/ Forside / Interesser / Helbred / Slankekure / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Slankekure
#NavnPoint
henningbo.. 2235
ans 1415
vaxen 1300
dova 889
miritdk 860
disken 790
Mordex 720
Nordsted1 649
Jernladyen 626
10  briani 560
Omdannes sukker til fedt?
Fra : BigT


Dato : 26-01-01 12:53

Jeg har haft en diskussion med en kollega om, hvorvidt kroppen omdanner ikke
forbrændt sukker til fedt og lagrer det i kroppen. Her tænker jeg primært på
hurtige kulhydrater som indtages i form af cola og slik, men har i en
forklaring ang. pasta og ris vil jeg sætte pris på.

pft.
T



 
 
Peter Westh (26-01-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 26-01-01 14:15

BigT <tschoenemann@mobilixnet.dk> skrev i en
news:3a71648a$0$3197$73beb97d@news.dk.uu.net...
> Jeg har haft en diskussion med en kollega om, hvorvidt kroppen omdanner
ikke
> forbrændt sukker til fedt og lagrer det i kroppen. Her tænker jeg primært

> hurtige kulhydrater som indtages i form af cola og slik, men har i en
> forklaring ang. pasta og ris vil jeg sætte pris på.

Det her er måske relevant.

Kilde: NetDoktor.dk, 17. august 2000,
http://www.netdoktor.dk/fokus/sukker_fedme.html

Eksperter strides
om sukkers indflydelse på fedme

Ny dansk undersøgelse viser, at fedt og sukker feder lige meget. Hidtil har
fedtet ellers været udråbt som hovedsynderen, når det gælder overvægt.
Ernæringsekspert Arne Astrup betvivler den nye undersøgelses konklusioner.


Af Benthe Vestergård, journalist, NetDoktor.dk
At fedt feder, ved vi alle. Men hvad med sukker - sukker omdannes til fedt,
men omdannelsen koster også energi, så hvor stor er miséren egentlig ved at
spise en pose vingummi?
Det har en række danske forskere fra Panum Instituttet samt det
Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet og det
Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet undersøgt i et
såkaldt overfodringsstudie. Studiet er netop offentliggjort i tidsskriftet
British Journal of Nutrition og vil snart blive det i Ugeskrift for Læger.
Tyve sunde normalvægtige unge mænd er blevet sat sammen parvis og gennem tre
uger blevet overfodret med samme antal joule af enten en fedtrig eller en
kulhydrat- og sukkerrig kost. Samtidig har de skullet foretage sig nøjagtig
det samme for at sikre et ens aktivitetsniveau.
Resultatet er opsigtsvækkende. I modsætning til andre overfodringsstudier
viser den nye danske undersøgelse, at fedt og sukker feder lige meget.
- Vi ser ikke nogen signifikant forskel i vægtstigningen og fedtmassen hos
gruppen med henholdsvis en sukker- og kulhydratrig kost og en fedtrig kost.
Derfor må vi konkludere, at man ikke bliver slank af at spise mange
kulhydrater. Hvis man spiser mere, end man kan forbrænde, så tager man på,
uanset hvad man spiser, siger professor dr. med. Bjørn Quistorff fra
Institut for Medicinsk Biokemi og Genetik på Panum Instituttet til
Netdoktor.



Sukker feder langsommere

Professor dr. med. Arne Astrup fra Forskninginstituttet for Human Ernæring
og formand for Ernæringsrådet er imidlertid kritisk overfor undersøgelsens
resultater.
- Rent teoretisk er det sådan, at hvis man indtager væsentlige mængder
sukker og kulhydrat, er det en energikrævende proces at omdanne det til
fedt. Derfor tager man mindre på ved en kost rig på kulhydrater end på en
kost rig på fedt, siger Arne Astrup til Netdoktor.
Ifølge Arne Astrup overser forskerne faktisk denne sammenhæng i deres egen
undersøgelse. For selvom der ikke kan konstateres nogen synderlig forskel på
vægtøgningen blandt de to grupper forsøgspersoner, så konstaterer forskerne,
at der er et større energitab hos gruppen af personer på den kulhydratrige
kost.
- Disse energiudgifter ved kulhydrat-overfodringen må forventes at
resultatere i en lavere fedtdeponering, og der måles da også en lavere
øgning af fedtmassen hos personer på kosten med mange kulhydrater, påpeger
Arne Astrup.
Han tilføjer, at hans gennemregning af undersøgelsens resultater viser, at
forsøgspersonerne skulle spise 68 procent flere joule for at deponere et
kilo fedt fra en kost rig på kulhydrater end fra en kost rig på fedt.

Vanskeligt studie

Trods uenigheden om undersøgelsens resultater, er begge parter er dog enige
om, at undersøgelsen måske ikke er statistisk sikker nok til endegyldigt at
afgøre diskussionen, om hvorvidt sukker og fedt feder lige meget.
Flere forsøgspersoner eller et krydstjek, hvor forsøgspersonerne både havde
været på den fedtrige og den kulhydratrige diæt kunne måske have påvist den
forventede forskel i vægtøgningen på den ene eller den anden kost.
- I bagklogskabens klare lys er det rigtigt, at hvis

Sofie Hansen (26-01-2001)
Kommentar
Fra : Sofie Hansen


Dato : 26-01-01 14:50

Hvis man har insulin resistens så danner man for meget insulin i forhold
hvor meget man spiser..og des flere kulhydrater man spiser (de "hvide") des
mere insulin frigives. Alt det insulin som så ikke bruges til at omdanne
kosten til energi - det lagers som fedt.

Ca. 25% af befolkningen har insulinsresistens.

Vil du have noget mere teori, så læs "harmoniske harmoner" af Mia Damhus.

Hilsen
Sofie

Peter Westh skrev i meddelelsen
<3Lec6.64758$W81.787380@twister.sunsite.dk>...
>BigT <tschoenemann@mobilixnet.dk> skrev i en
>news:3a71648a$0$3197$73beb97d@news.dk.uu.net...
>> Jeg har haft en diskussion med en kollega om, hvorvidt kroppen omdanner
>ikke
>> forbrændt sukker til fedt og lagrer det i kroppen. Her tænker jeg primært
>på
>> hurtige kulhydrater som indtages i form af cola og slik, men har i en
>> forklaring ang. pasta og ris vil jeg sætte pris på.
>
>Det her er måske relevant.
>
>Kilde: NetDoktor.dk, 17. august 2000,
>http://www.netdoktor.dk/fokus/sukker_fedme.html
>
>Eksperter strides
>om sukkers indflydelse på fedme
>
>Ny dansk undersøgelse viser, at fedt og sukker feder lige meget. Hidtil har
>fedtet ellers været udråbt som hovedsynderen, når det gælder overvægt.
>Ernæringsekspert Arne Astrup betvivler den nye undersøgelses konklusioner.
>
>
> Af Benthe Vestergård, journalist, NetDoktor.dk
>At fedt feder, ved vi alle. Men hvad med sukker - sukker omdannes til fedt,
>men omdannelsen koster også energi, så hvor stor er miséren egentlig ved at
>spise en pose vingummi?
>Det har en række danske forskere fra Panum Instituttet samt det
>Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet og det
>Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet undersøgt i et
>såkaldt overfodringsstudie. Studiet er netop offentliggjort i tidsskriftet
>British Journal of Nutrition og vil snart blive det i Ugeskrift for Læger.
>Tyve sunde normalvægtige unge mænd er blevet sat sammen parvis og gennem
tre
>uger blevet overfodret med samme antal joule af enten en fedtrig eller en
>kulhydrat- og sukkerrig kost. Samtidig har de skullet foretage sig nøjagtig
>det samme for at sikre et ens aktivitetsniveau.
>Resultatet er opsigtsvækkende. I modsætning til andre overfodringsstudier
>viser den nye danske undersøgelse, at fedt og sukker feder lige meget.
>- Vi ser ikke nogen signifikant forskel i vægtstigningen og fedtmassen hos
>gruppen med henholdsvis en sukker- og kulhydratrig kost og en fedtrig kost.
>Derfor må vi konkludere, at man ikke bliver slank af at spise mange
>kulhydrater. Hvis man spiser mere, end man kan forbrænde, så tager man på,
>uanset hvad man spiser, siger professor dr. med. Bjørn Quistorff fra
>Institut for Medicinsk Biokemi og Genetik på Panum Instituttet til
>Netdoktor.
>
>
>
>Sukker feder langsommere
>
>Professor dr. med. Arne Astrup fra Forskninginstituttet for Human Ernæring
>og formand for Ernæringsrådet er imidlertid kritisk overfor undersøgelsens
>resultater.
>- Rent teoretisk er det sådan, at hvis man indtager væsentlige mængder
>sukker og kulhydrat, er det en energikrævende proces at omdanne det til
>fedt. Derfor tager man mindre på ved en kost rig på kulhydrater end på en
>kost rig på fedt, siger Arne Astrup til Netdoktor.
>Ifølge Arne Astrup overser forskerne faktisk denne sammenhæng i deres egen
>undersøgelse. For selvom der ikke kan konstateres nogen synderlig forskel

