"PH" <palle.holm@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:1rvc8t07oovfj72vtpv3f4sk7bd0kjjk5u@4ax.com...
| I forbindelse med at jeg skal lave mad til en konfirmation, er talen
kommet på
| Champagnesuppe, som jeg aldrig har hørt om. Er der nogen der har en
opskrift
| eller en ide ???
Denne adresse
http://www.fynsk-landbrug.dk/FamilieSamfund/opskrifter/champagnesuppe.
htm
giver denne opskrift
Champagnesuppe (4 pers.)
2 porrer
2 løg
50 g smør
3/4 l hønsefond
½ icebergsalat
500 g ærter
1 dl piskefløde
salt og peber
en anelse sukker
2 - 3 dl champagne el. crement bourgogne
2 spsk. hakket kørvel og mynteblad
Snit porrer og løg fint, kog dem gennemsigtige i smør tilsat lidt
vand/suppe.
Tilsæt hønsefond, snittet salat og ærter. Lad det koge op og derefter
koge videre i 10 min.
Blend suppen og passèr den gennem et dørslag, så ærteskallerne sies
fra.
Hæld suppen tilbage i gryden, kog den op, tilsæt piskefløde, smag til
med salt, peber og en anelse sukker.
Lige før serveringen tilsættes champagnen, og suppen drysses med
finthakket kørvel og mynteblad.
Tilbehør:
Ristet brød
- jeg synes nu godt nok, det er synd for champagnen.
M.v.h.
Jens Olsen