"Homer" skrev d. 29-05-02 09:45 dette indlæg :
> Jeg fik subj. på et marked i Rom sidste sommer, og det smagte
fantastisk.
> Årsagen til anførselstegnene er, at det ikke rummer oliven(!), kun
olie. -
> Og det endda i rigelige mængder, tror ikke Anne Larsen ville blive
glad for
> det ...
>
> Det er helt fladt - vel nok endnu fladere end en pizzabund, og bagt
temmelig
> hårdt - næsten til kikse-konsistens.
>
Dette brød er utroligt blækkert ,fik opskriften af en af pædagogerne i
børnerhaven til en havefest.
50-100 gr soltørrede tomater
1-2 peberfrugter (evt .hakkede oliven i stedet for)
1-2 fed hvidløg
1 tsk salt
1/2 dl olivenolie
50 gr gær
2 1/2 dl vand
125 gr grahamsmel (ca 2 dl )
Ca 375 gr hvedemel ( ca 6 1/2 dl )
Evt nødder ( valnødder, hasselnødder )
Du gør følgende:
Skær tomaterne i stykker, befri peberfrugterne for kerner og del i
mindre stykker.
Kom tomaterne, peberfrugterne og hvidløg i en blender eller hak det hele
meget fint.Bland det med olivenolien.
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt peberfrugtblandingen, salt og grahamsmel.
Bland hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen har en god konsistens.
Ælt det hele godt.Hæver i 45 minutter.
Form dejen til et langt brød og lad det efterhæve i ca 15-30 minutter.
Snit brødet og pensl med vand.
Bages på nederste rille i ovnen på 200 gr i ca 30 minutter.
mvh Mcloud
> Det kan således minde lidt om pizza blanco (hvid pizza - en pizzabund
med
> groft salt og olivenolie oven på, bagt som en alm. pizza), men især
> sprødheden har jeg haft svært ved at få frem, ligesom jeg er usikker
på
> oliemængderne. Mon man overhovedet skal bruge vand i dejen, og hvis
ikke,
> hvad så med hævning?
>
> Er der nogen i gruppen, for hvem det ringer en klokke?
>
> VH
> Homer
>
>
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"