>vægtøgningen blandt de to grupper forsøgspersoner, så konstaterer
forskerne,
>at der er et større energitab hos gruppen af personer på den kulhydratrige
>kost.
>- Disse energiudgifter ved kulhydrat-overfodringen må forventes at
>resultatere i en lavere fedtdeponering, og der måles da også en lavere
>øgning af fedtmassen hos personer på kosten med mange kulhydrater, påpeger
>Arne Astrup.
>Han tilføjer, at hans gennemregning af undersøgelsens resultater viser, at
>forsøgspersonerne skulle spise 68 procent flere joule for at deponere et
>kilo fedt fra en kost ri

Kata (26-01-2001)
Kommentar
Fra : Kata


Dato : 26-01-01 16:06

Sofie Hansen <softlips_sugarbaby@yahoo.com> skrev i en
nyhedsmeddelelse:_ffc6.64777$W81.788250@twister.sunsite.dk...
> Hvis man har insulin resistens så danner man for meget insulin i
forhold
> hvor meget man spiser..og des flere kulhydrater man spiser (de
"hvide") des
> mere insulin frigives. Alt det insulin som så ikke bruges til at
omdanne
> kosten til energi - det lagers som fedt.
>
Nej! Insulin kan ikke omdannes til fedt. Sukker kan omdannes til fedt,
spørgsmålet er bare hvornår denne proces sker. Den foregår ikke under
almindelige omstændigheder (på en almindelig kost).

Iøvrigt - har insulinresistente personer en øget lipolyse i fedtvævet,
hvilket skyldes en øget aktivitetet af et enzym, som hedder
hormon-følsom lipase. Dette enzym hjælper med fedtnedbrydning i
fedtvævet. Herved kan fedtet komme ud af fedtcellen og ud i blodet, ud
til andre celler).


> Vil du have noget mere teori, så læs "harmoniske harmoner" af Mia
Damhus.
>
Hun kalder sig vist nok ernæringsterapeut, men dette er vist ikke en
videnskabelig titel...


--
Kata
http://hjem.get2net.dk/kata










Sofie Hansen (26-01-2001)
Kommentar
Fra : Sofie Hansen


Dato : 26-01-01 22:34

Beklager mit forrige indlæg ikke var videnskabeligt korrekt .... men jeg ved
nu altså faktisk godt hvad jeg taler om

Hilsen
Sofie

Kata skrev i meddelelsen ...
>Sofie Hansen <softlips_sugarbaby@yahoo.com> skrev i en
>nyhedsmeddelelse:_ffc6.64777$W81.788250@twister.sunsite.dk...
>> Hvis man har insulin resistens så danner man for meget insulin i
>forhold
>> hvor meget man spiser..og des flere kulhydrater man spiser (de
>"hvide") des
>> mere insulin frigives. Alt det insulin som så ikke bruges til at
>omdanne
>> kosten til energi - det lagers som fedt.
>>
>Nej! Insulin kan ikke omdannes til fedt. Sukker kan omdannes til fedt,
>spørgsmålet er bare hvornår denne proces sker. Den foregår ikke under
>almindelige omstændigheder (på en almindelig kost).
>
>Iøvrigt - har insulinresistente personer en øget lipolyse i fedtvævet,
>hvilket skyldes en øget aktivitetet af et enzym, som hedder
>hormon-følsom lipase. Dette enzym hjælper med fedtnedbrydning i
>fedtvævet. Herved kan fedtet komme ud af fedtcellen og ud i blodet, ud
>til andre celler).
>
>
>> Vil du have noget mere teori, så læs "harmoniske harmoner" af Mia
>Damhus.
>>
>Hun kalder sig vist nok ernæringsterapeut, men dette er vist ikke en
>videnskabelig titel...
>
>
>--
>Kata
>http://hjem.get2net.dk/kata
>
>
>
>
>
>
>
>
>



Mikkel Gybel Jensen (28-01-2001)
Kommentar
Fra : Mikkel Gybel Jensen


Dato : 28-01-01 22:22

"Sofie Hansen" <softlips_sugarbaby@yahoo.com> wrote in message
news:B3mc6.66520$W81.803250@twister.sunsite.dk...
> Beklager mit forrige indlæg ikke var videnskabeligt korrekt .... men
jeg ved
> nu altså faktisk godt hvad jeg taler om

Det lød ellers ikke sådan...

Som Kata nævner - insulin kan ikke omdannes til fedt!

Mikkel

--
Mikkel Gybel Jensen, stud. scient biochemistry
e-mail: m.gybel@earthling.net, ICQ: 9821906
web: http://home.worldonline.dk/~mgj
work: http://www.cmrc.dk / http://www.damec.dk
http://www.motion-online.dk - nyt site om motion m.m.



Sofie Hansen (28-01-2001)
Kommentar
Fra : Sofie Hansen


Dato : 28-01-01 22:42

Nej det kan det ikke, men det er meget almindeligt at opfatte det sådan. Er
man insulin resistent så virker det nøjagtigt som om det er det der sker
...og jeg troede at dette også var et forum for almindelige mennesker -

Men altså, hvis man i dette forum ikke må ytre sig uden at have en fin tilte
så beklager jeg at jeg vovede at stikke hovedet frem

Mvh. Sofie

Mikkel Gybel Jensen skrev i meddelelsen ...
>"Sofie Hansen" <softlips_sugarbaby@yahoo.com> wrote in message
>news:B3mc6.66520$W81.803250@twister.sunsite.dk...
>> Beklager mit forrige indlæg ikke var videnskabeligt korrekt .... men
>jeg ved
>> nu altså faktisk godt hvad jeg taler om
>
>Det lød ellers ikke sådan...
>
>Som Kata nævner - insulin kan ikke omdannes til fedt!
>
>Mikkel
>
>--
>Mikkel Gybel Jensen, stud. scient biochemistry
>e-mail: m.gybel@earthling.net, ICQ: 9821906
>web: http://home.worldonline.dk/~mgj
>work: http://www.cmrc.dk / http://www.damec.dk
>http://www.motion-online.dk - nyt site om motion m.m.
>
>



Kata (28-01-2001)
Kommentar
Fra : Kata


Dato : 28-01-01 23:44

Sofie Hansen <softlips_sugarbaby@yahoo.com> skrev:
> Nej det kan det ikke, men det er meget almindeligt at opfatte det
sådan.

Almindeligt? Nej, jeg har aldrig opfattet insulin som andet et hormon

>Er man insulin resistent så virker det nøjagtigt som om det er det der
sker

Du tænker på insulin som noget, der opbygger fedt, men insulin kan ikke
"laves om til fedt".

Insulin har et hormon med en (for at sige det lidt populært!) anabolsk
effekt, da det hæmmer det føromtalte enzym i fedtcellen og stimulerer et
andet enzym (lipoprotein lipase) i fedtvævet.
Desuden har insulin en effekt på fedt-produktionen i leveren. Denne
fedtproduktion er imidlertid ikke (i hvertfald under almindelige
omstændigheder!) en (ny)syntese af fedt - udfra sukker, men en
re-syntese af fedt. Insulins effekt på fedtproduktionen i leveren er
meget diskuteret i litteraturen; dog er jeg ikke bekendt med noget
studie, som viser, at (ny)syntese af fedt fra sukker er forøget hos
insulin-resistente personer på en iso-kalorisk diæt. Korrekt mig
venligst, hvis jeg ta'r fejl...


> ..og jeg troede at dette også var et forum for almindelige mennesker -
>
Det er det da også, det er et forum for alle mennesker (almindelige som
ualmindelige.


> Men altså, hvis man i dette forum ikke må ytre sig uden at have en fin
tilte
> så beklager jeg at jeg vovede at stikke hovedet frem
>

Alle er SVJV velkomne til at ytre deres holdninger/teorier, så du skal
ikke beklage, men blot være parat til lidt kritik. Det er vi andre også,
hvis vi skriver noget, som ikke er korrekt Velkommen til
dk.helbred.slank...


--
Kata
http://hjem.get2net.dk/kata






Mikkel Gybel Jensen (29-01-2001)
Kommentar
Fra : Mikkel Gybel Jensen


Dato : 29-01-01 20:34

"Sofie Hansen" <softlips_sugarbaby@yahoo.com> wrote in message
news:sm0d6.72647$W81.877764@twister.sunsite.dk...
> Nej det kan det ikke, men det er meget almindeligt at opfatte det
sådan. Er
> man insulin resistent så virker det nøjagtigt som om det er det der
sker

Den kommer du vist til at forklare nærmere...

Hvis man er insulinresistent, så bliver man fed?

> ..og jeg troede at dette også var et forum for almindelige
mennesker -

Ja, og et sådan er Kata og jeg vel også-

> Men altså, hvis man i dette forum ikke må ytre sig uden at have en
fin tilte
> så beklager jeg at jeg vovede at stikke hovedet frem

Man behøver skam ikke nogen fin titel, hvilket jeg da heller ikke
har - men, hvis man siger noget vrøvl, så må man være foreberedt på,
at få det at vide.

Mikkel

--
Mikkel Gybel Jensen, stud. scient biochemistry
e-mail: m.gybel@earthling.net, ICQ: 9821906
web: http://home.worldonline.dk/~mgj
work: http://www.cmrc.dk / http://www.damec.dk
http://www.motion-online.dk - nyt site om motion m.m.



Sofie Hansen (29-01-2001)
Kommentar
Fra : Sofie Hansen


Dato : 29-01-01 22:35

er man insulin resistens så er man ofte overvægtig (de to ting hænger sammen
og fører ofte til sukkersyge af typen "gammelmandssukkersyge"), og spiser
man så alm. fedtfattigt, ja så tager man bare på. Insulin resistens har
noget med hormonerne at gøre - korrekt, men hvis man taber sig så går begge
dele nogle gange i orden af sig selv .. men er man er man insulin
resistens, ja så kan man som nævnt tidligere ikke tabe sig på almindelig
slanke kost.

Det er muligt I synes det lyder som noget sludder - men faktum er, at det
altså hænger sådan sammen. Jeg ved det - fordi jeg tilfældigvis lider af
samme sygdom som ca. 25 % af danske kvinder gør. Den hedder PCOS. Mange
læger aner ikke engang hvad det er - men hvis I vil vide lidt mere om hvad
det indebærer så kik ind på www.trianglen.dk.

Men op til 90% af kvinder med PCOS er overvægtige og kan ikke tabe sig ved
egen hjælp, for hvem i alverden finder helt af sig selv på at udelukke alle
hvide kulhydrater af kosten?

Og derfor opfattes det altså af mange med PCO som om de tager på af at spise
fedtfattigt, kulhydratrigt .. hvad de faktisk også gør. .. hvis man altså er
insulin resistent... hvad man ofte er hvis man har PCOS.. som man har 25%
chance for at have hvis man er overvægtig kvinde... og er man i den her
gruppe så har man 40% chance for at få sukkersyge inden man bliver 40, 90 %
chance for at få det inden man bliver gammel.

Mvh.

Sofie



Mikkel Gybel Jensen skrev i meddelelsen ...
>"Sofie Hansen" <softlips_sugarbaby@yahoo.com> wrote in message
>news:sm0d6.72647$W81.877764@twister.sunsite.dk...
>> Nej det kan det ikke, men det er meget almindeligt at opfatte det
>sådan. Er
>> man insulin resistent så virker det nøjagtigt som om det er det der
>sker
>
>Den kommer du vist til at forklare nærmere...
>
>Hvis man er insulinresistent, så bliver man fed?
>
>> ..og jeg troede at dette også var et forum for almindelige
>mennesker -
>
>Ja, og et sådan er Kata og jeg vel også-
>
>> Men altså, hvis man i dette forum ikke må ytre sig uden at have en
>fin tilte
>> så beklager jeg at jeg vovede at stikke hovedet frem
>
>Man behøver skam ikke nogen fin titel, hvilket jeg da heller ikke
>har - men, hvis man siger noget vrøvl, så må man være foreberedt på,
>at få det at vide.
>
>Mikkel
>
>--
>Mikkel Gybel Jensen, stud. scient biochemistry
>e-mail: m.gybel@earthling.net, ICQ: 9821906
>web: http://home.worldonline.dk/~mgj
>work: http://www.cmrc.dk / http://www.damec.dk
>http://www.motion-online.dk - nyt site om motion m.m.
>
>



Kata (30-01-2001)
Kommentar
Fra : Kata


Dato : 30-01-01 00:34

Sofie Hansen <softlips_sugarbaby@yahoo.com> skrev:
> er man insulin resistens så er man ofte overvægtig (de to ting hænger
sammen
> og fører ofte til sukkersyge af typen "gammelmandssukkersyge"),
>
Der findes vist også folk som er insulin-resistente, men
ikke-overvægtige. Men jeg vil gi' dig ret i at overvægt kan være en
årsag til insulin-resistens, som kan føre til type 2-diabetes.

>og spiser
> man så alm. fedtfattigt, ja så tager man bare på.
Nej, man ta'r på hvis man spiser flere kalorier end man forbrænder.


>Insulin resistens har noget med hormonerne at gøre
>
Ja, jævnfør navnet Jeg ved godt hvad insulin resistens er, og det er
jeg sikker på at Mikkel og de andre i gruppen også gør.


>- korrekt, men hvis man taber sig så går begge
> dele nogle gange i orden af sig selv ..
>
Ja, oftest vil et vægttab normalisere cellernes insulin følsomhed.


>men er man er man insulin
> resistens, ja så kan man som nævnt tidligere ikke tabe sig på
almindelig
> slanke kost.
> Det er muligt I synes det lyder som noget sludder - men faktum er, at
det
> altså hænger sådan sammen.
>
Ok, du synes, at det hænger sådan sammen - men jeg er uenig!


>Jeg ved det - fordi jeg tilfældigvis lider af
> samme sygdom som ca. 25 % af danske kvinder gør. Den hedder PCOS.
>
Jeg er i tvivl om størrelsen på denne procent er korrekt, men OK, det
kan da godt være at 25% har PCOS uden at vide det.


> Mange læger aner ikke engang hvad det er
>
Tja, hvis du bruger forkortelsen PCOS når du taler med dem, så kan det
godt være at de ikke lige kan alle forkortelser, men kalder du det ved
dets navn (polycystisk ovarie syndrom), så er jeg sikker på at de ved
hvad det er.


> det indebærer så kik ind på www.trianglen.dk.
>

De beskriver mange af de forskellige interaktioner mellem hormonerne og
fedt- og kulhydratstofskiftet temmeligt pop-agtigt (og kommer med nogle
temmeligt kontroversielle udtalelser).

Her er et uddrag af hvad de skriver på www.trianglen.dk : "Insulin
resistancen medfører, at sukker ikke så let træder ind i vævene. Når
vævene registrerer, at sukkeret er for lavt inde i cellerne sendes
signaler derfra med krav om at øge blodsukkeret. Derved frigøres mere
insulin og sukker til blodet og mere sukker kan træde ind i vævene. Det
øgede sukker til vævene, bl.a. fedtvævene medfører øget dannelse af
fedtvæv og generer derved overvægt. Overvægten fastholdes ofte, idet den
øgede mængde insulin nedsætter nedbrydningen af fedtvæv igen."

Hmmm hmmm...Fedtcellerne er også insulinresistente, hvorved HSL
hæmningen er nedsat, selv om der er insulin i blodet - dette medfører en
øget konc. af frie fedtsyrer (FFA) i blodet (jvf.
diabetikere/insulin-resistente har ofte højere FFA konc. i blodet end
andre med normal insulin-følsomhed). Herved kan kroppen bruge fedt
istedet for sukkeret til at opretholde liv.


> Og derfor opfattes det altså af mange med PCO som om de tager på af at
spise
> fedtfattigt, kulhydratrigt .. hvad de faktisk også gør. .. hvis man
altså er
> insulin resistent... hvad man ofte er hvis man har PCOS.. som man har
25%
> chance for at have hvis man er overvægtig kvinde... og er man i den
her
> gruppe så har man 40% chance for at få sukkersyge inden man bliver 40,
90 %
> chance for at få det inden man bliver gammel.
>
Whatever...statistik og procenter kan (mis)bruges til mange ting.


--
Kata
http://hjem.get2net.dk/kata




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste