Tak for svaret
mvh
Susanne
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> wrote in message
news:b%Wi8.2948$8A5.105420@news000.worldonline.dk...
> "Susanne Munkebo Christiansen" <munkebo@post6.tele.dk> skrev följande i
> meddelandet...
> > Jeg står med nogle rødbeder og kunne godt tænke mig at sylte dem.
> >
> > Jeg skal ikke lave en særlig stor portion, og regner derfor med at de
> > bliver spist med det samme. Skal man så putte konserveringsmidler i?
> > Og hvor lang tid skal rødbederne stå i lage??
>
> Jeg ville komme konservering i. Man spiser altid rask til de første par
> dage og så står resten måske -hvor længe?
>
> Enhver husmoder's drøm..
> "Den Grønne Syltebog" udgivet af Tørsleffs Husmoder Service er din ven.
>
> Her er en opskrift..
>
> Rødbeder, syltede (standard):
> (ca. 1½ liter)
>
> 1 kg rødbeder
> ¾ liter eddike
> 375-500 g sukker
> ½ tsk Atamon- pulver eller 1 tsk flydende Atamon
>
> De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand.
> 1 spsk salt pr. liter vand, ½-1 time alt efter størrelsen.
> Det kogende vand hældes fra. Gryden stilles straks under rindende, koldt
> vand indtil rødbederne er kolde. Ved denne bratte temperaturforandring
> får rødbederne et "chok", hvorved cellerne sprænges, og rødbederne
> bliver møre. De flås, skæres i skiver og lægges i atamonskyllede glas.
> Eddike og sukker gives et opkog, tilsættes Atamon og hældes kogende over
> rødbedeskiverne. Glassene lukkes straks.
>
> Endvidere findes opskrifter på.. syltede rødbeder m. løg, - med
> balsamico, løg og dild, ..mfl.
>
> Se evt.
http://www.toersleff.dk/
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> -Women like silent men. They think they're listening.
> (Marcel Archard)
>
>