Blomkålssuppe.
1 blomkål
7-8 gulerødder
1 grøntsags bouillon terning
Margarine
Mel
1 spsk. Fløde
salt
Skinketern eller kødboller
Flute
Del blomkålen i buketter og kog dem møre i lidt vand.
Hæld vandet fra når de er kogt.
Skræl gulerødder og skær dem i skiver eller tern, og kog dem i ½ l vand
tilsat
1 grøntsags bouillon terningen, til de er møre.
Hæld kogevandet fra, men gem den.
Lav en opbagning af lidt smeltet margarine og lidt mel, kom grøntsags
bouillon vandet i ,og lad det koge godt igennem. Spæd evt. op med ekstra
vand fra vandhanen så suppen får en passende konsistens. (Ikke for tyk)
Kom fløden i og smag til med salt.
Kom blomkålsbuketter, gulerødder og kødfyld i, og varm det godt igennem.
Serverer lune flute til.
|