/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Havtasken kaldes for verdens grimmeste fis~
Fra : Leo Christiansen


Dato : 22-04-02 19:27

Havtasken kaldes for verdens grimmeste fisk, den er faktisk så grim
at, fiskerne i gamle dage smed den tilbage i havet da de mente at den
så for fæl ud og ingen ville købe den. Djævel, fattigmandshummer,
tudse og bredflab, Harley-Davidson og gumminakke er bare nogle af
dens mange øgenavne…

læs hele artiklen og se opskrift her

http://www.gastrocorner.dk/artikler/art0133/artindex.asp

 
 
Duggi (22-04-2002)
Kommentar
Fra : Duggi


Dato : 22-04-02 21:32


"Leo Christiansen" <leo_christiansen@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:91008ea3.0204221026.53cf6edf@posting.google.com...
> Havtasken kaldes for verdens grimmeste fisk, den er faktisk så grim
> at, fiskerne i gamle dage smed den tilbage i havet da de mente at den
> så for fæl ud og ingen ville købe den. Djævel, fattigmandshummer,
> tudse og bredflab, Harley-Davidson og gumminakke er bare nogle af
> dens mange øgenavne.
>
> læs hele artiklen og se opskrift her
>
> http://www.gastrocorner.dk/artikler/art0133/artindex.asp
>

Jeg prøvede havtakse for første gang for ikke så langt tid siden. Fordi den
skulle smage godt og være fattigmandshummeren. Den smagte utroligt godt, men
det var uden tvivl den dyreste fisk på daværende tidspunkt på Århus havn.
Alle pengene værd alligevel.

Opskriften jeg gerne vil viderebringe lyder således:

For 4 personer:
1½ kg havtaske med ben
5 dl fiskefond kogt på havtaskens ben
salt og peber
en knivspids tørret timian
saften af en citron
1 spsk olivenolie
skallen af 2 citroner, skåret i julienne (tynde strimler skåret i 4-5 cm
længde)
1 spsk smør
4 forårsløg, i tynde skirver, med noget af det grønne
1,25 dl hvidvin
500 g frisk grøn fettucine
Til Saucen:
4 spsk piskefløde
250 g smør, skåret i stykker
saften af 3 limefrugter
1 spsk frisk revet ingefær
2 spsk hakket persille

1. Fileter havtaksen og kog fond på benet. Skør fileterne i schnitzler.
Mariner fisken 1 time i salt, peber, timian, citronsaft og olie.
2. Blancher citonstrimlerne 3-4 minutter i kogende vand, lad dem dryppe af
og skyl med koldt vand.
3. Smelt smørret i en sauterpande, tilsæt løg og sauter forsigtigt til de er
bløde. Tilsæt fisk, fond og vin. Lad simre til fisken ikke længere er
gennemsigtig (2-3 minutter).
4. Tag fisken op, dæk den til og hold varm. Kog fettucinien og hold den
varm. Imens laves saucen. Reucer kogelagen til en glace. Tilsæt fløden og
reducer til der er ca. 2. spsk tilbage. Monter saucen med smørret. Rør
citronstrimler, limesaft, ingefærd og persille i. Smag til.

Velbekomme

Mvh. Klaus



Mark Thomas Gazel (23-04-2002)
Kommentar
Fra : Mark Thomas Gazel


Dato : 23-04-02 18:20


"Leo Christiansen" <leo_christiansen@hotmail.com> wrote in message

> Havtasken kaldes for verdens grimmeste fisk, den er faktisk så grim
> at, fiskerne i gamle dage smed den tilbage i havet da de mente at den
> så for fæl ud og ingen ville købe den. Djævel, fattigmandshummer,
> tudse og bredflab, Harley-Davidson og gumminakke er bare nogle af
> dens mange øgenavne.

Men den smager godt. Jeg synes heller ikke fiskehandlerne fjerner
hovedet på den mere. Det gjorde de i gamle dage, fordi den er så grim.


--
Med venlig hilsen

Mark
www.MandeZonen.dk - Når du er træt af Tidens Kvinder
Vi kan altid bruge en ny skribent.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408874
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste