> > Dette forstår jeg ikke. Hvis varerne er frosset ned til den korrekte
> > temperatur og isolationen ellers er ubeskadiget, kan der da ikke være
> > forskel på skabe med den ene eller den anden teknik ?
>
> Fordi en 5 cm. tyk iskappe holder på kulden
>
Altså, for det første vil man vel trods alt ikke have så tyk en iskappe ?
Og for det andet kan der vel ikke udefra kendes forskel på om der i fryseren
befinder sig en tyk iskappe, eller om den er fyldt helt ud til væggene med
f. eks. frosset vand, som er af samme beskaffenhed som den omtalte iskappe.
Og derfor kan der da heller ikke være hurtigere optøning uden iskappe end
med. I hvewrt fald ikke _på grund af_ iskappen
De grundlæggende parametre for hvor hurtigt den indre temperatur udlignes
med den omgivende må jo være afhængig af ganske få ting, nemlig
temperaturforskellen mellem inder- og yderside, isoleringens effektivitet og
mængden og varmekapaciteten af den samlede mængde indfrossede varer.
Og ingen af disse ting er så vidt jeg kan se forskellige for strømløse ( det
var jo strømafbrydelse, der var en vigtig del af argumentationen ) skabe,
uanset hvilket frysesystem de er udstyret til at køre med når strømmen
ellers virker ?
Jeg er modtagelig for gode argumenter, men er foreløbig ikke blevet
overbevist.
Mvh
Bo K