"Kurt Hansen" <kurt@towle.dk> skrev i en meddelelse
news:q0g5huskfj03nf71cpmqaattumieh4ca41@4ax.com...
> On Thu, 20 Jun 2002 22:44:10 +0200, Knud N. Flensted wrote:
>
> >> Jeg har 5 unghaner som naboer kræver slagtet:(
> >> Hvor længe , og hvordan skolder jeg dem bedst , før plukning?
>
> Min far gik engang i 10 måneder med håndleddet i gibs helt op til
> skulderen. 30 unghaner blev i mellemtiden slagteklare og hvordan
> klarer man den? Jo, man piller det ene træhåndtag af en gammel
> hækkesaks og banker "spyddet" ned i huggeblok så saksebladene vender
> opad. Man betjener nu guillotinen med gibsarmen og fører fjerkræet
> frem med den anden: Goooork, gork.... klip.... næste.... Goooork,
> gork.... klip.... o.s.v.
>
> >Efter kølleslag i hovedet, afhugning af hoved og blodafløb gøres
følgende:
> >
> >Den afsjælede hane/høne holdes kortvarigt (5-10 sek) ned i en spand med
> >meget varmt vand (80-90 °C eller deromkring).
>
> ... og skyller derefter den varme hane under den kolde hane, eller
> hyr?
>
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen
Jeg plejer at gøre det, at efter jeg har skoldet dem, pakket jeg dem
enkeltvis ind i et gammel håndlæde (eller lign.)
Lader dem ligger ca. min.
Det gør at det er meget nemmere at plukke fjererne af dem.
Jeg har dårlige erfaringer med at skylle dem under koldt vand bagefter, lad
dem blot køle lidt af, pakket ind i et eller andet.
Hvis du skyller dem i koldt eller bare vand der er koldere end
skoldningsvandet, risikerer du at fjererne sidder pokkers godt fast igen.
Hvorfor må du ikke spørge mig om, men det er min erfaring
God fornøjelse med slagtningen
MvH Heidi