/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hestekød
Fra : Nielsen


Dato : 04-04-02 20:40

Hej
Det er ikke nogle joke - er der nogle som har efaringer med hestekød - kan
man uden problemer skifte oksekødet ud med dette. Det har jo en temmelig lav
fedtprocent , og så er det billigere ...
Dorthe



 
 
Mai-Brit (04-04-2002)
Kommentar
Fra : Mai-Brit


Dato : 04-04-02 21:10


"Nielsen" <nielsen@hø.dk> skrev i en meddelelse
news:g_1r8.10412$iY5.486087@news010.worldonline.dk...
> Hej
> Det er ikke nogle joke - er der nogle som har efaringer med hestekød - kan
> man uden problemer skifte oksekødet ud med dette. Det har jo en temmelig
lav
> fedtprocent , og så er det billigere ...
> Dorthe
>
Hej Dorthe
Vi har stor erfaring med hestekød, der var en periode, vi købte en halv hest
af gangen. Vores slagter, som har vores uforbeholdne tillid, valgte den, som
kunne komme på tale, og udskar den så for os. Det var faktisk nøjagtig de
samme udskæringer med få undtagelser. Vi fik aldrig knoglerne med, jeg
spurgte ikke, men jeg gik ud fra, at det var fordi, de ikke var så velegnede
til suppe. Filet-en valgte vi gerne at få røget til pålæg, en ren
delikatesse.
Ja, det er mere magert og jernindholdet er større. Også selvom du ikke får
hesteskoene med
Det, at det er så magert, kan for nogen få kødet til at smage mere sødligt,
ligesom meget magert oksekød, men direkte sødt, synes vi ikke, det smager.
Vi har altid kunnet bilde en af vore venner ind, at det var okse, selvom en
af os sagde hest - den anden okse. Jeg kan kun anbefale at bruge kødet.
Velbekomme
Mai-Brit



Gitte J (04-04-2002)
Kommentar
Fra : Gitte J


Dato : 04-04-02 21:16

Vi fik hestebøffer stegt på gril sidste sommer hos nogle bekendte, og de
smagte mildest talt meget meget godt. Lækkert, saftigt og mørt ...
personligt synes jeg det smagte som en bøf af ko, men altså som en bøf af
meget god kvalitet. Disse bøffer var ret store, og kostede nu nogenlunde det
samme som en oksebøf. De kunne faktisk fint måle sig med min svigerfars
fritgående limousine-bøffer, synes jeg. Det er i alt fald ikke pga. de
pågældende hestebøffer, at jeg har valgt at blive vegetar sidenhen
-Gitte

"Nielsen" <nielsen@hø.dk> wrote in message
news:g_1r8.10412$iY5.486087@news010.worldonline.dk...
> Hej
> Det er ikke nogle joke - er der nogle som har efaringer med hestekød - kan
> man uden problemer skifte oksekødet ud med dette. Det har jo en temmelig
lav
> fedtprocent , og så er det billigere ...
> Dorthe
>
>



K.G. (04-04-2002)
Kommentar
Fra : K.G.


Dato : 04-04-02 21:35

Hej Dorthe ....

Det med prisen kommer vis an på hvor du handler og det
med anvendelsen er vel et spørgsmål smag ...

Hestekød har i reglen ry for at være lidt sødere i smagen
ind oksekød - og mange kunne ikke drømme om at spise
hest - men det er vel det samme forhold som man har til
Lammekød og Kanin.

Jeg kan godt spise hestekød - men ikke i samme omfang som
oksekød netop på grund af smagen ... og prisen ...

Min slagter forærer ikke Hestekød væk ... :-/

Med venlig hilsen
K.G.



Andrew (06-04-2002)
Kommentar
Fra : Andrew


Dato : 06-04-02 00:29

SKAM jer!!! (((

> Hej
> Det er ikke nogle joke - er der nogle som har efaringer med hestekød - kan
> man uden problemer skifte oksekødet ud med dette. Det har jo en temmelig
lav
> fedtprocent , og så er det billigere ...
> Dorthe
>
>



Peter Jensen (06-04-2002)
Kommentar
Fra : Peter Jensen


Dato : 06-04-02 10:21

"Andrew" scribbled:

> SKAM jer!!! (((

Over hvad ... ?

--
PeKaJe



Andrew (06-04-2002)
Kommentar
Fra : Andrew


Dato : 06-04-02 15:13

> > SKAM jer!!! (((
>
> Over hvad ... ?
>

gæt...



Peter Jensen (06-04-2002)
Kommentar
Fra : Peter Jensen


Dato : 06-04-02 15:36

"Andrew" scribbled:

>>> SKAM jer!!! (((
>>
>> Over hvad ... ?
>
> gæt...

Hvis du har nogle problemer med at folk spiser hest, så vil jeg gerne
vide om du er vegetar eller ej. Jeg bruger nemlig forskellige argumenter
mod vegetarer og folk der bare ikke vil spise hest (eller kanin).

--
PeKaJe



Andrew (06-04-2002)
Kommentar
Fra : Andrew


Dato : 06-04-02 18:21

> >>> SKAM jer!!! (((
> >>
> >> Over hvad ... ?
> >
> > gæt...
>
> Hvis du har nogle problemer med at folk spiser hest, så vil jeg gerne
> vide om du er vegetar eller ej. Jeg bruger nemlig forskellige argumenter
> mod vegetarer og folk der bare ikke vil spise hest (eller kanin).
>

Jeg har ikke noget problem med at spise forskellige former for kød og alt
muligt andet sjovt, men at spise en hest er for mig bizart. Det er min helt
personlige holdning til dette. Jeg mener at en hest, på linie med en hund,
er et dyr med en helt anden form for personlighed, et dyr som man har et
forhold til, i modsætning til en ko. Ville du spise hund?

Mvh Anders



Trine Kornum Christi~ (06-04-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 06-04-02 18:27

Andrew wrote:
>
> > >>> SKAM jer!!! (((
> > >>
> > >> Over hvad ... ?
> > >
> > > gæt...
> >
> > Hvis du har nogle problemer med at folk spiser hest, så vil jeg gerne
> > vide om du er vegetar eller ej. Jeg bruger nemlig forskellige argumenter
> > mod vegetarer og folk der bare ikke vil spise hest (eller kanin).
> >
>
> Jeg har ikke noget problem med at spise forskellige former for kød og alt
> muligt andet sjovt, men at spise en hest er for mig bizart. Det er min helt
> personlige holdning til dette. Jeg mener at en hest, på linie med en hund,
> er et dyr med en helt anden form for personlighed, et dyr som man har et
> forhold til, i modsætning til en ko. Ville du spise hund?

Tjekker du også før du køber tasker og sko at det ikke er hesteskind?
Jeg vil i øvrigt påstå at både køer og grise kan have ligeså meget
personlighed som en hund. Jeg har haft en kælegris, som var opdraget som
en hund og som gik ude og legede med os, men alligevel så nyder jeg da
en god skinkeschnitzel eller en kamsteg. Jeg har ikke selv smagt hund,
men jeg ville da ikke sige nej, bare fordi det var en hund.

/Trine

K.G. (06-04-2002)
Kommentar
Fra : K.G.


Dato : 06-04-02 19:26

Hej Trine og Andrew ....

Kan i ikke mærke at kæden er hoppet af .... ?

Prøv og find en anden gruppe til jeres useriøse pladder ...

Det i deltager med er støj og ikke andet ind støj.

Med venlig hilsen
K.G.



Andrew (06-04-2002)
Kommentar
Fra : Andrew


Dato : 06-04-02 20:57

Det er da en diskussion om MAD+DRIKKE som nyhedsgruppen så fint også hedder.

Jeg synes da at det er en relavant diskussion.

Desuden er du ikke tvunget til at lytte til "støjen", du kunne jo bare
klikke væk.

Mvh Anders

> Hej Trine og Andrew ....
>
> Kan i ikke mærke at kæden er hoppet af .... ?
>
> Prøv og find en anden gruppe til jeres useriøse pladder ...
>
> Det i deltager med er støj og ikke andet ind støj.
>
> Med venlig hilsen
> K.G.
>
>



K.G. (06-04-2002)
Kommentar
Fra : K.G.


Dato : 06-04-02 21:33

Undskyld Anders ....

Jeg mener altså det er støj når man kan køre en debat
om mad ud på et sted hvor man kan kalde det for bizart
at spise hestekød ...

Der er spist heste i Danmark siden Gorm Den Gamles tid
om man vil spise hunde eller katte eller heste må være et
etisk spørgsmål og netop ikke et som høre hjemme her
i gruppe.

EOD!

Med venlig hilsen
Kæld Gydum




kautaq (06-04-2002)
Kommentar
Fra : kautaq


Dato : 06-04-02 23:14

Andrew wrote:
> > >>> SKAM jer!!! (((

> Jeg har ikke noget problem med at spise forskellige former for kød og alt
> muligt andet sjovt, men at spise en hest er for mig bizart. Det er min helt
> personlige holdning til dette. Jeg mener at en hest, på linie med en hund,
> er et dyr med en helt anden form for personlighed, et dyr som man har et
> forhold til, i modsætning til en ko. Ville du spise hund?

Ja, hvis jeg var ved at dø af sult. En hest er ikke noget
specielt hvad ang. "personlighed" - det har køer osse.
Hvis du som jeg har passet slædehunde, kødkvæg, katte og
grise, tror jeg ikke du ville skælne på den måde.

Køer er _meget_ sociale, de passer på hinanden og viser sorg
når en fra flokken dør.
De bliver sure hvis de bliver malket på et forkert tidspunkt.
De er meget forskellige hvad ang. temperament.
De kender deres menneske og kan fx læne hovedet ind til ejeren
i ren hengivenhed og slikke sig om munden og savle af glæde.
- men også blive rasende hvis de ikke får den rette pasning.

Jeg har ikke selv oplevet det, men jeg kender en ældre
landmand som i en periode havde et dårligt ben. Den bedste
ko han havde kunne tilsyneladende mærke dette. Hver gang han
stod ved siden af koen med det dårlige ben, aede den hornet
op og ned ad benet meget forsigtigt.

Jeg har ikke smagt hund, men jeg har hørt fra grønlændere
at det ikke smager særlig godt.

Til slut vil jeg sige at ALLE dyr skal behandles ordenligt
uanset om vi vil spise dem eller ej.
Og det ville være synd hvis en hest der blev aflivet på grund
af et brækket ben, at den bare skulle laves til kød og benmel,
i stedet for nogle gode bøffer.

Rap rap rap - bang bang bang.

--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq

[2900] Jesper Haaber~ (07-04-2002)
Kommentar
Fra : [2900] Jesper Haaber~


Dato : 07-04-02 20:32

Andrew <andvalen@post.tele.dk> wrote:

> > >>> SKAM jer!!! (((
> > >>
> > >> Over hvad ... ?
> > >
> > > gæt...
> >
> > Hvis du har nogle problemer med at folk spiser hest, så vil jeg gerne
> > vide om du er vegetar eller ej. Jeg bruger nemlig forskellige argumenter
> > mod vegetarer og folk der bare ikke vil spise hest (eller kanin).
> >
>
> Jeg har ikke noget problem med at spise forskellige former for kød og alt
> muligt andet sjovt, men at spise en hest er for mig bizart. Det er min helt
> personlige holdning til dette. Jeg mener at en hest, på linie med en hund,
> er et dyr med en helt anden form for personlighed, et dyr som man har et
> forhold til, i modsætning til en ko. Ville du spise hund?

Ligesom der en gang blev introduceret "skyd-en-puddel" dag, så mener jeg
absolut at man burde begynde at slagte pudler og andre små
tæppetissere......... 8-D

--
Med venlig hilsen Jesper )
http://www.gylling.net/

ftp://80.197.181.14/ - kører ikke altid

Jan Boegh (08-04-2002)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 08-04-02 08:44

"[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> wrote in message
news:1faagx2.1ctvrbv6nynwfN%jesper@gylling.net...


> Ligesom der en gang blev introduceret "skyd-en-puddel" dag, så mener jeg
> absolut at man burde begynde at slagte pudler og andre små
> tæppetissere......... 8-D

In the beginning God made 'the light.' Shortly thereafter God
made three big mistakes. The first mistake was called man, the
second mistake was called wo-man and the third mistake was the
invention of the poodle.

Frank Zappa: Poodle Lecture

Undskyld

vh
Jan


Jesper Winding (06-04-2002)
Kommentar
Fra : Jesper Winding


Dato : 06-04-02 06:23

Vi spiser ret meget hestekød her - vores genbo er hesteslagter og har som
regel nogle gode tilbud.
Det er rigtigt at kødet er mildere i smagen end oksekød, men det smager
dejligt.
Vi marinere ofte småstykker i balsamico eddike, chili/rosen paprika eller
hvad vi ellers kan finde på - bare husk at bruge en marinade uden fedt som
f.eks. de mange forskellige eddiker. lad det stå i marinaden nogle timer
(gerne natten over) i køleskabet, inden du f.eks. lynsteger det i en smule
Soya sammen med hvad du kan finde på af grønsager skåret i små stænger. mums

Ellers buger vi hakket fars - bliver ca. 6% ved hestekød - i gryderetter
uden fedt
eller lavet til en bøf pakket ind i staniol med en masse grønsager og
krydderier i ovnen - så får man hver sådan en staniol pakke på sin tallerken
man kan pakke ud - smager lækkert...

--
-=JESPER=-
http://www.jespersunivers.dk/arkiv/pulterkammer.htm




Nielsen (07-04-2002)
Kommentar
Fra : Nielsen


Dato : 07-04-02 08:53

Tak Jesper ..... det var det jeg eftersøgte - Dorthe

"Jesper Winding" <jesperw@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3cae864d$0$68776$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Vi spiser ret meget hestekød her - vores genbo er hesteslagter og har som
> regel nogle gode tilbud.
> Det er rigtigt at kødet er mildere i smagen end oksekød, men det smager
> dejligt.
> Vi marinere ofte småstykker i balsamico eddike, chili/rosen paprika eller
> hvad vi ellers kan finde på - bare husk at bruge en marinade uden fedt som
> f.eks. de mange forskellige eddiker. lad det stå i marinaden nogle timer
> (gerne natten over) i køleskabet, inden du f.eks. lynsteger det i en smule
> Soya sammen med hvad du kan finde på af grønsager skåret i små stænger.
mums
>
> Ellers buger vi hakket fars - bliver ca. 6% ved hestekød - i gryderetter
> uden fedt
> eller lavet til en bøf pakket ind i staniol med en masse grønsager og
> krydderier i ovnen - så får man hver sådan en staniol pakke på sin
tallerken
> man kan pakke ud - smager lækkert...
>
> --
> -=JESPER=-
> http://www.jespersunivers.dk/arkiv/pulterkammer.htm
>
>
>



Lisa Andersen (07-04-2002)
Kommentar
Fra : Lisa Andersen


Dato : 07-04-02 10:03

Jeg erstatter stort set oksekød med hestekød, dvs. bruger hest i de samme
retter som jeg ellers ville bruge okse i.
Hakkebøffer smager lidt anderledes, men ikke noget bemærkelsesværdigt og i
gryderetter fungerer det fint...O.K. der skal måske lidt mere krydderi til,
men det gør heller ikke noget....
Mvh Lisa

"Nielsen" <nielsen@hø.dk> skrev i en meddelelse
news:g_1r8.10412$iY5.486087@news010.worldonline.dk...
> Hej
> Det er ikke nogle joke - er der nogle som har efaringer med hestekød - kan
> man uden problemer skifte oksekødet ud med dette. Det har jo en temmelig
lav
> fedtprocent , og så er det billigere ...
> Dorthe
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408874
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste