|
| artiskok Fra : Katsen |
Dato : 24-05-02 17:45 |
|
Jeg har købt en artiskok. Hvordan tilbereder man sådan en? Og hvordan spiser
man den?
Venlig hilsen
Katsen
| |
Thomas Hjort (24-05-2002)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 24-05-02 18:52 |
|
"Katsen" <kdonot@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:u4uH8.5687$N46.246632@news010.worldonline.dk...
> Jeg har købt en artiskok. Hvordan tilbereder man sådan en? Og hvordan
spiser
> man den?
>
> Venlig hilsen
> Katsen
Skær et snit rundt om stokken så langt oppe som muligt, vrid herefter
stokken af. Dette trækker nogle seje tråde ud af artiskok hjertet.
Hvis det skal være helt perfekt binder du en citronskive fast i bunden op
imod hjertet således holder hjertet sin lyse farve under kogning.
Og hvis det skal være endnu mere fint så klipper top toppen af bladende hele
vejen rundt, så artiskokken får et mere "fladtrykt" udseende.
Afhængig af størrelsen koger du den i 10 - 20 minutter. Put gerne en halv
citron i kogevandet. Og salt.
Dryp dem godt af. Og server dem rygende varme svøbt i et lille viskestykke.
Man spiser dem ved at nappe bladene af, dyppe "kødenden" i smør/citron/salt
og nappe "køddelen" af.
Når der efterhånden som man kommer igennem den ikke er mere kød på, fjernes
det inderste blade og det skæg der ligger under dem. Derved blottes
artiskokhjertet som er det bedste af artiskokken.
Lyder det indviklet?
Det er det ikke, når man har prøvet det en enkelt gang :)
Mvh Thomas (Irma har for øvrigt tilbud på 4 artiskokker for 20 kr. for
tiden).
| |
Katsen (24-05-2002)
| Kommentar Fra : Katsen |
Dato : 24-05-02 21:42 |
|
Tak tak:) Det vil jeg glæde mig til at prøve.
katsen
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> wrote in message
news:aclukh$1ffn$1@news.cybercity.dk...
>
> "Katsen" <kdonot@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
> news:u4uH8.5687$N46.246632@news010.worldonline.dk...
> > Jeg har købt en artiskok. Hvordan tilbereder man sådan en? Og hvordan
> spiser
> > man den?
> >
> > Venlig hilsen
> > Katsen
>
> Skær et snit rundt om stokken så langt oppe som muligt, vrid herefter
> stokken af. Dette trækker nogle seje tråde ud af artiskok hjertet.
> Hvis det skal være helt perfekt binder du en citronskive fast i bunden op
> imod hjertet således holder hjertet sin lyse farve under kogning.
> Og hvis det skal være endnu mere fint så klipper top toppen af bladende
hele
> vejen rundt, så artiskokken får et mere "fladtrykt" udseende.
>
> Afhængig af størrelsen koger du den i 10 - 20 minutter. Put gerne en halv
> citron i kogevandet. Og salt.
>
> Dryp dem godt af. Og server dem rygende varme svøbt i et lille
viskestykke.
>
> Man spiser dem ved at nappe bladene af, dyppe "kødenden" i
smør/citron/salt
> og nappe "køddelen" af.
> Når der efterhånden som man kommer igennem den ikke er mere kød på,
fjernes
> det inderste blade og det skæg der ligger under dem. Derved blottes
> artiskokhjertet som er det bedste af artiskokken.
>
> Lyder det indviklet?
> Det er det ikke, når man har prøvet det en enkelt gang :)
>
> Mvh Thomas (Irma har for øvrigt tilbud på 4 artiskokker for 20 kr. for
> tiden).
>
>
>
>
| |
netper (24-05-2002)
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 24-05-02 20:40 |
|
"Katsen" skrev d. 24-05-02 17:45 dette indlæg :
> Jeg har købt en artiskok. Hvordan tilbereder man sådan en? Og hvordan
spiser
> man den?
>
> Venlig hilsen
> Katsen
>
>
Alletiders Kogebog har en opskrift på denne adresse
http://www.dk-kogebogen.dk/visopskrift.php?id=753
Per Klausen
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
|
|