|
| Verdens Bedste Brunsviger Fra : Peter Westh |
Dato : 10-05-02 15:25 |
|
Jeg har besluttet mig for at bage Verdens Bedste Brunsviger, og har derfor
brug for noget inspiration.
De forskellige opskrifter man kan finde ( f.eks. hos www.bager-kim.dk )
adskiller sig ikke stort fra hinanden, men der er dog detaljeforskelle:
- Nogle lader dejen forhæve, andre kommer den lige i bradepanden
- Nogle kommer kardemomme i dejen
- En enkelt jeg har set, kom kanel i remoncen
- Nogle kommer blot remonce på, andre kommer remonce på og drysser derefter
med ekstra farin
- Nogle kommer sirup i remoncen
- Nogle kommer korender eller rosiner i remoncen, eller drysser dem ovenpå
- Nogle kommer endog rosiner i dejen
Er der nogen, der har erfaringer at dele ud af?
Mit eget bidrag til udviklingen af Verdens Bedste Brunsviger er indtil
videre at bruge ægte, mørk Muscvado sukker i stedet for brun farin, og godt
økologisk smør i stedet for margarine.
Med venlig hilsen
Peter
| |
Trine Kornum Christi~ (10-05-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 10-05-02 16:31 |
|
"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> writes:
> Jeg har besluttet mig for at bage Verdens Bedste Brunsviger, og har derfor
> brug for noget inspiration.
Hvornår skal vi komme?
> De forskellige opskrifter man kan finde ( f.eks. hos www.bager-kim.dk )
> adskiller sig ikke stort fra hinanden, men der er dog detaljeforskelle:
>
> - Nogle lader dejen forhæve, andre kommer den lige i bradepanden
Jeg forhæver
> - Nogle kommer kardemomme i dejen
Nej!
> - En enkelt jeg har set, kom kanel i remoncen
Ja, hvad ellers? :)
> - Nogle kommer blot remonce på, andre kommer remonce på og drysser derefter
> med ekstra farin
Kommer bare remonce på.
> - Nogle kommer sirup i remoncen
Nej
> - Nogle kommer korender eller rosiner i remoncen, eller drysser dem ovenpå
Absolut NEJ
> - Nogle kommer endog rosiner i dejen
Absolut heller ikke!
> Er der nogen, der har erfaringer at dele ud af?
Min er ret fed, men den har aldrig få et andet end ros.
Dej:
1/2 liter mælk
1/2 pund margarine
50 g. gær
ca. 700 g. mel
salt
Hæver 20-30 minutter
Remonce:
1/2 pund margarine
1 pk. farin
kanel
Bages ca. 20 minutter ved 200 grader.
Spises helst lun.
Sidst jeg lavede den, regnede jeg med at jeg kunne lave dejen før
gæsterne kom, men den skal altså ikke hæve mere end angivet. De var
ikke dårlig, men den smagte bare anderledes.
God fornøjelse.
Hilsen Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
| |
Peter Westh (11-05-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 11-05-02 17:36 |
|
"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:ubsbot3y0.fsf@trinekc.dk...
> "Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> writes:
> Min er ret fed, men den har aldrig få et andet end ros.
Tusind tak, den ser rigtig god ud.
Det er rigtigt at din dej er relativt fed - til gengæld er din remonce mere
mager and de felste andre opskrifter - hvis du altså med 1 pk farin mener
1/2 kilo.
I morgen skal min akummulerede visdom udi Brunsvigerbagingen stå sin prøve.
Jeg rapporterer tilbage mandag
/Peter
| |
Trine Kornum Christi~ (11-05-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 11-05-02 17:31 |
|
"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> writes:
> "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
> news:ubsbot3y0.fsf@trinekc.dk...
> > "Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> writes:
> > Min er ret fed, men den har aldrig få et andet end ros.
>
> Tusind tak, den ser rigtig god ud.
>
> Det er rigtigt at din dej er relativt fed - til gengæld er din remonce mere
> mager and de felste andre opskrifter - hvis du altså med 1 pk farin mener
> 1/2 kilo.
Jeg ved faktisk ikke hvor meget der er i en pakke, men mon ikke det er
1 pund? Jeg er faktisk begyndt at bage den med kun det halve
snask. Jeg er ikke så meget for alt det sukker selv.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
| |
[2900] Jesper Haaber~ (10-05-2002)
| Kommentar Fra : [2900] Jesper Haaber~ |
Dato : 10-05-02 16:53 |
|
Peter Westh <pwesth@worldonline.dk> wrote:
> Jeg har besluttet mig for at bage Verdens Bedste Brunsviger, og har derfor
> brug for noget inspiration.
Det lyder godt.
>
> De forskellige opskrifter man kan finde ( f.eks. hos www.bager-kim.dk )
> adskiller sig ikke stort fra hinanden, men der er dog detaljeforskelle:
>
> - Nogle lader dejen forhæve, andre kommer den lige i bradepanden
Umiddelbart ville jeg lade den hæve, en flad bund i en brunsviger er
ikke godt.
> - Nogle kommer kardemomme i dejen
Lyder fornuftigt.
> - En enkelt jeg har set, kom kanel i remoncen
Det ville jeg ikke gøre.
> - Nogle kommer blot remonce på, andre kommer remonce på og drysser derefter
> med ekstra farin
Det burde ikke være nødvendigt.
> - Nogle kommer sirup i remoncen
Nej.
> - Nogle kommer korender eller rosiner i remoncen, eller drysser dem ovenpå
Nej.
> - Nogle kommer endog rosiner i dejen
Nej.
>
> Er der nogen, der har erfaringer at dele ud af?
Næ, men jeg glæder mig til at høre om dine.
>
> Mit eget bidrag til udviklingen af Verdens Bedste Brunsviger er indtil
> videre at bruge ægte, mørk Muscvado sukker i stedet for brun farin, og godt
> økologisk smør i stedet for margarine.
Hvorfor ikke bare bruge brun farin og ganske almindeligt smør ?
>
> Med venlig hilsen
>
> Peter
--
Med venlig hilsen Jesper )
http://www.gylling.net/
ftp://80.197.181.14/ - kører ikke altid
| |
Peter Westh (10-05-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 10-05-02 17:25 |
|
"[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> skrev i en meddelelse
news:1fbzauo.145p2buycrxu9N%jesper@gylling.net...
> Hvorfor ikke bare bruge brun farin og ganske almindeligt smør ?
Fordi det smager bedre, i hvert fald lige ud af pakken. Især sukkeret, prøv
en gang at smage - muscovadosukker har en meget mere sammensat og intens
smag end puddersukker. Om det så giver nogen nævneværdig forskel i det
endelige resultat ved jeg ikke, vi får se.
/Peter
| |
Klaus Alexander Seis~ (10-05-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 10-05-02 18:20 |
|
Peter Westh skrev:
> muscovadosukker har en meget mere sammensat og intens smag end
> puddersukker. Om det så giver nogen nævneværdig forskel i det
> endelige resultat ved jeg ikke, vi får se.
Jeg vil give dig ret i at muscovadosukker har en mere komplex smag
end puddersukker (som vel egentlig blot er roesukker overholdt med
rørsukkersirup?), men da jeg læste din idé om at bruge det på en
brunsvigerkage, tænkte jeg at smagen ville blive for brændt, mørk
og usød (og det tror jeg stadig, men jeg glæder mig til at høre om
resultatet hvis du prøver).
Muscovado er ikke nær så sødt som puddersukker, og da jeg foretræk-
ker en sød brunsvigerkage, ville jeg selv vælge puddersukker og
smør til remoncen.
Jeg prøvede en gang at lave flødekarameller af ahornsirup, fordi
jeg synes at ahornsirup har en meget delikat smag, og jeg tænkte
at det ville være lækkert med den smag i flødekarameller. Det
var simpelthen at smide pengene ud af vinduet, for man kunne slet
ikke smage at der var brugt ahornsirup - det smagte præcis som
hvis jeg havde lavet karamellerne af ganske almindelig roesukker-
sirup.
Nu vi er ved det søde stads: er der nogen der ved om man kan købe
rørsukkersirup i københavnsområdet?
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Peter Westh (11-05-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 11-05-02 10:46 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
meddelelse news:jakabov+48b4ab4d-c001-45b5-b2d1-fd9da64a0bd3@news.szn.dk...
> Peter Westh skrev:
> Nu vi er ved det søde stads: er der nogen der ved om man kan købe
> rørsukkersirup i københavnsområdet?
De har det i den engelske butik i Peder Hvitfeldts Stræde.
/Peter
| |
Klaus Alexander Seis~ (11-05-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 11-05-02 10:52 |
|
Peter Westh skrev:
>> Er der nogen der ved om man kan købe rørsukkersirup i
>> københavnsområdet?
>
> De har det i den engelske butik i Peder Hvitfeldts Stræde.
Tak for hjælpen.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Jakob Andersen (10-05-2002)
| Kommentar Fra : Jakob Andersen |
Dato : 10-05-02 21:41 |
|
> - Nogle lader dejen forhæve, andre kommer den lige i bradepanden
Det er ikke nødvendigt at forhæve, men selvfølgelig skal den hæve efter
remoncen er smurt på
> - Nogle kommer kardemomme i dejen
Nej
> - En enkelt jeg har set, kom kanel i remoncen
Nej
> - Nogle kommer blot remonce på, andre kommer remonce på og drysser
derefter
> med ekstra farin
Kan være en god ide, jeg synes den er bedre med farin på
> - Nogle kommer sirup i remoncen
Ja, rigtig god ide, det gør remoncen meget bedre
> - Nogle kommer korender eller rosiner i remoncen, eller drysser dem ovenpå
> - Nogle kommer endog rosiner i dejen
>
nej, nej, nej, du kommer heller ikke nutella under din ostemad, der er nogle
ting man bare ikke skal blande
> Er der nogen, der har erfaringer at dele ud af?
>
Lav lidt kagecreme og kom i remoncen, det giver en meget mere fyldig smag
> Mit eget bidrag til udviklingen af Verdens Bedste Brunsviger er indtil
> videre at bruge ægte, mørk Muscvado sukker i stedet for brun farin, og
godt
> økologisk smør i stedet for margarine.
>
Smør er godt. Og husk en RIGTIG god brunsviger kan kun laves på fyn (ved
ikke hvorfor men sådan er det bare :) )
| |
Klaus Alexander Seis~ (10-05-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 10-05-02 21:58 |
|
Jakob Andersen skrev:
> nej, nej, nej, du kommer heller ikke nutella under din ostemad,
Ahem . . . hvis det ikke lige var fordi jeg prøver at slanke mig lidt,
kunne jeg såmænd godt finde på at spise ost sammen med Nutella - det
smager vældig godt, synes jeg.
> der er nogle ting man bare ikke skal blande
Men ost og Nutella er to ting som sagtens kan blandes - uhm!
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Kim Juul (11-05-2002)
| Kommentar Fra : Kim Juul |
Dato : 11-05-02 10:12 |
|
>
> Og husk en RIGTIG god brunsviger kan kun laves på fyn (ved
> ikke hvorfor men sådan er det bare :) )
>
Fynske brunsviger er med kagecreme på dejen. Derefter remonce og brun farin.
Det er ikke mange steder de laver på denne måde. Vi gør det på min
arbejdsplads i Hillerød.
--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk
| |
Kim Juul (11-05-2002)
| Kommentar Fra : Kim Juul |
Dato : 11-05-02 10:22 |
|
"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:SEQC8.61$HN.4939@news010.worldonline.dk...
> Jeg har besluttet mig for at bage Verdens Bedste Brunsviger, og har derfor
> brug for noget inspiration.
>
> De forskellige opskrifter man kan finde ( f.eks. hos www.bager-kim.dk )
Mange tak.
> adskiller sig ikke stort fra hinanden, men der er dog detaljeforskelle:
>
> - Nogle lader dejen forhæve, andre kommer den lige i bradepanden
Det kan være vanskeligt at smøre remonce på dejen, hvis den ligger for
længe.
> - Nogle kommer kardemomme i dejen
Mange bager kommer kardemomme i bløddejen, som bruges til bl.a. boller og
krydderboller. Men ikke til brunsviger.
> - En enkelt jeg har set, kom kanel i remoncen
Jeps. Evt. denne opskrift: 250 gr. sukker - 250 gr. brun farin - 500 gr.
margarine - 150 gr. kagecreme - 25-30 gr kanel
> - Nogle kommer korender eller rosiner i remoncen, eller drysser dem ovenpå
Drysser dem ovenpå har jeg set, men er ikke vild med det.
> - Nogle kommer endog rosiner i dejen
> Er der nogen, der har erfaringer at dele ud af?
> Mit eget bidrag til udviklingen af Verdens Bedste Brunsviger er indtil
> videre at bruge ægte, mørk Muscvado sukker i stedet for brun farin, og
godt
> økologisk smør i stedet for margarine.
>
> Med venlig hilsen
>
> Peter
--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk
| |
sune vuorela (12-05-2002)
| Kommentar Fra : sune vuorela |
Dato : 12-05-02 12:31 |
|
"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> wrote:
>Jeg har besluttet mig for at bage Verdens Bedste Brunsviger, og har derfor
>brug for noget inspiration.
Fint initiv. Jeg glæder mig tilat se resultatet!
>- Nogle lader dejen forhæve, andre kommer den lige i bradepanden
Først skal der laves en dej af ca 3½ dl vædske, 50 g gær, godt med
sukker, 1/3 pakke smeltet smør, lidt salt og hvedemel til det ligner
en dej. Så hæve. Derefter bredes ud. Så hæve lidt mere. Snask på -
masser. I ovnen!
>- Nogle kommer kardemomme i dejen
Nej tak!
>- En enkelt jeg har set, kom kanel i remoncen
Nej tak!
>- Nogle kommer blot remonce på, andre kommer remonce på og drysser derefter
>med ekstra farin
Ingen ekstra farin! Det har jeg prøvet et par gange hos nogle
københavnske bagere. Ganske forfærdentligt!
>- Nogle kommer sirup i remoncen
Jeps. Masser! Det gjorde min brunsviger meget bedre da jeg fandt ud af
det!
Snask til min brunsviger består af 2/3 pakke smør, knap 1/2 kilo bruin
farin og en deciliter sirup
>- Nogle kommer korender eller rosiner i remoncen, eller drysser dem ovenpå
Adr!
>- Nogle kommer endog rosiner i dejen
absolut nej!
> og godt
> økologisk smør i stedet for margarine.
Altid smør!....
Og lige en lille ting:
Bag brunsvigeren i en bradepande - og ikke på en bageplade! Der skal
helst så meget snask på at det er lige ved at løbe væk fra
brunsvigeren - og så sker det at der kommer lidt for meget på... ig så
risikerer man snask i hele ovnen - og det er ufedt!
--
Sune
| |
|
|