|
| kage... Fra : Jan Kristensen |
Dato : 21-02-02 19:41 |
|
Hej,
Jeg skal lave en kage til at tage med til en sammenskudsgilde, men ved ikke
hvilken... er der nogen der kan hjælpe?? det må meget gerne være en nem kage
På Forhånd Tak!
Allan
| |
Trine Kornum Christi~ (21-02-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 21-02-02 20:07 |
|
Jan Kristensen wrote:
>
> Hej,
>
> Jeg skal lave en kage til at tage med til en sammenskudsgilde, men ved ikke
> hvilken... er der nogen der kan hjælpe?? det må meget gerne være en nem kage
Jeg har lige bagt en brunsviger til min mands fødselsdag. Kagen var et
stort hit.
½l mælk eller vand
½ pund fedtstof efter eget valg
50 g gær
lidt salt
mel efter behov
Fedtstoffet smeltes og blandes med væsken og saltet, gæren smuldres i og
når det er opløst blandes melet i og dejen æltes, den skal være lidt våd
og fedtet. Hæver i ½-1 time.
Dejen æltes igen og fordeles i en stor bradepande. Man sørger for at
kanterne er lidt højere end resten og man laver små fordybninger i hele
dejen med knoerne.
Dejen hæver igen mens man blander ½ pund farin og en kvart pund fedtstof
i en gryde med ½ tsk kanel. Hvis man kan lide meget snask, fordobler man
ovenstående.
Denne blanding fordeles over dejen og bages i 20-25 minutter ved 200
grader.
Kagen er absolut bedst lun.
/Trine
| |
Jesper (22-02-2002)
| Kommentar Fra : Jesper |
Dato : 22-02-02 08:50 |
|
Denne kage bliver altid god, selvom den er lidt besværlig at lave:
DEJEN:
3 æg
250 g sukker
50 g smør
2 dl mælk
250 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
FYLD:
125 g smør
1/2 dl mælk
200 g puddersukker
100 g kokosmel
Pisk æg og sukker over vandbad, til det skifter farve og er let og
skummende. Smelt smørret, tilsæt mælken, lad det blive lunt og hæld det i
dejen. Bland mel med bagepulver og vanillesukker. Sigt det i og rør dejen
sammen. Hæld dejen i en bradepande (25x35 cm) smurt eller beklædt med
bagepapir. Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 200º i ca. 25 min. I
mellemtiden smeltes smør med mælk og puddersukker. Rør kokosmel i og hæld
blandingen over kagen, når den har bagt de 25 min. Fortsæt bagningen i ca.
10 min. Afkøles i formen.
God fornøjelse
Jesper
"Jan Kristensen" <jamm@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:3c753f6b$0$364$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej,
>
> Jeg skal lave en kage til at tage med til en sammenskudsgilde, men ved
ikke
> hvilken... er der nogen der kan hjælpe?? det må meget gerne være en nem
kage
>
> På Forhånd Tak!
> Allan
>
>
| |
Jens (22-02-2002)
| Kommentar Fra : Jens |
Dato : 22-02-02 10:46 |
|
"Jesper" <jesperts@oncable.dk> wrote in
news:3c75f959$0$242$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk:
> Denne kage bliver altid god, selvom den er lidt besværlig at lave:
>
> DEJEN:
> 3 æg
> 250 g sukker
> 50 g smør
> 2 dl mælk
> 250 g mel
> 2 tsk bagepulver
> 1 tsk vanillesukker
>
> FYLD:
> 125 g smør
> 1/2 dl mælk
> 200 g puddersukker
> 100 g kokosmel
>
>
Det er vidst en "Drømmekage" ?
mvh
/Jens
| |
Tine (23-02-2002)
| Kommentar Fra : Tine |
Dato : 23-02-02 19:53 |
|
"Jan Kristensen" <jamm@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:3c753f6b$0$364$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej,
>
> Jeg skal lave en kage til at tage med til en sammenskudsgilde, men ved
ikke
> hvilken... er der nogen der kan hjælpe?? det må meget gerne være en nem
kage
>
> På Forhånd Tak!
> Allan
Du kan eventuelt hente inspiration på http://www.amstrupvestergaard.dk/
Det er alletiders hjemmeside med masser af kager.
Venlig hilsen
Tine
| |
Jan Kristensen (24-02-2002)
| Kommentar Fra : Jan Kristensen |
Dato : 24-02-02 21:10 |
|
Hej,
Mange Tak for hjælpen....
Allan
PS. Kagerne smagte godt!
| |
|
|