Nåh såh! - omsider langt om længe, fik Mik Schack fra madprogrammet
'Hjemmeservice' lagt de omdiskuterede opskrifter fra 12. april online..
Lammenosser var en del af menuen, da Kenned, alias Jan Elhøj, fra Banjos
likørstue var på besøg hos Mik Schack den 12. april..
--
Godbidder til St. Bededagsferien, -lige til at gå til..
Stegte fårenosser:
Fårenosser
Chilipulver
Ingefær
Olie til stegning
Du fjerner hinden fra en 4-6 fårenosser og skærer dem i skiver. Rist på
panden i få minutter med frisk ingefær og chilipulver. -Nam nam!
-oo-
Stegte lammenyrer:
3-4 Lammenyrer
Hvidløg
Olie til stegning
Tag fat i hinden der sidder cirka midt på hver nyre og kræng den
forsigtigt af. Skær nyrerne i skiver og steg dem på panden i olien
sammen med friskhakket hvidløg. Server med noget grønt, for eksempel
salat.
-oo-
Devilled potatoes:
Bukkehornsfrø
Spidskommen
Gurkemeje
Chili
Tomat
Kartofler
Spinat
Olie til stegning
Blend bukkehornsfrø, spidskommen, gurkemeje og chili i en kaffemølle.
Skræl kartoflerne skær dem i terninger og rist dem på panden sammen med
krydderblandingen.
marsala. På et tidspunkt kyler du groft skåret tomat og friske
spinatblade ned. Skal stå på varmen til kartoflerne er møre.
-oo-
Myntedip:
Tyrkisk/græsk youghurt
Hakkede, friske mynteblade
Garam Marsala, som laves af...
1 del kardemommefrø
2 dele nelliker
6 dele spidskommen
6 dele korianderfrø
2 laurbærblade
1/2 stang kanel
3 dele sort peber
1 rød tørret chili
Put krydderierne ned i en kaffemølle og blend skidtet. Røres op i lidt
vand og blandes med tyk, tyk yoghurt sammen med de friske mynteblade.
Nu har du en dejlig dip/sauce til dine nosser, devilled potatoes eller
hvad du nu har lyst til.
Se..
www.dr.dk/hjemmeservice/kenned_banjo.htm
Velbekomme!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Giftige stoffer i chips, kiks og knækbrød.
Det giftige og kræftfremkaldende stof akrylamid findes i alarmerende
mængder i mange madvarer som fx pommes frites, franske kartofler, kiks
og knækbrød.
Indeholdet af stoffet ligger langt over de værdier
Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler som maksimum.
Akrylamid dannes, når madvarer med højt indhold af kulhydrater
tilberedes ved meget høje temperaturer.
Et halvt gram chips eller to gram pommes frites indeholder et mikrogram
akrylamid, som er den grænseværdi WHO har sat som det maksimale ved én
normal dagsration vand. -DR-Tekst