/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hakket kalkunkød
Fra : Annette B. Kristense~


Dato : 01-02-01 16:16

Er der nogle der ved om dette smager ligeså godt som hakket oksekød ? eller
er der nogle der kan beskrive smagsforskellen ?


 
 
Nilo (01-02-2001)
Kommentar
Fra : Nilo


Dato : 01-02-01 16:19

Det nærmer sig vist mere svinekød, men jeg personligt holder ikke af hakket
kalkunkød som har en eller anden bismag jeg ikke kan beskrive,men lov mig at
passe på salmonella!


"Annette B. Kristensen" <zands@zsgeo.dk> skrev i en meddelelse
news:01c08c61$c50aa760$375e5ac1@zands...
> Er der nogle der ved om dette smager ligeså godt som hakket oksekød ?
eller
> er der nogle der kan beskrive smagsforskellen ?
>


Svend Andersen (01-02-2001)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 01-02-01 15:26

zands@zsgeo.dk,Ny-Internet writes:
>Er der nogle der ved om dette smager ligeså godt som hakket oksekød ?
>eller
>er der nogle der kan beskrive smagsforskellen ?

Hakket kalkunkød smager som at række sin tunge ud af vinduet, med andre
ord af ......... ingenting.

hilsen Svend A


Neta & Peter (01-02-2001)
Kommentar
Fra : Neta & Peter


Dato : 01-02-01 21:38

Hakket kalkunkød smager ikke af ret meget. Det er normalt kød af overlåret,
så overlåret på en papkylling ville være den nærmeste sammenligning. Det kan
i hvert fald ikke løbe fra sin fjerprydede oprindelse. Kvaliteteten
varierer, nogen gange virker det som om der er tilsat vand.

Dets primære dyder er at det er billigt og magert. Det steger meget hurtigt
tørt, hvorfor de mange opskrifter i cirkulation, som foreslår at bruge
kalkunkød i stedet for oksekød i ting som hamburgers, lasagne og så videre
er uforståelige fra et gastronomisk synspunkt.

Det dur IMHO ikke i retter hvor kødet smuldres (pastasauce etc), men kan gå
an i farsretter, der så bør tilberedes på en måde der tilfører farsen smag
og væde, ved tilsætning af reven grøntsager, udblødt brød, fløde, ost etc.
Kødboller kogt på en sådan fars måde kan være fine i en god karrysauce.
Grete Grumme forskriver at røre kalkunfars (til farsbrød) med piskefløde og
hakkede valnødder, det lyder fornuftigt omend lidt tungt.

Her i weekenden lavede jeg en ganske god forloren hare af halvt kalkunkød og
halvt oksekød. Jeg rørte farsen med hakkede, svitsede svampe (nogle slatne
kantereller jeg havde købt i ISO for en slik, svitset og frosset ned til
bedre tider), gulerødder, knoldselleri og løg, æg og rasp og krydrede med
enebær, allehånde og peber. Det var faktisk ret okay.

MVH

Peter


"Annette B. Kristensen" <zands@zsgeo.dk> skrev i en meddelelse
news:01c08c61$c50aa760$375e5ac1@zands...
> Er der nogle der ved om dette smager ligeså godt som hakket oksekød ?
eller
> er der nogle der kan beskrive smagsforskellen ?
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408882
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste