|
| Hurtig hjælp. Boller i karry Fra : Thomas Hjort |
Dato : 23-04-02 12:11 |
|
Jeg har lavet bollerne. Men hvordan laver man sovsen så den bliver rigtig
perfekt 'boller i karry' agtig?
PS kogevandet fra bollerne er brugt .
Mvh Thomas
| |
rasmus carlsen (23-04-2002)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 23-04-02 12:56 |
|
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> skrev i en meddelelse
news:aa3ffk$14uk$1@news.cybercity.dk...
> Jeg har lavet bollerne. Men hvordan laver man sovsen så den bliver rigtig
> perfekt 'boller i karry' agtig?
> PS kogevandet fra bollerne er brugt .
- se det afhænger vel i høj grad af hvad du mener med "perfekt boller i
karry" agtig!
ras
| |
Mirian (23-04-2002)
| Kommentar Fra : Mirian |
Dato : 23-04-02 13:16 |
|
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> skrev i en meddelelse
news:aa3ffk$14uk$1@news.cybercity.dk...
> Jeg har lavet bollerne. Men hvordan laver man sovsen så den bliver rigtig
> perfekt 'boller i karry' agtig?
> PS kogevandet fra bollerne er brugt .
>
>
> Mvh Thomas
Du laver en opbagt sovs.
Start med at svitse karry i smør herefter fylder du mel i mens du rører
rundt til det bliver en lille melbolle og så begynder du at hælde mælk i
mens du stadig røre så det ikke klumper og derefter bruger du så vandet fra
kødbollerne til at lave sovsen smagfuldt med, men det havde du vist
brugt!!!!
Bon appetit
MVH Mirian
| |
Thomas Hjort (23-04-2002)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 23-04-02 13:17 |
|
"Mirian" <Mirian@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:aa3j8r$18kj$1@news.cybercity.dk...
>
>
> Du laver en opbagt sovs.
> Start med at svitse karry i smør herefter fylder du mel i mens du rører
> rundt til det bliver en lille melbolle og så begynder du at hælde mælk i
> mens du stadig røre så det ikke klumper og derefter bruger du så vandet
fra
> kødbollerne til at lave sovsen smagfuldt med, men det havde du vist
> brugt!!!!
> Bon appetit
> MVH Mirian
Tak for det !
| |
Anne Lise Kirk Jense~ (23-04-2002)
| Kommentar Fra : Anne Lise Kirk Jense~ |
Dato : 23-04-02 13:48 |
|
Hej,
*jeg* gør som følger:
snitter noget porre og et æble fint og steger det af i margarine med karry.
Herefter drysser jeg noget mel på, og spæder op med boller-i-karry-vand.
Det synes vi er godt - men lav endelig rigeligt!!
mvh
anne lise
| |
Heidi (23-04-2002)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 23-04-02 17:13 |
|
Thomas Hjort <dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> skrev:
> Jeg har lavet bollerne. Men hvordan laver man sovsen så den bliver
> rigtig perfekt 'boller i karry' agtig?
> PS kogevandet fra bollerne er brugt .
Og den fedtfattige version, hvis det skulle have interesse (selvom det
nok er lidt for sent til at kunne bruges denne gang):
Jeg hakker et løg og et æble meget fint, og steger det i en sauterpande,
og "brænder" karryen af i dette, helt uden fedtstof.
Der tilsættes så mælk, kogevand og hønsebouillonpulver, og det jævnes
med majsstivelse rørt ud i vand eller mælk. Til sidst smages til med salt
og evt. peber.
Den bliver godt nok ikke lige som "vor mor" (eller i hvert fald _min_ mor)
laver den, men den kan sagtens bruges hvis man gerne vil tænke lidt
over hvor mange kalorier man putter i munden.
--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes
i gruppen og ikke pr. mail
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Thomas Hjort (23-04-2002)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 23-04-02 17:46 |
|
"Heidi" <nospamheidi@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:aa416m$77t8l$1@ID-64059.news.dfncis.de...
> Thomas Hjort <dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> skrev:
> Og den fedtfattige version, hvis det skulle have interesse (selvom det
> nok er lidt for sent til at kunne bruges denne gang):
>
> Jeg hakker et løg og et æble meget fint, og steger det i en sauterpande,
> og "brænder" karryen af i dette, helt uden fedtstof.
> Der tilsættes så mælk, kogevand og hønsebouillonpulver, og det jævnes
> med majsstivelse rørt ud i vand eller mælk. Til sidst smages til med salt
> og evt. peber.
> Den bliver godt nok ikke lige som "vor mor" (eller i hvert fald _min_ mor)
> laver den, men den kan sagtens bruges hvis man gerne vil tænke lidt
> over hvor mange kalorier man putter i munden.
Tak for alle opskrifterne. Men hvad er ideén med at 'brænde karry'en af'?
Hvorfor ikke bare hælde det i?
Mvh Thomas
| |
Mark Thomas Gazel (23-04-2002)
| Kommentar Fra : Mark Thomas Gazel |
Dato : 23-04-02 18:18 |
|
> Tak for alle opskrifterne. Men hvad er ideén med at 'brænde karry'en af'?
> Hvorfor ikke bare hælde det i?
Afbrændingen fremhæver karrysmagen og gør den kraftigere, end
hvis du bare hælder den i.
--
Med venlig hilsen
Mark
www.MandeZonen.dk - Når du er træt af Tidens Kvinder
Vi kan altid bruge en ny skribent.
| |
Emil (23-04-2002)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 23-04-02 19:34 |
|
On Tue, 23 Apr 2002 18:45:40 +0200, Thomas Hjort wrote:
> hvad er ideén med at 'brænde karry'en af'?
>Hvorfor ikke bare hælde det i?
Nogle kraftigere smagsstoffer kommer frem ved varmebehandlingen,
og andre fine nuancer forsvinder.
Tænk på hvad der sker med et stykke franskbrød som ristes.
Du får et anderledes fyldigt resultat ved kun at brænde en del af
karryen af, og tilsætte resten sammen med vædsken eller under
tilsmagningen.
m.v.h. Emil
| |
otn (24-04-2002)
| Kommentar Fra : otn |
Dato : 24-04-02 05:44 |
|
Emil <emilsen@image.dk> wrote:
> On Tue, 23 Apr 2002 18:45:40 +0200, Thomas Hjort wrote:
>
> > hvad er ideén med at 'brænde karry'en af'?
> >Hvorfor ikke bare hælde det i?
>
> Nogle kraftigere smagsstoffer kommer frem ved varmebehandlingen,
> og andre fine nuancer forsvinder.
> Tænk på hvad der sker med et stykke franskbrød som ristes.
>
> Du får et anderledes fyldigt resultat ved kun at brænde en del af
> karryen af, og tilsætte resten sammen med vædsken eller under
> tilsmagningen.
>
>
> m.v.h. Emil
Hvis du har problemer med at få karrysmagen rigtig frem - kan en
karrypasta også bruges. Til boller i karry skal den nok ikke være for
eksotisk ;0). Jeg bruger selv ofte karrypasta og det er en herlig ting
efter min mening.
MVH
OTN
| |
|
|