Hallo gode læsere,
Så fik jeg endelig min kefirsvamp sendt fra Tyskland, og er allerede
igang med at producere kefirmælk mv. ("ski' sundt"!)
Til de interesserede, kan jeg anbefale web-adressen:
http://www.fortunecity.de/gourmet/protein/230/kefir.htm
e-mail: die-perlenmacherin@snafu.de
Tryk på bestillingsknappen øverst tilhøjre. og skriv at du bor i
Danmark, det kostede for mig 50,- DM incl. forsendelse (Forex giver
en god kurs). Efter aftale blev kontanterne sendt i et registreret brev
til en Sonja Voß i Berlin. Det varede godt nok 14 dage incl. et par
weekender imellem.
NB: Det er værd at prøve, og der er masser af opskrifter på nettet.
-oo-
How To Activate Kefir Grains:
Immerse Pouch into a 300 ml glass of milk of your choice.
No need to warm the milk.
Leave for 12-24 hours in warm spot e.g. on top fridge.
Temperature ranging from: 22-30C (72 - 86 F).
Empty contents of glass into a very fine plastic sieve.
Wash the Pouch with slow running water at a mild temperature.
Discard contents of sieve.
This process must be repeated three (3) times,
before the Kefir produced will be ready to consume.
Sådan gør jeg:
Det er meget enkelt, svampen skal skylles under lunkent vand, kommes ned
i en plasticbeholder m. tilhørende låg, hæld sødmælk på og lad det stå i
stuetemperatur i 12-24 timer, ind i køleskab til det er koldt. Hæld det
hele op (incl. kefirsvampene) i en stor sigte og si mælken fra (hermed
er kefirmælken klar til at drikke. Svampene i sigten skylles under vand
igen, ned i en ren beholder og ny sødmælk på. Sådan gentager man igen
og igen. - Færdig arbejde!
NB: Kefirsvampen vokser og vokser, så man må tage noget fra og kassere,
give bort eller fryse ned i små portioner, starte sin egen
online-forretning osv.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
And now for something completely different!
-Greets to all who DO try to help other people