|
| Vin-problemer Fra : Niels Andersen |
Dato : 04-05-02 16:59 |
|
Hjælp! Vi sidder med tre prægtige stykker oksekød og 2 flasker vin - en
Brunello, Casisano-Colombaio 1993, og en Amarone, Tedeschi, 1993...
Problemet er - hvilken skal vi drikke først??????????
| |
rasmus carlsen (04-05-2002)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 04-05-02 17:27 |
|
"Niels Andersen" <sv@r.i.gruppen.dk> skrev i en meddelelse
news:RuTA8.239$274.56428@news010.worldonline.dk...
> Hjælp! Vi sidder med tre prægtige stykker oksekød og 2 flasker vin - en
> Brunello, Casisano-Colombaio 1993, og en Amarone, Tedeschi, 1993...
> Problemet er - hvilken skal vi drikke først??????????
>
tjae - hvis de alle er gode kan de vel være hip som hap ... det var vist
ikke til megen hjælp.
ras
| |
Henrik (04-05-2002)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 04-05-02 17:44 |
|
Brunelloen er den letteste....så den ville jeg drikke først, og Amaronen en
tung og svær alkoholstærk sag, som der så kan suttes på efterfølgende, hvis
i ikke har fået nok.
H
"Niels Andersen" <sv@r.i.gruppen.dk> wrote in message
news:RuTA8.239$274.56428@news010.worldonline.dk...
> Hjælp! Vi sidder med tre prægtige stykker oksekød og 2 flasker vin - en
> Brunello, Casisano-Colombaio 1993, og en Amarone, Tedeschi, 1993...
> Problemet er - hvilken skal vi drikke først??????????
>
>
| |
Jan Boegh (06-05-2002)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 06-05-02 15:18 |
|
"Niels Andersen" <sv@r.i.gruppen.dk> wrote in message
news:RuTA8.239$274.56428@news010.worldonline.dk...
> Hjælp! Vi sidder med tre prægtige stykker oksekød og 2 flasker vin - en
> Brunello, Casisano-Colombaio 1993, og en Amarone, Tedeschi, 1993...
> Problemet er - hvilken skal vi drikke først??????????
Det er nok mest sandsynligt at en Amarone '93 simpelthen ikke er drikkeklar
endnu, men tæt på - mit gæt er at den bør have et par år mere. På den anden
side er de fleste moderne smagsløg nok mest indstillet på at nyde vine, der
knap og nap er fuldmodne.
Din Brunello burde nok - hvis ikke det er en af sværvægterne (meget, meget
dyre) - være klar nu.
Og som Henrik skriver, så er rækkefølgen helt sikkert først Brunello og
derefter Amarone. IMHO er Amarone relativt svær at sætte mad til, men
kraftigtsmagende gryderetter (vildtgryde m. enebær el. lign.) er vel nok det
bedste bud. Ellers som 'meditationsvin' evt. til en kraftig ost.
mvh
Jan
| |
Jan Boegh (06-05-2002)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 06-05-02 16:21 |
|
"Jan Boegh" <jan@boegh._X_net> wrote in message
news:ygwB8.13260$HZ2.964812@news000.worldonline.dk...
> Din Brunello burde nok - hvis ikke det er en af sværvægterne (meget, meget
> dyre) - være klar nu.
Fandt lige dette på alt.food.wine:
'I'd look for '93 or '94 on wine searcher. Gambero Rosso considers it
a 4 dot year (of 5), and the wines are closer to ready. I'd still
consider opening and decanting these wines a couple of hours(days?) in
advance. A lot of my 90's have not yet come around. Some have. My
95's are still not really drinkable for pleasure.'
vh
Jan
| |
Henrik (06-05-2002)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 06-05-02 17:22 |
|
Ha....Jan!
meditationsvin....en ny og bedre undskyldning/forklaring på at drikke et
glas vin...hvis man altså afkræves et behov for det....
Men i øvrigt helt enig i at Amaronen er vanskelig at sætte mad til....det er
efter min mening en vin der (næsten) kun kan drikkes om vinteren....og så
til gengæld er en akkumulator af sol og frugt.....
H.
"Jan Boegh" <jan@boegh._X_net> wrote in message
news:ygwB8.13260$HZ2.964812@news000.worldonline.dk...
> "Niels Andersen" <sv@r.i.gruppen.dk> wrote in message
> news:RuTA8.239$274.56428@news010.worldonline.dk...
> > Hjælp! Vi sidder med tre prægtige stykker oksekød og 2 flasker vin - en
> > Brunello, Casisano-Colombaio 1993, og en Amarone, Tedeschi, 1993...
> > Problemet er - hvilken skal vi drikke først??????????
>
> Det er nok mest sandsynligt at en Amarone '93 simpelthen ikke er
drikkeklar
> endnu, men tæt på - mit gæt er at den bør have et par år mere. På den
anden
> side er de fleste moderne smagsløg nok mest indstillet på at nyde vine,
der
> knap og nap er fuldmodne.
> Din Brunello burde nok - hvis ikke det er en af sværvægterne (meget, meget
> dyre) - være klar nu.
> Og som Henrik skriver, så er rækkefølgen helt sikkert først Brunello og
> derefter Amarone. IMHO er Amarone relativt svær at sætte mad til, men
> kraftigtsmagende gryderetter (vildtgryde m. enebær el. lign.) er vel nok
det
> bedste bud. Ellers som 'meditationsvin' evt. til en kraftig ost.
>
> mvh
> Jan
>
| |
Jan Boegh (06-05-2002)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 06-05-02 18:20 |
|
"Henrik" <henrik@spam.dk> wrote in message
news:3cd6ad96$0$11926$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Ha....Jan!
> meditationsvin....en ny og bedre undskyldning/forklaring på at drikke et
> glas vin...hvis man altså afkræves et behov for det....
> Men i øvrigt helt enig i at Amaronen er vanskelig at sætte mad til....det
er
> efter min mening en vin der (næsten) kun kan drikkes om vinteren....og så
> til gengæld er en akkumulator af sol og frugt.....
Helt enig. Et sted, hvor den virker godt, er til de lidt tunge traditionelle
vildtretter, hvor der benyttes ribsgele eller lign. i sovsen - f.eks. som
hare.
vh
Jan
| |
|
|