"Raymond Kolbæk" skrev d. 05-06-02 13:23 dette indlæg :
> jeg skal holde en håndværkermiddag på lørdag, og hvad vil være mere
> passende end forloren skildpadde med halve æg og sherry, men jeg
> mangler en god opskrift.
>
>
> --
> Posted via Mailgate.ORG Server -
http://www.Mailgate.ORG
Forloren skildpadde
10-12 personer
2 kg mellemskært kalvekød eller velhængt oksekød
1 kg kalveskank
4-5 liter suppebuillion eller vand
3 porrer
4 gulerødder
½ selleri
2 persillerod
3 store zittauerløg
salt
Sovs:
100 gram smør/margarine
2 dl mel
ca. 1 ½ liter suppe
salt, peber
paprika, citronsaft,
sherry og kulør
Tilbehør:
Kødboller af 500 gram fars (eller 1 pakke færdigkøbte, dybfrosne)
2 dåser fiskeboller a 500 gram stk.
12 hårdkogte æg ( koges i 7 min.)
24 butterdejstarteletter
Kød og kalveskank bringes kog i suppe eller vand. Der skummes og smages
til med salt/peber. Kødet småkoger
2 ½-3 timer. Når den halve kogetid er gået, tilsættes de istandgjorte
urter og de koges med resten af tiden.
Når kødet er mørt, tages det op, lægges i et let pres på et fad med en
tallerken over, og afkøles. (kan laves dagen i forvejen)
Når det er afkølet, skæres kødet i små mundrette terninger
Af de 500 gram fars laves små kødboller.
Sovs:
1 ½ liter suppe bages op med fedtstof og mel. Der smages til med
krydderier, sherry og citronsaft.
Kødterninger, kødboller og fiskeboller, varmes forsigtigt i sovsen.
(vandet fra fiskebollerne hældes væk)
Serveres i butterdejstarteletterne, garneret (pyntet) med de hårdkogte
æg.
Skal den bruges som forret,kan der også serveres hvide kogte kartofler
til.
Velbekommen
Per K
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"