Torsdag d. 21. februar, klokken er 15:45 - Der er 2341 opskrifter og 8 er
online.
Opskrifter
Se alle opskrifter
Søg efter opskrifter
Landeoversigt
Ti mest læste
Ti mest udskrevne
Ti nyeste
Ti bedste karakter
Tilføj opskrifter
Community
Din profil
Dine opskrifter
Dine tilføjede opskrifter
Samlet stilling
Dine point
Log ud
Andet
Forsiden
Nyhedsbrev
Madforum
Nyheder
Konkurrence
Send til en ven
Kogebøger
Reklameinfo
Kontakt
Støt food4u.dk
Sponsor
Partnere
Udskriv opskriften Send opskriften Gem opskrift
Opskrifts oplysning:
Opskriftens navn: "gl.davs" oksekødsuppe m. kød med peberodsovs
Tilføjet: onsdag d. 23. januar
Tilføjet af: buller
Antal potioner: 8
Kommer fra: Danmark
Opskriftstype: Hverdag, Weekend, Suppe
Tidspunkt: Aftensmad
Denne opskrift er læst 53 gange og er udskrevet 9 gange.
Ingredienser:
1,5-2kg oksekød Oksebyst, tværreb eller bov
2-3 gode oksekraftben
1 selleri (hvis det er i perioden, der er top på SÅ tag den endelig med til
suppevisken)
5 porrer
5-6 store gulerødder
1 pastinak
1 persillerod
1kg. blandede kød og melboller (frost)
Peberodsauce:
margarine
mel
Suppe
Eddike
1/4 piskefløde eller fløde13
1 pose revet peberod (el. frisk man selv river)
sukker
salt
Kartofler
Fremgangsmåde:
i en stor gryde (12ltr.) kommes oksekraftbenene, og ca 5ltr. koldt vand.
koges langsomt op ved svag varme.
skyl og rens imens grøntsagerne godt, og bind en "visk" af porretoppene og
andre toppe hvis der er. skær porrer og gulerødder i skiver, og det andet i
tern. stil i en skål med film over til senere.
Når "benene" koger fjernes det skum (urenheder), der har dannet sig, og
oksekødet lægges i den kogende suppe, koger langsomt op igen, og der skummes
endnu engang.
Salt tilsættes 5-7 tsk, kan altid komme mere i tilsidst. suppevisken
tilsættes.
Står nu og småkoger 2 1/2- 3 timer alt afhængig af kødet men mærk selv efter
hvornår det er mørt.
Når det er mørt tages det op og oksebryst/tværreb kan lægges i pres under et
spækbret med et par tunge bøger (gør det pænere
og nemmere at skære syntes jeg)
TA nu noget suppe fra til saucen.
Grøntsagerne tilsættes, og koges ved svag varme til de er møre. tilsidst
tilsættes kød og melboller, og suppen varmes godt op (må IKKE koge med
melboller i)
en klat margarine kommes i gryden, og smeltes
Ca. 1 1/2 spsk mel
Piskes godt sammen, og spæd med suppen, kog op, hvis den er for "fed" spæd
med lidt mælk, kog op pisk godt og spæd med mere suppe, og piskefløde til
den har den rette tykkelse for dig.
smag til med eddike og sukker, til den er lidt sursød. Smag til med salt.
Tilsæt tilsidst revet peberod, og smag til.
Må ikke koge efter tilsætning af peberod
Server suppen som forret, og derefter kogte asp.kartofler, kød og
flødepeberossauce.
Eller det hele på en gang alt efter lyst.
Kommentar:
Dette er min måde at lave min vinterlivret på, det er den langsomme måde der
tager tid, men det er det værd, bare duften af urterne i stuen er så
hyggeligt
De bedste frosne kød og melboller er dem fra Brugsen
Danefrost, syntes jeg, hvis man ikke laver dem selv.
Hvis der er suppe tilbage, kan den sagtens fryses, så man har nem mad en
aften, med godt brød til
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Udskriv opskriften Skriv en kommentar Gem opskrift
Bøger
Slankemad for fattigrøve
Nyt i forum
Shop Asia - 17. februar
Bacon suppe - 2. februar
Lakselasagne - 30. januar
Sødemiddel - 29. januar
Bacon suppe - 29. januar
Nye opskrifter
Fyld til bagte kartofler - 20. februar
Kanelkage - 20. februar
Saltmandler - 20. februar
Persille-kartofler med røget lammekølle - 20. februar
Nøddekage - 20. februar
Sponsor
..
Hej Jeg sender en kopi af en opskrift jeg har lagt på
www.food4u.dk,
desværre kom der for meget med men håber du finder ud af det. suppen kan
sagtens laves dagen i forvejen, og så lav sovsen på dagen og server kødet
koldt, det er helt sikkert noget også den ældre generation kan lide. God
fornøjelse, hilsen Henning bantam@tiscali.dk
"Nielsen" <nielsen@hø.dk> skrev i en meddelelse
news:Eh1d8.2611$Rz2.86922@news010.worldonline.dk...
> Hej....
> gode forslag ønskes.. først jeg er ikke nogen ørn i et køkken, har
alligevel
> dristet mig ud i at inviterer gæster, og lovet de får noget at spise. De
> kommer allerede klokken 9.30 til en gang rundstykker, når klokken så
bliver
> 12 - 13 skal der lidt andet på bordet. Så har jeg tænkt på suppe....men
> hvilken en ? den skal smage godt, være ikke for svær at lave for en
> nybegynder, og så skal den være smagsløgsindettet efter folk over 60 år
....
> vi bliver ca.9 voksne og 1 barn... gode forslag ønskes
> mvh Dorthe
>
>
>