/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vin-problemer
Fra : Niels Andersen


Dato : 04-05-02 16:59

Hjælp! Vi sidder med tre prægtige stykker oksekød og 2 flasker vin - en
Brunello, Casisano-Colombaio 1993, og en Amarone, Tedeschi, 1993...
Problemet er - hvilken skal vi drikke først??????????



 
 
rasmus carlsen (04-05-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 04-05-02 17:27


"Niels Andersen" <sv@r.i.gruppen.dk> skrev i en meddelelse
news:RuTA8.239$274.56428@news010.worldonline.dk...
> Hjælp! Vi sidder med tre prægtige stykker oksekød og 2 flasker vin - en
> Brunello, Casisano-Colombaio 1993, og en Amarone, Tedeschi, 1993...
> Problemet er - hvilken skal vi drikke først??????????
>

tjae - hvis de alle er gode kan de vel være hip som hap ... det var vist
ikke til megen hjælp.
ras



Henrik (04-05-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 04-05-02 17:44

Brunelloen er den letteste....så den ville jeg drikke først, og Amaronen en
tung og svær alkoholstærk sag, som der så kan suttes på efterfølgende, hvis
i ikke har fået nok.
H
"Niels Andersen" <sv@r.i.gruppen.dk> wrote in message
news:RuTA8.239$274.56428@news010.worldonline.dk...
> Hjælp! Vi sidder med tre prægtige stykker oksekød og 2 flasker vin - en
> Brunello, Casisano-Colombaio 1993, og en Amarone, Tedeschi, 1993...
> Problemet er - hvilken skal vi drikke først??????????
>
>



Jan Boegh (06-05-2002)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 06-05-02 15:18

"Niels Andersen" <sv@r.i.gruppen.dk> wrote in message
news:RuTA8.239$274.56428@news010.worldonline.dk...
> Hjælp! Vi sidder med tre prægtige stykker oksekød og 2 flasker vin - en
> Brunello, Casisano-Colombaio 1993, og en Amarone, Tedeschi, 1993...
> Problemet er - hvilken skal vi drikke først??????????

Det er nok mest sandsynligt at en Amarone '93 simpelthen ikke er drikkeklar
endnu, men tæt på - mit gæt er at den bør have et par år mere. På den anden
side er de fleste moderne smagsløg nok mest indstillet på at nyde vine, der
knap og nap er fuldmodne.
Din Brunello burde nok - hvis ikke det er en af sværvægterne (meget, meget
dyre) - være klar nu.
Og som Henrik skriver, så er rækkefølgen helt sikkert først Brunello og
derefter Amarone. IMHO er Amarone relativt svær at sætte mad til, men
kraftigtsmagende gryderetter (vildtgryde m. enebær el. lign.) er vel nok det
bedste bud. Ellers som 'meditationsvin' evt. til en kraftig ost.

mvh
Jan


Jan Boegh (06-05-2002)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 06-05-02 16:21

"Jan Boegh" <jan@boegh._X_net> wrote in message
news:ygwB8.13260$HZ2.964812@news000.worldonline.dk...

> Din Brunello burde nok - hvis ikke det er en af sværvægterne (meget, meget
> dyre) - være klar nu.

Fandt lige dette på alt.food.wine:
'I'd look for '93 or '94 on wine searcher. Gambero Rosso considers it
a 4 dot year (of 5), and the wines are closer to ready. I'd still
consider opening and decanting these wines a couple of hours(days?) in
advance. A lot of my 90's have not yet come around. Some have. My
95's are still not really drinkable for pleasure.'

vh
Jan



Henrik (06-05-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 06-05-02 17:22

Ha....Jan!
meditationsvin....en ny og bedre undskyldning/forklaring på at drikke et
glas vin...hvis man altså afkræves et behov for det....
Men i øvrigt helt enig i at Amaronen er vanskelig at sætte mad til....det er
efter min mening en vin der (næsten) kun kan drikkes om vinteren....og så
til gengæld er en akkumulator af sol og frugt.....

H.
"Jan Boegh" <jan@boegh._X_net> wrote in message
news:ygwB8.13260$HZ2.964812@news000.worldonline.dk...
> "Niels Andersen" <sv@r.i.gruppen.dk> wrote in message
> news:RuTA8.239$274.56428@news010.worldonline.dk...
> > Hjælp! Vi sidder med tre prægtige stykker oksekød og 2 flasker vin - en
> > Brunello, Casisano-Colombaio 1993, og en Amarone, Tedeschi, 1993...
> > Problemet er - hvilken skal vi drikke først??????????
>
> Det er nok mest sandsynligt at en Amarone '93 simpelthen ikke er
drikkeklar
> endnu, men tæt på - mit gæt er at den bør have et par år mere. På den
anden
> side er de fleste moderne smagsløg nok mest indstillet på at nyde vine,
der
> knap og nap er fuldmodne.
> Din Brunello burde nok - hvis ikke det er en af sværvægterne (meget, meget
> dyre) - være klar nu.
> Og som Henrik skriver, så er rækkefølgen helt sikkert først Brunello og
> derefter Amarone. IMHO er Amarone relativt svær at sætte mad til, men
> kraftigtsmagende gryderetter (vildtgryde m. enebær el. lign.) er vel nok
det
> bedste bud. Ellers som 'meditationsvin' evt. til en kraftig ost.
>
> mvh
> Jan
>



Jan Boegh (06-05-2002)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 06-05-02 18:20

"Henrik" <henrik@spam.dk> wrote in message
news:3cd6ad96$0$11926$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Ha....Jan!
> meditationsvin....en ny og bedre undskyldning/forklaring på at drikke et
> glas vin...hvis man altså afkræves et behov for det....
> Men i øvrigt helt enig i at Amaronen er vanskelig at sætte mad til....det
er
> efter min mening en vin der (næsten) kun kan drikkes om vinteren....og så
> til gengæld er en akkumulator af sol og frugt.....

Helt enig. Et sted, hvor den virker godt, er til de lidt tunge traditionelle
vildtretter, hvor der benyttes ribsgele eller lign. i sovsen - f.eks. som
hare.

vh
Jan


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408872
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste