Hejsa
Jeg vil starte med at svare på det oprindelige spørgsmål fra zcully om
hvorfor der ikke bliver lavet fårekød.
Grunden hertil er både praktisk og psykologisk.
Får er jo udpræget et naturdyr og de fleste får kommer på græs hele
someren da det er her man får det biligste foder.
Samtidig går mange får med lam ved siden om someren og oven i det så
hvis der bliver søgt tilskud til fårene forpligter fåreavleren sig til
at have fårene gående fra den 1 april og 100 dage frem.
Alle disse ting gør at der ikke bliver slagtet mange får i løbet af
someren og for at kunne sælge en vare skal der være en efterspørgsel, og
med meget svingende udbud er efterspørgslen begrænset.
Siden Danmark har fået en invandring af mest tyrkere til landet har der
her været en stører efterspørgsel som har hævet priserne på får,
specielt først på året hvor muslimer har en stor højtid hvor hver
familie skal slagte et lam.
Det gør så at en stor del af de danske udsætterfår bliver solgt til
tyrkerne.
Al detter var den pratiske del men der er jo også en psykologisk del.
Jeg siger den er psykologisk da jeg ikke mener at får behøver at smage
grimt, men det er der mange der mener om lammekød, og endnu flere om
fårekød.
Man kan jo så spørge dem der mener at lam og får smager af våd karklud
om hvor tit de spiser våd karklud, hvilket jeg bestemt ikke ville bryde
mig om at spise.
Jeg mener at al kød, det være svin, okse, kyling, kalkun, struds eller
hvad man nu kan finde på at sætte sine tænder i, at alle disse ting har
deres eget særpræg i smag.
De fleste kan jo godt smage forskel på svin og oksekød, uden at noget af
det smaget af karklud.
Så sådan er det
Jeg spiser selv med stort behag fårekød, godt nok hakket, men det er
stadig fra får.
Nu jeg er i gang med at skrive en roman her så syntes jeg lige at i skal
have mulighed for at se hvordan får og lam også kan have det.
På dette link kan i se en masse billeder af får og lam i en masse
forskelige sitiuationer
http://www.dk-lam.dk/garden/index.htm
Mvh
Per Klausen
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"