"Finn Jensen" <vitaescholae@tdcadsl.dk> skrev i meddelandet...
> Godda,
>
> Har nogen en god opskrift på fedt med grever ?.
> Det er vel ikke bare at smelte noget fedt og så hælde ristede løg i ?.
Ja, det hedder *Fedtegrever*, men der skal ikke hældes ristede løg i, -
men derimod godt med mel og sukker, samt lidt kakao
Se her.. en ægte gammel opskrift på sønderjyske "Fedtegrever" fra
Museet på Sønderborg Slot, 1973..
Fedtegrever, sønderjydske:
Ingredienser
250 g svinefedt
500 g mel
250 g sukker
1 tsk hjortetaksalt, evt.
4 spsk kakao
Fedtet stilles i stuetemp, helst dagen før bagning hvorefter det æltes
grundigt sammen med sukker og hjortetaksalt. Melet tilsættes lidt ad
gangen, evt. lidt ekstra mel, hvis dejen ikke er smidig nok. Del
portionen i 2 lige store dele og ælt kakao i den ene del. På smurte
plader afsættes kagerne med en teske i størrelse af en valnød. Bages ved
150-170° i ca. 10 min.; Kagerne skal revne lidt på overfladen for at
være rigtige.
Go' bagedag
- samt glædelig påske!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
»Throwing my head back in maniacal laughter«.
Ha, ha, ha, ho, ho, ho.