/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Wiesbier eller hvede øl som Tuborg kalder ~
Fra : Anders H. Andersen


Dato : 16-07-02 14:00

Hejsa

Istedet for at slæbe Ceres royal med hjem fra tyskland tænkte jeg at
man kunne købe nogle Weisbier, de kan vel også drikkes i Danmark og
ikke kun på skiferie og andre ture i Tyskland og Østrig.

Hvad er det nu lige de gode Weisbier hedder, jeg synes at kunne huske
en flaske/dåse med en blålig etikete men navnet kan jeg ikke huske. I
fredags drak jeg en Erdinger, men den faldt ikke rigtig i min smag. Er
der nogen som kender nogle mærker som smager hen ad de hvede Øl man
får på (Clemens) Bryggeriet.

Alle forslag er velkomende, jeg har tænkt mig at gå ned i byen
(Aarhus) og købe nogle prøver inden jeg køber en palle i Tyskland.

mvh
Anders

 
 
Ivan V. Nielsen (16-07-2002)
Kommentar
Fra : Ivan V. Nielsen


Dato : 16-07-02 16:41

Hej

Endelig et spørgsmål jeg kan hjælpe med

Om en øl må klassificeres som hvedøl afgøres af om den indeholder mere end
50 % hvedemalt, og navnene Witbeer og Weisbeer henviser til det
karakteristiske lyse skum som fremkommer ved gæring med hvedemalt.

Hvedeøllene deles op i Belgiske (Witbeer) og Tyske (Weisbeer). forskellen
på de to er at den belgiske type bærer præg af blomst, mens de tyske mere
smager af frugt. Om man er til den ene eller anden type, er man nok nødt
til at prøve sig frem til.



Til den belgiske type hører Tuborgs hvede, og af andre er det specielt
hoegarden wit som er karakteristisk for en belgisk hvedeøl (fåes i større
supermarkeder) Finder du en hoegarden Grand Cru er du heldig. Endelig har
danmarks mindste bryggeri "Brøckhouse" i Hillerød lavet en rigtig god
belgisk hvedeøl, men den er ret svær at finde.

Tyske Weisbeer er mere udbredte, og i Danmark er de mest kendte nok
Erdinger og Paulaner, men også Carlsberg er med på noderne med "Carlsberg
hvede" der dog kun fåes på fad. Det er de tyske, som jeg selv er mest til,
så dem kender jeg lidt bedre end de belgiske. Af anbefalinger vil jeg
foreslå følgende mærker: Weihenstephaner, Paulaner og Printzregent
Luitpoltz, men køb gerne et udvalg af forskellige hvedeøl for at finde
DINE favoritter.

Hvor du kan prøve de forskellige hvedeøl i Århus, ved jeg desværre ikke,
men prøv at kigge på Danske Ølentusiasters hjemmeside "WWW.ale.dk" De
henviser til en del forskellige steder i hele danmark.

Højt skum
ivan

"Anders H. Andersen" wrote:

> Hejsa
>
> Istedet for at slæbe Ceres royal med hjem fra tyskland tænkte jeg at
> man kunne købe nogle Weisbier, de kan vel også drikkes i Danmark og
> ikke kun på skiferie og andre ture i Tyskland og Østrig.
>
> Hvad er det nu lige de gode Weisbier hedder, jeg synes at kunne huske
> en flaske/dåse med en blålig etikete men navnet kan jeg ikke huske. I
> fredags drak jeg en Erdinger, men den faldt ikke rigtig i min smag. Er
> der nogen som kender nogle mærker som smager hen ad de hvede Øl man
> får på (Clemens) Bryggeriet.
>
> Alle forslag er velkomende, jeg har tænkt mig at gå ned i byen
> (Aarhus) og købe nogle prøver inden jeg køber en palle i Tyskland.
>
> mvh
> Anders


Anders H. Andersen (16-07-2002)
Kommentar
Fra : Anders H. Andersen


Dato : 16-07-02 18:09

On Tue, 16 Jul 2002 17:40:47 +0200, "Ivan V. Nielsen" <ivan@aub.dk>
wrote:

>Hej
>
>Endelig et spørgsmål jeg kan hjælpe med
>
<snip interssant information>
Jamen det hjælper ikke så meget, for jeg ved stadig ikke hvad jeg skal
købe. Kender du ikke nogle forskellige ØL mærker som du kan anbefale?

mvh
Anders

Ivan V. Nielsen (16-07-2002)
Kommentar
Fra : Ivan V. Nielsen


Dato : 16-07-02 22:59

Jeps

Jeg kan da godt anbefale nogle stykker, men jeg vil ligeledes opfordre dig
til at købe et par stykker af de fleste du ser, hvis du da ellers har
plads i bilen

Af øl jeg klart vil anbefale:
Printzregent Luitpold
Paulaner
Weihenstephaner

Ellers er min holdning at gå efter øllene mærket "hefe" eller "dunkel", da
gærresterne i øllet giver en helt del smag. Sagt med andre ord: Ufiltreret
er vejen frem.

Højt skum
ivan

"Anders H. Andersen" wrote:

> On Tue, 16 Jul 2002 17:40:47 +0200, "Ivan V. Nielsen" <ivan@aub.dk>
> wrote:
>
> >Hej
> >
> >Endelig et spørgsmål jeg kan hjælpe med
> >
> <snip interssant information>
> Jamen det hjælper ikke så meget, for jeg ved stadig ikke hvad jeg skal
> købe. Kender du ikke nogle forskellige ØL mærker som du kan anbefale?
>
> mvh
> Anders


Ivar Svensson (17-07-2002)
Kommentar
Fra : Ivar Svensson


Dato : 17-07-02 00:06

Ivan V. Nielsen:

> Ellers er min holdning at gå efter øllene mærket "hefe" eller "dunkel", da
> gærresterne i øllet giver en helt del smag. Sagt med andre ord: Ufiltreret
> er vejen frem.

Mens vi er inne på filtrering: finnes det ufiltrert importert eplecider i
Danmark, f.eks. fra England eller Frankrike? Forskjellen i smak er
_vesentlig_ .

Mvh
Ivar Svensson



Anders H. Andersen (17-07-2002)
Kommentar
Fra : Anders H. Andersen


Dato : 17-07-02 00:18

On Tue, 16 Jul 2002 23:59:20 +0200, "Ivan V. Nielsen" <ivan@aub.dk>
wrote:

>Af øl jeg klart vil anbefale:
>Printzregent Luitpold
>Paulaner
>Weihenstephaner
>
Tak for hjælpen, det giver mig noget at gå efter.

mvh
Anders

Knud Winckelmann (17-07-2002)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 17-07-02 10:06

Således skrev "Ivan V. Nielsen" <ivan@aub.dk> i dk.kultur.mad+drikke
Tue, 16 Jul 2002 17:40:47 +0200:

> Endelig har
>danmarks mindste bryggeri "Brøckhouse" i Hillerød lavet en rigtig god
>belgisk hvedeøl, men den er ret svær at finde.

Jeg syntes den smager for meget af blomster, til at jeg kan klare mere
end et enkelt glas.

Så er jeg straks mere til hans India Pale Ale.

Hvis man befinder sig i Hovedstadsområdet kan begge fås på den
Tatoverede Enke i Boltens Gård, nede ved Kongens Nytorv, som forøvrigt
har adskillige hvedeøl, fra Erdinger over Martini til Celis Whit.

Knud
--
Who cares how time advances? I am drinking ale today.
-- Edgar Allan Poe

Lars Ehlers (16-07-2002)
Kommentar
Fra : Lars Ehlers


Dato : 16-07-02 18:45

On Tue, 16 Jul 2002 14:59:47 +0200, Anders H. Andersen
<aha@remove.spamfilter.dk> wrote:

>Hejsa

>Hvad er det nu lige de gode Weisbier hedder, jeg synes at kunne huske
>en flaske/dåse med en blålig etikete men navnet kan jeg ikke huske. I
>fredags drak jeg en Erdinger, men den faldt ikke rigtig i min smag. Er
>der nogen som kender nogle mærker som smager hen ad de hvede Øl man
>får på (Clemens) Bryggeriet.

Jeg kan anbefale Franziskaner (jeg er heller ikke vild med Erdinger).
Hvede oel er ogsaa blivet voldsomt populaert her i USA, og selvom
visse amerikanske bryggerier laver acceptable oel, saa staar de
langtfra maal med de tyske. Svjh faas Franziskaner baade som Hefe og
Kristal.


Lars
San Francisco
http://www.ehlers.us/
http://pages.sbcglobal.net/sanfranehlers/mustang.htm

Mich. Ottosen (19-07-2002)
Kommentar
Fra : Mich. Ottosen


Dato : 19-07-02 01:57

Lars Ehlers <ehlersNOSPAM@hotmail.com> wrote:

> Jeg kan anbefale Franziskaner (jeg er heller ikke vild med Erdinger).
> Hvede oel er ogsaa blivet voldsomt populaert her i USA, og selvom
> visse amerikanske bryggerier laver acceptable oel, saa staar de
> langtfra maal med de tyske. Svjh faas Franziskaner baade som Hefe og
> Kristal.
>
>
> Lars
> San Francisco
> http://www.ehlers.us/
> http://pages.sbcglobal.net/sanfranehlers/mustang.htm

Som vores kontakt på vestkysten af USA skriver: Franziskaner Weissbier!
Har lige hentet en dåse fra køleskabet for at skrive korrekt af - den
bliver lagt tilbage igen - men den er rigtig god. Det kan man osse
udlede af munken på etiketten, han står og holder sig på maven (! Ha!) .
Det er en god oplevelse at se resterne fra brygget ligge i glasset efter
at du har drukket det (meste). Reinheitsverboot (?) er en god ting,
synes jeg.

Det må helst være Hefe-weisbier, synes jeg, men det er jo ikke billige
øller, så køb nu osse bare en ramme af det danske discount-øl ...

Men som andre osse har skrevet: hvedeøllet er faktisk meget udbredt i
Europa og en lang, gammel tradition. De nymodens produkter fra de store
danske bryggerier er noget opreklameret xxxx .... xxxx står for snyd,
skulle jeg hilse og sige.

NB: jeg løber nu, for jeg skal sætte min dåse Hefe-Weissbier ud i
køleskabet. Den skal være klar til fredag (sen) eftermiddag, ikke?

God jagt.

--
venlig hilsen, Mich. Ottosen

Henrik S. Pedersen (19-07-2002)
Kommentar
Fra : Henrik S. Pedersen


Dato : 19-07-02 11:35


Mich. Ottosen wrote:

> Det er en god oplevelse at se resterne fra brygget ligge i glasset efter
> at du har drukket det (meste). Reinheitsverboot (?) er en god ting,
> synes jeg.

Det hedder vist "Reinheitsgeboot", men det er vel ikke dette, der er
årsag til, at du kan se rester i glasset? Resterne skyldes nok, at det
er en øl, der har gæret i flasken. Jeg mener, at der plejer at stå
"Flaschengärung" på flasken.

"Reinheitsgeboot" betyder bare, at der ikke er tilsætningsstoffer i
øllet.

Jeg kan også bedst lide Franziskaner, men den mørke Erdinger er
heller ikke dårlig. Jeg har tidligere smagt en, der hedder Maisel -
den er også ganske udmærket.

Mvh. Henrik





Fly Christensen (19-07-2002)
Kommentar
Fra : Fly Christensen


Dato : 19-07-02 11:41

On Fri, 19 Jul 2002 02:57:20 +0200, mich.ottosen@post5.tele.dk (Mich.
Ottosen) wrote:

>Det er en god oplevelse at se resterne fra brygget ligge i glasset efter
>at du har drukket det (meste). Reinheitsverboot (?) er en god ting, synes jeg.
^^^^^^^^^^^^^^

Forhåbentlig ikke. Det er et "geboot" - påbud ikke forbud. Forøvrigt så
er det ikke længere lovligt at håndhæve dette, pga. EU. Det er blevet
erklæret en teknisk handelshindring. Der brygges dog stadig efter det.

Fly

Ivan V. Nielsen (19-07-2002)
Kommentar
Fra : Ivan V. Nielsen


Dato : 19-07-02 12:47

Davs igen

bundfaldet i øllet er gærrester, og medvirker til at give øllet smag. I hvedeøl er
det desuden gærresterne der forårsager det klassiske tætte skum (der er oprindeligt
ikke tilsat kulsyre)

Angående Reinheitsgebot, så har jeg fundet følgende og sakset det fra www.ale.dk:

Højt skum
ivan v nielsen

Reinheitsgebot ­ Klassisk tysk renhedslov for brygning af øl, indført af kurfyrst
Wilhelm IV af Bayern i år 1516. Loven foreskrev, at øl kun må brygges af vand, malt
og humle. I 1516 kendte man ikke tilstrækkelig til gæringsprocessen, så først
senere blev brugen af gær skrevet ind i loven. Ved Bayerns indlemmelse i
forbundsstaten Tyskland i 1919 insisterede bayerne på, at loven om Reinhetsgebot
skule gælde for hele Tyskland. I 1987 afgjorde en dom ved EU-domstolen, at loven
ikke længere kunne bruges til at holde udenlandsk øl, brygget på råfrugt, ude fra
det tyske marked. EU betegnede loven som en teknisk handelshindring. Dog brygger
tyske bryggerier stadigvæk efter reinheitsgebotprincipperne. ­ I den forbindelse er
det værd at bemærke, at indtil 1987 blev hovedparten af alle danske øl lavet i en
særlig reinheitsgebot-udgave til det tyske grænsehandelsmarked.


Fly Christensen wrote:

> On Fri, 19 Jul 2002 02:57:20 +0200, mich.ottosen@post5.tele.dk (Mich.
> Ottosen) wrote:
>
> >Det er en god oplevelse at se resterne fra brygget ligge i glasset efter
> >at du har drukket det (meste). Reinheitsverboot (?) er en god ting, synes jeg.
> ^^^^^^^^^^^^^^
>
> Forhåbentlig ikke. Det er et "geboot" - påbud ikke forbud. Forøvrigt så
> er det ikke længere lovligt at håndhæve dette, pga. EU. Det er blevet
> erklæret en teknisk handelshindring. Der brygges dog stadig efter det.
>
> Fly


Lars Ehlers (19-07-2002)
Kommentar
Fra : Lars Ehlers


Dato : 19-07-02 16:46

"Mich. Ottosen" <mich.ottosen@post5.tele.dk> wrote in message
news:1ffjqe1.1vodxpf45moszN%mich.ottosen@post5.tele.dk...

> Men som andre osse har skrevet: hvedeøllet er faktisk meget udbredt i
> Europa og en lang, gammel tradition.

Jeg blev for alvor interesseret i hvedeøl, da jeg engang midt i 80'erne
opholdt mig 3 uger i Wien i.f.m. arbejde. Bartenderen på hotellet havde i
øvrigt en speciel måde at servere Weissen Bier (som de kalder det i Østrig)
på. Først hældte han øl i glasset på normal vis, og derefter lagde han
flasken ned. Et par minutter senere rullede han flasken og så blev det, der
var tilbage i flasken, hældt i glasset. Han påstod, at det var nødvendigt
for at få det hele med.

Lars
San Francisco
http://www.ehlers.us/
http://pages.sbcglobal.net/sanfranehlers/mustang.htm




Henrik S. Pedersen (22-07-2002)
Kommentar
Fra : Henrik S. Pedersen


Dato : 22-07-02 14:32


"Lars Ehlers" wrote:

> Bartenderen på hotellet havde i øvrigt en speciel måde at servere
> Weissen Bier (som de kalder det i Østrig) på. Først hældte han øl
> i glasset på normal vis, og derefter lagde han flasken ned. Et par
> minutter senere rullede han flasken og så blev det, der var tilbage i
> flasken, hældt i glasset.

Den ophældning, som jeg mest har set, er følgende:

Flasken tømmes i moderat tempo, mens glasset holdet på skrå. Når
der er ca. 2cm tilbage i flasken, stoppes ophældningen. Flasken
bevæges nu i en cirkelbevægelse (med åbningen opad) i nogle
sekunder, hvorefter den tømmes i glasset.

Mon ikke resultatet bliver det samme?

Mvh.

Henrik





nospam.gert.soerense~ (17-07-2002)
Kommentar
Fra : nospam.gert.soerense~


Dato : 17-07-02 08:30


On Tue, 16 Jul 2002 14:59:47 +0200, Anders H. Andersen
<aha@remove.spamfilter.dk> wrote:
>Hvad er det nu lige de gode Weisbier hedder, jeg synes at kunne huske
>en flaske/dåse med en blålig etikete men navnet kan jeg ikke huske.

Hej Anders!

Jeg har selv gode erfaringer med Paulaner Hefe Weizen og mener det
evt. kan være den du søger. Dåsen er blå og fås i de fleste
grænsebutikker, dog er det som regel i "begrænsede" mængder.

mvh
Gert

Fly Christensen (17-07-2002)
Kommentar
Fra : Fly Christensen


Dato : 17-07-02 09:08

On Tue, 16 Jul 2002 14:59:47 +0200, Anders H. Andersen
<aha@remove.spamfilter.dk> wrote:

>Hejsa
>
>Istedet for at slæbe Ceres royal med hjem fra tyskland tænkte jeg at
>man kunne købe nogle Weisbier, de kan vel også drikkes i Danmark og
>ikke kun på skiferie og andre ture i Tyskland og Østrig.

Du skulle prøve Flensburger Weizen. Den er lidt speciel, men smager
godt.

Fly

Peter Nørkjær (17-07-2002)
Kommentar
Fra : Peter Nørkjær


Dato : 17-07-02 09:10

Dette er naturligvis et spørgsmål om smag og behag, og enige bliver man nok
aldrig.
Den med den blå dåse er nok en Plaulaner du har smagt.

Personligt kan jeg bedst lide "Löwenbräu" - Den er fyldt på meget orange
dåser.
Jeg synes selv at Franziskaner er lidt for sød, og krystal-varianten sager
(Ligesom Tuborgs) af for lidt og minder formeget om en pilsner.

En anden der ikke er nævnt af de andre er "Flensburger Weizen". Flensburger
laver en alletiders pilsner-øl, men har også med deres hvedeøl lavet en
ganske udemærket øl, der måske nok er lidt lys i smagen.
Men hvis du er nede omkring "Mutter Poetzsch" og omegn, så er den helt
sikkert værd at tage med hjem.

/Peter



Ivan V. Nielsen (17-07-2002)
Kommentar
Fra : Ivan V. Nielsen


Dato : 17-07-02 11:25

Og så lige en enkelt ting jeg glemte.

Det bedste sted jeg kender syd for grænsen er "Getränkeferhandlung" i Harislee
(den ligger lige bag kirken). De har klart største udvalg og rimelige priser
(ca. 5 kr. for 0,5 l.)

højt skum
ivan

"Peter Nørkjær" wrote:

> Dette er naturligvis et spørgsmål om smag og behag, og enige bliver man nok
> aldrig.
> Den med den blå dåse er nok en Plaulaner du har smagt.
>
> Personligt kan jeg bedst lide "Löwenbräu" - Den er fyldt på meget orange
> dåser.
> Jeg synes selv at Franziskaner er lidt for sød, og krystal-varianten sager
> (Ligesom Tuborgs) af for lidt og minder formeget om en pilsner.
>
> En anden der ikke er nævnt af de andre er "Flensburger Weizen". Flensburger
> laver en alletiders pilsner-øl, men har også med deres hvedeøl lavet en
> ganske udemærket øl, der måske nok er lidt lys i smagen.
> Men hvis du er nede omkring "Mutter Poetzsch" og omegn, så er den helt
> sikkert værd at tage med hjem.
>
> /Peter


Anders H. Andersen (21-07-2002)
Kommentar
Fra : Anders H. Andersen


Dato : 21-07-02 19:41

On Wed, 17 Jul 2002 12:25:19 +0200, "Ivan V. Nielsen" <ivan@aub.dk>
wrote:

>Og så lige en enkelt ting jeg glemte.
>
>Det bedste sted jeg kender syd for grænsen er "Getränkeferhandlung" i Harislee
>(den ligger lige bag kirken). De har klart største udvalg og rimelige priser
>(ca. 5 kr. for 0,5 l.)

Øhh hvor ligger Harislee?

I første omgang har jeg "bestilt" 10 ½L Paulander, når jeg selv kommer
på den anden side af grænsen vil jeg købe et par stykkker af hver
(incl. varianter) og lave den helt store prøvesmagning.

Udvalget i Aarhus var forøvrig ikke særlig godt, jeg fandt ikke andet
end Erdingers 4 varianter, dem kan man tilgengæld købe i føtex (endda
den lille på Brunsgade) til den nætte sum af 17,95kr stk. tilgengæld
skal man også give 1,50kr i pant.
Efter hvad jeg har hørt koster Erdinger 7kr i Tyskland i flaske, når
man så aflevere flasken i Tøfex bliver det 5,50kr for ½L ØL, det er da
ikke galt

Som afslutning på tråden har jeg lige fundet lidt links til de
forskellige mærker i har nævnt.

http://www.loewenbraeu.de/
http://www.franziskanerweissbier.de/
http://www.erdinger.de/ med tyroler musik og det hele
http://www.paulaner.de/
http://www.weihenstephaner.de/

I kunne nok også selv have fundet ud af at sætte www. foran og .de
bagefter

Tak for hjælpen

mvh
Anders


Ivan V. Nielsen (22-07-2002)
Kommentar
Fra : Ivan V. Nielsen


Dato : 22-07-02 08:36

Hej igen

Harrislee er egentlig en "forstad" til Flensburg. Hvis du kører over Frøslev
grænseovergang, skal du blot dreje til venstre, første gang det er muligt, så
kommer du lige ind til Harrislee

Højt skum
ivan

"Anders H. Andersen" wrote:

> On Wed, 17 Jul 2002 12:25:19 +0200, "Ivan V. Nielsen" <ivan@aub.dk>
> wrote:
>
> >Og så lige en enkelt ting jeg glemte.
> >
> >Det bedste sted jeg kender syd for grænsen er "Getränkeferhandlung" i Harislee
> >(den ligger lige bag kirken). De har klart største udvalg og rimelige priser
> >(ca. 5 kr. for 0,5 l.)
>
> Øhh hvor ligger Harislee?
>
> I første omgang har jeg "bestilt" 10 ½L Paulander, når jeg selv kommer
> på den anden side af grænsen vil jeg købe et par stykkker af hver
> (incl. varianter) og lave den helt store prøvesmagning.
>
> Udvalget i Aarhus var forøvrig ikke særlig godt, jeg fandt ikke andet
> end Erdingers 4 varianter, dem kan man tilgengæld købe i føtex (endda
> den lille på Brunsgade) til den nætte sum af 17,95kr stk. tilgengæld
> skal man også give 1,50kr i pant.
> Efter hvad jeg har hørt koster Erdinger 7kr i Tyskland i flaske, når
> man så aflevere flasken i Tøfex bliver det 5,50kr for ½L ØL, det er da
> ikke galt
>
> Som afslutning på tråden har jeg lige fundet lidt links til de
> forskellige mærker i har nævnt.
>
> http://www.loewenbraeu.de/
> http://www.franziskanerweissbier.de/
> http://www.erdinger.de/ med tyroler musik og det hele
> http://www.paulaner.de/
> http://www.weihenstephaner.de/
>
> I kunne nok også selv have fundet ud af at sætte www. foran og .de
> bagefter
>
> Tak for hjælpen
>
> mvh
> Anders


Mich. Ottosen (23-07-2002)
Kommentar
Fra : Mich. Ottosen


Dato : 23-07-02 23:07

Ivan V. Nielsen <ivan@aub.dk> wrote:

> Harrislee er egentlig en "forstad" til Flensburg. Hvis du kører over Frøslev
> grænseovergang, skal du blot dreje til venstre, første gang det er muligt, så
> kommer du lige ind til Harrislee

Øh, ikke for at være en Spielverderber, men man må jo altså ikke dreje
til venstre på motorvejen, det er næppe heller særligt godt - der er
altså et autoværn i vejen (på vejen?). Drej hellere til højre for at
komme til venstre.

> Højt skum

Men ikke når man kører i bil. Hvis du har en krog på bilen, så tag bare
en trailer med. Har aldrig prøvet det selv, men det kan sikkert betale
sig ..... sådan ser det ud, når man kører bag ved trailerfolket, der
tilsyneladende henter til hele nabolaget (det er vist forbudt) .....


--
venlig hilsen, Mich. Ottosen

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408871
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste