"Henrik" <henrikc@spam.dk> skrev i meddelandet...
> Jeg har ved flere lejligheder søgt efter opskriften på "salt kringler"
> eller lauge pretzels, som man finder dem i Tyskland, og har ikke haft
> held med det før nu.....skulle der være andre interesserede er her et
> link der beskriver metoden:
>
http://www-pool.math.tu-berlin.de/~andreas/de/kulinarisches/laugengebaec
k.shtml
>
> De bages efter at være behandlet med lud, og får herved den mørkebrune
> blanke overflade (som saltstænger); ludbehandlingen kan også bruges på
> kuvertbrød etc., og jeg synes det giver en fin smag og en god
> afveksling.....
>
> Det færdighævede dejstykke nedsænkes i en 3% NaOH (caustic soda)
> opløsning i 30 sekunder, (drysses med salt) og bages umiddelbart
> herefter...
Jeg har ikke den store videnskabelige/kemiske forstand, og har ej heller
gennemlæst og forstået hele det anbefalede tyske link, - men, jeg ville
aldrig derhjemme i køkkenet turde begå den ovenfor bekrevne proces.
Bare tanken om at skulle forsøge sig med fikserbade i en kemisk
opløsning. -uha!
For øvrigt bryder jeg slet ikke om den form for saltkringler (Brezeln),
hvis de tilmed også skal ligne dem man køber, som kun smager af salt
og pap.
Næh, så prøv hellere saltkringler- stænger lavet af butterdej, og
derefter pensl dem i sammenpiske æg / hvider eller fløde. -De bliver
garanteret 100 gange mere lækre.
PS: For øvrigt var det ikke Præsident George W. Bush som fik et
"Blackout" tidligere på året, efter at have indtaget en saltkringle.
God Bless Your All!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
I Amerika prøver man alt muligt: - Fx Pommes frites med chokolade på..
Ketchupfirmaet Heinz har fået en gruppe unge til at smage sig frem
til fem nye pommes frites typer: Chokofriter, Friter med kanel og
sukker, Sourcream/purløg, Blå Pommes frites og Runde friter med
hul i midten.
- Man regner dog ikke med at den slags Pommes frites kan sælges i
Danmark, -og dog!
- Heinz har også udviklet både Grøn og Lilla Ketchup! -Velbekomme!