/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjælp..tzatzikiopskrift søges.
Fra : Niels Olsen


Dato : 24-05-02 18:21

Hejsa.
Jeg håber at der er en venlig sjæl som kan hjælpe mig med en opskrift på
tzatziki.
Jeg har købt det en gang nede i byen men jeg vil gerne prøve at lave det
selv.
Venlig hilsen Dorthe.



 
 
Lars Lienhøft Larsen (24-05-2002)
Kommentar
Fra : Lars Lienhøft Larsen


Dato : 24-05-02 18:23


"Niels Olsen" <no@e-box.dk> skrev i en meddelelse
> Jeg håber at der er en venlig sjæl som kan hjælpe mig med en opskrift på
> tzatziki.

Riv en agurk, put groft salt ved (bare brug en del, det skal bruges til at
trække væsken ud med) lad det stå i et kvarterstid, skyl, skyl og skyl....
og skyl. Bland det med græsk yoghurt og et par pressede hvidløg. smag til
med salt og peber. (hvis du ikke kan finde noget græsk youghurt kan du hælde
lidt normal yoghurt i et kaffe filter og lade det stå og dryppe valde af et
par timer)

Mvh. Lars


Thïngmand (25-05-2002)
Kommentar
Fra : Thïngmand


Dato : 25-05-02 12:36

> (hvis du ikke kan finde noget græsk youghurt kan du hælde
> lidt normal yoghurt i et kaffe filter og lade det stå og dryppe valde af
et
> par timer)

Grækerne putter også olivenolie i, for at gøre den lidt federe - men det er
lidt smag og behag. Har yoghurten trukket for længe, er det en god ide at
give den olivenolie.

- og husk endelig dild!



Mirian (25-05-2002)
Kommentar
Fra : Mirian


Dato : 25-05-02 13:32


"Thïngmand" <michale@thingmand.dk> skrev i en meddelelse
news:3cef76ca$0$97283$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> - og husk endelig dild!

Det er da bare det værste du kan putte i, det har noget med smag og behag at
gøre, ikke med original tzatziki!!
Så ingen dild til mig tak!
MVH Mirian





Thïngmand (26-05-2002)
Kommentar
Fra : Thïngmand


Dato : 26-05-02 15:08

> Det er da bare det værste du kan putte i, det har noget med smag og behag
at
> gøre, ikke med original tzatziki!!

8 ud af 10 steder, man får tzatziki i Grækenland, er med dild i - som regel
tørret. "Husk endelig" er måske lidt overdrevet, da det mest er for syns
skyld...



ylle (24-05-2002)
Kommentar
Fra : ylle


Dato : 24-05-02 18:24


Tzatziki
1½ time
4 pers.

Ingredienser:
1 agurk
½ liter yoghurt naturel
2 fed knust hvidløg
salt
peber

Fremgangsmåde:
Agurken skylles og rives på den grove side af råkostjernet. Agurken lægges i
en sigte med en skål under.
Yoghurten kommes i en ren kaffetragt beklædt med to kaffefiltre. Det sættes
i køleskab med en skål under, så vallen kan dryppe af. (Det tager ca. ½
time.)
Yoghurten blandes med knust hvidløg, salt og peber. Heri røres den revne
agurk.


"Niels Olsen" <no@e-box.dk> skrev i en meddelelse
news:BzuH8.22822$4f4.784302@news000.worldonline.dk...
> Hejsa.
> Jeg håber at der er en venlig sjæl som kan hjælpe mig med en opskrift på
> tzatziki.
> Jeg har købt det en gang nede i byen men jeg vil gerne prøve at lave det
> selv.
> Venlig hilsen Dorthe.
>
>



netper (24-05-2002)
Kommentar
Fra : netper


Dato : 24-05-02 18:52

"Niels Olsen" skrev d. 24-05-02 18:21 dette indlæg :
> Hejsa.
> Jeg håber at der er en venlig sjæl som kan hjælpe mig med en opskrift

> tzatziki.
> Jeg har købt det en gang nede i byen men jeg vil gerne prøve at lave
det
> selv.
> Venlig hilsen Dorthe.
>
>
1 l. Cheasy A38 0,1%

1 agurk (ca. 325 g)
1 tsk. groft salt

3 små knuste fed hvidløg
½ tsk. groft salt
friskkværnet peber

Sæt 3 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel A38 i kaffefiltrene og
lad den stå til afdrypning i køleskabet i mindst 10 timer. Kom den
afdryppede A38 i en skål.

Riv agurken groft på rivejernet. Bland agurken sammen med det grove salt
og lad det stå i ca. ½ time. Kom agurken i en sigte og skyl hurtigt
saltet af. Knug den groftrevne agurk fri for væde - brug evt. et klæde.

Vend forsigtigt agurk, hvidløg, salt og peber i den afdryppede A38 og
lad tzatzikien trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Mvh

Per Klausen

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


kim rasmussen (24-05-2002)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 24-05-02 21:25


"Niels Olsen" <no@e-box.dk> wrote in message
news:BzuH8.22822$4f4.784302@news000.worldonline.dk...
> Hejsa.
> Jeg håber at der er en venlig sjæl som kan hjælpe mig med en opskrift på
> tzatziki.
> Jeg har købt det en gang nede i byen men jeg vil gerne prøve at lave det
> selv.
> Venlig hilsen Dorthe.
>
>
> hej Dorthe
check www.lechef.dk under græske opskrifter ,så får du en god original
opskrift
mvh Kim



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408872
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste