kommet en
>> fjerkræsygdom der næsten slår kvægsygdomme med flere meter, så burde
>> kalkuner vel glide mere og mere i baggrunden ?
>
>Folk er bare blevet uhyggelig kritiske med hvad de spiser. Ja, det er
>sådan set godt nok, men hvis der er mere end 1 gram fedt pr. 100 gram
>kød, så skal man skære af og skylle og bagefter helst smide det ud og
>spise en gulerod.

Er det der skoen trykker ? Hm, og alligevel bliver der flere og flere danskere
federe og federe, især børnene. Og jeg synes ikke jeg har hørt i radio/tv om
dette "problem" at de skulle spise kalkun i stedet for grise-/kokød, blot mindre
af det.
>
>Helseguruer har i årevis prædiket at man skal spise kalkun for det er
>det eneste fedtfattige kød man kan få! Min teori er at disse

Hm, det har jeg faktisk ikke hørt, ellers ville jeg jo have et svar allerede.
>
>I vores lokale Salling sælger der frossen hakket dådyrkød, som med
>største succes kan bruges til f.eks. hakkebøf og gryderet. Det koster
>kun en anelse mere end 10% hakket oksekød, men mindre end 3-6% hakket
>oksekød. Alligevel er der folk der siger farvel til hakkebøf og
>kødsovs bare fordi det er for fedt.

Og så siger og skriver læger at man roligt kan spise den slags, blot ikke for
meget.
>
>> Er det en amerikanisering der foregår ?
>
>Ja, det kan godt kalde det. Det er som om der kun findes 2 typer
>amerikanere, dem som ville hygge sig gevaldigt sammen med Anne Larsen
>og dem som sagsøger McD.

Hm, spiser amerikanerne kalkun mere end 2 gange årligt, for de har da rekord i
antallet af fede mennesker.
>
>TIl slut må jeg hellere lige sige at jeg syntes det er fint at man
>tænker over hvad man spiser, men at man altså heller ikke behøver at

Ja, hele 2 sekunder, hi.

--
Gerner

fuku wa uchi, oni wa soto

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408869
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste