On Sat, 6 Apr 2002, Flemming wrote:
>Det er faktisk lidt sjovt ikke for lige som man går og tror at koldskål er
>da bare "koldskål" så finder man ud af at det er det åbenbart ikke
Jeg har smagt mange egnsvarianter, og den med de friske jordbær i
rigt mål var nok på grænsen mellem dessert og koldskål - men
meget velsmagende.
Det største kulturchok i denne sammenhæng var smagen af den
færdigkøbte såkaldte koldskål. Det køber jeg *aldrig* mere.
>MIN koldskål består af æg, sukkker, vanille, kærnemælk og tykmælk.
Du har forhåbentligt ikke opgivet de anvendte mængder i faldende
orden? Pjat - , enhver forstår nok hvad du mener.
Og tykmælk er faktisk syrnet (med kærnemælk) sødmælk, så nu er vi
tilbage ved begyndelsen.
Så mangler vi vel kun varianten hvor de stiftpiskede æggehvider -
pisket med lidt af sukkeret - blandes i røræggen og
vanillekornene, før det røres sammen med kærnemælken. Det var
nemlig sådan jeg fik den serveret da jeg var barn. Og det var en
skøn tid.
Nu er der vel ikke så mange andre egnsvarianter tilbage. Den med
melet giver jo pandekager, hvis det bliver varmt nok.
m.v.h. Emil