Hej!
Det har noget at gøre med at det "sunde" måltid du har spist som oftest
består af såkaldte "hurtiget" optagelige kulhydrater. De er meget simpelt
opbygget og skal ikke nedbrydes ret meget for at strømme ud i blodet; de
minder meget om vores blodsukker. De mætter simpelthen ikke i samme grad som
de langsomt optagelige komplekse kulhydrater. Det du skal lære, er, kun at
spise af de langsomt optagelige kulhydrater; komplekse/stivelse. Du skal
prøve at kigge/søge efter det såkaldte "glyæmiske index"
www.netfyssen.dk/glykemiskeliste1.htm. Det går ud på kun at spise de
fødevarer med et lavt glykæmisk index. Derved opnår du, at kulhydraterne
bliver frigivet over en forholdsvis lang periode; samtidigt føler du dig
mæt. Det virker meget logisk, at sådan noget som fx. riskager er hurtigt
optageligt og ikke mætter overhovedet... de er jo fyldt med luft og man
føler at man kan spise en hel rulle. Riskager er et typisk eksempel på
hurtigt optagelige simple kulhydrater... og det er som oftest det folk på
slankekure spiser. Det mætter altså ikke overhovedet og ens blodsukkerniveau
flyver op og ned... og inden man får set sig om hænger man i køleskabet igen
:) Hvis du føler trang til sukker... så tag istedet for en skål havregryn
med skummetmælk. Det mætter utroligt godt og trangen til sukker forsvinder
helt enkelt. Havregryn er er rigtigt godt eksempel på et komplekst
kulhydrat.
Håber det kan hjælpe en lille smule :)
"Lars Berthelsen" <lama@fjerne_dette.get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:3d3dae0c$0$11852$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Ofte, en lille time efter at jeg har indtaget et vældigt sundt måltid, får
> jeg en inderlig trang til søde sager. Og frugt kan ikke helt dæmpe
trangen.
> Er der nogen der har en god forklaring og måske et forslag til hvordan det
> kan stoppes, da det er ved at ødelægge en ellers succesfuld slankekur.
> Marianne
>
>