|
| Fudge Fra : WebWoman |
Dato : 16-05-02 20:57 |
|
Jeg har købt tre forskellige slags fugde (cirka 600 gram ialt) med hjem fra
USA.
Det smager herligt, men - jeg får bare ikke spist så meget fugde.
Er der nogen, der har gode ideer til anvendelse - udover at spise det, som
det er. Kan jeg evt. hakke det og putte det i is. Og i hvilken mængde evt. ?
Mvh. Lisbeth
| |
Peter Westh (17-05-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 17-05-02 08:12 |
|
"WebWoman" <webwoman@ FJERN chicks.dk> skrev i en meddelelse
news:3ce4104b$0$246$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
> Jeg har købt tre forskellige slags fugde (cirka 600 gram ialt) med hjem
fra
> USA.
> Det smager herligt, men - jeg får bare ikke spist så meget fugde.
Jeg sidder her med en Amerikansk kogebog fra 1929. Der er opskrifter på
Fudge-Glasur, som du vil kune lave ved at smelte din fudge med en smule mælk
i en gryde, tage det af varmen og piske det til det er fast nok til at kunne
spredes ud på en kage.
Ellers lyder ideen med at putte den i is da ikke så tosset. Eller at smelte
den med noget vædske (kaffe, fløde) og hælde den over isen som en sauce.
bAfhængig af hvilken smag den har, selvfølgelig.
MVH
Peter
| |
WebWoman (17-05-2002)
| Kommentar Fra : WebWoman |
Dato : 17-05-02 11:49 |
|
"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:z32F8.8412$HN.355771@news010.worldonline.dk...
> Fudge-Glasur, som du vil kune lave ved at smelte din fudge med en smule
mælk
> i en gryde, tage det af varmen og piske det til det er fast nok til at
kunne
> spredes ud på en kage.
Ikke dårligt!
Det er fugde med chokolade og nødder, jeg har, så det kan snildt bruges som
glasur på en god kage *S*
Mvh. Lisbeth
| |
S. B. [8000] (17-05-2002)
| Kommentar Fra : S. B. [8000] |
Dato : 17-05-02 13:47 |
|
Hvad pokker er fudge?
Søren
| |
Peter Westh (17-05-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 17-05-02 14:13 |
|
"S. B. [8000]" <sfb(slettes)@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:3ce4fbe0$0$18596$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hvad pokker er fudge?
Det er nærmest en slags blød karamel. Modsat karamel bruger man rent sukker
(ikkeglucosesirup) hvilket gør, at den bliver lidt grynet i det (af
sukkerkrystaller).
MVH
Peter
| |
Klaus Alexander Seis~ (17-05-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 17-05-02 15:29 |
|
Peter Westh skrev:
>> Hvad pokker er fudge?
>
> Det er nærmest en slags blød karamel.
Hedder det ikke "smørkarameller" hos slikmutter?
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Peter Westh (17-05-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 17-05-02 22:07 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
meddelelse news:jakabov+591d28b1-f1f4-4687-8800-034e1f8425b6@news.szn.dk...
> Peter Westh skrev:
>
> >> Hvad pokker er fudge?
> >
> > Det er nærmest en slags blød karamel.
>
> Hedder det ikke "smørkarameller" hos slikmutter?
Dunno. Der er ikke specielt meget smør i fudge, de er relativt magre i
forhold til f.eks. flødekarameller.
/Peter
| |
Klaus Alexander Seis~ (18-05-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 18-05-02 05:32 |
|
Peter Westh skrev:
>> Hedder det ikke "smørkarameller" hos slikmutter?
>
> Dunno. Der er ikke specielt meget smør i fudge, de er relativt
> magre i forhold til f.eks. flødekarameller.
Jeg ved det heller ikke. Men jeg har smagt fudge i Sydafrika, og det
smagte nærmest som smørkarameller fra slikmutter. Jeg mener at de
fortalte at der indgik "condensed milk¹" og sukker i opskriften.
Hm, jeg grep'ede lige efter "fudge" i mit opskriftsindex: 139 hits!
// Klaus
¹) Eller osse var det "evaporated milk".
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Peter Westh (19-05-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 19-05-02 16:28 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
meddelelse news:jakabov+3bc213aa-1426-4d74-8f5d-b5417d87e49a@news.szn.dk...
> Jeg ved det heller ikke. Men jeg har smagt fudge i Sydafrika, og det
I virkeligheden tror jeg, at "fudge" er en meget bred betegnelse. Skærekager
bliver indimellem kaldt "fudge cake", og ordbogen oversætter det med "blød
chokoladekage"...
/Peter
| |
|
|