> Når jeg køber brød hos Føtex/Bilke/favør osv. køber jeg nogle gange
> et rugbrød der hedder Sønderjysk Rugbrød.
>
> Et overvejende mørkt brød, uden kerner med, med en meget ensartet og
> 'blød/tæt' struktur.
>
> Brødet er aflangt 'franskbrødformet'
med en en glat, blød skorpe.
>
> Er der nogen der har en opskrift på et sådant brød. Det det er rart med
> lidt afveksling til 'alm. hjemmebagt' rugbrød med eller uden surdej ....
Da jeg i tidernes morgen var bager i Sønderborg, bagte vi rugbrød tilsat
franskbrød der var sat i blød i vand i nogle timer.
Vi tog en spand med gamle franskbrød (fra dagen før) og kom vand i. Fyldte
mere brød i og blev ved til spanden var godt fyldt med en masse.
Det brugte vi til at komme i rugbrødsdejen. Hvilke gjorde at brødet blev en
lind masse og brødet blev meget fint.
De andre steder hvor jeg har været ansat (København og Hillerød) har jeg
prøvet at få dem til at lave på den måde, men indtil nu forgæves.
Rugbrødet bliver meget bedre og skorpen blive meget fint.
Jeg har prøvet at lave rugbrød hjemme på den måde og fik en godt resultat.
Tag en franskbrød og sæt det i blød nogle timer i lidt vand. Husk at rive
brødet i stykker. Nogle rundstykker kan også bruges. Bare ikke noget med
kerne.
Kom det i dejen og bland det godt sammen.
Bag som man plejer.
Venlig hilsen
--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk