|
| Tilpasning af skaldyrsopskrift Fra : LazyA |
Dato : 15-02-02 13:55 |
|
Hej NG
For et års tid siden fik jeg en fremragende ret på en italiensk restaurant.
Jeg har en enkelt gang siden prøvet af efterligne den. Den blev rigtig god -
men ikke lige så god. Nu kender jeg ikke ret meget til madlavning andet end
det, der hurtigt kan bikses sammen i hverdagen, men måske nogen her kan
hjælpe.
Her er, hvad jeg brugte: (og ingredienser passer vist nogenlunde med
"originalen").
150 gr. rejer
Nogen hummerhaler
Nogen kammuslinger (de er jo dyre
1,5 dl. fløde
knap en dåse konc. tomatpure
ca. 1 dl. hvidvin
1 løg
1 fed hvidløg
frisk timian og persille
frisk pasta til.
Løg og hvdløg blev hakket fint, og resten af ingredienserne kom i og simrede
i et stykke tid.
Er det helt i skoven, og hvad kan gøres bedre?
Især krydderurterne er jeg meget i tvivl om, da jeg ikke ved, hvad der
passer bedst til.
Med venlig hilsen
Anders
| |
Emil (21-02-2002)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 21-02-02 02:46 |
|
On Fri, 15 Feb 2002, LazyA wrote:
>Er det helt i skoven, og hvad kan gøres bedre?
>Især krydderurterne er jeg meget i tvivl om, da jeg ikke ved, hvad der
>passer bedst til.
Dit forslag ser da nogenlunde fornuftigt ud.
Du skal nok udskifte timian med fransk esdragon (helst friskt)
eller evt. fenneikel (den grønne top).
Dild vil også passe fint her, og det kan erstatte den kraftige
smag fra persillen.
Når du skriver 'knap en dåse konc. tomatpure' mener du vel ca.
40-50 gram? Det finder jeg lige i overkanten i forhold til de
øvrige ingredienser.
Man skal jo også kunne smage -dyrene.
Kammuslingerne skal først tilsættes 185 sekunder før serveringen,
da de ellers bliver seje så hele nydelsen forsvinder. Skaldyr
skal ikke koges igen (det blev de ved fabrikationen), de skal
højest varmes - ja de skal.
Jeg kunne finde på at servere et halvt smilende æg (og en stilk
grønt) som pynt, sammen med en smule flutes eller ristet brød som
kontrast til pastaen.
Så kom jeg lige til at tænke på farven. Retten vil nærmest være
blegrød. Det vil måske være mere appetitligt at erstatte løget
med et rødløg og et par forårsløg?
m.v.h. Emil
| |
Mrs Krabappel (21-02-2002)
| Kommentar Fra : Mrs Krabappel |
Dato : 21-02-02 14:00 |
|
"LazyA" <anders@woah.dk> wrote in message news:a4j0pe$mks$1@sunsite.dk...
> Hej NG
>
> For et års tid siden fik jeg en fremragende ret på en italiensk
restaurant.
Når jeg læser din beskrivelse virker det hele nogenlunde OK undtagen en
ting: FLØDEN!
Og konc. tomat er en hurtig og billig erstatning der findes i alle
dameblade, men skal man gå for "the real thing", brug friske modne "cherry"
tomater (de findes på stilken). Jeg lavede noget der ligner "din" ret den
anden dag og kan hedde "pasta ai frutti di mare" eller sådan noget:
- en pakke frosne skaldyr-mix (uden surimi!! oh der er venusmuslinger og
calamari i!!)
- 1 lille skalotteløg + 1 fed hvidløg, finthakkede
- 1/2 glas hvidvin
- 1/2 peperoncino (chili), knust
- 4 spsk bladpersille, fintakket
- ca 10 cherry tomater, halveret / kvart
- 4 spsk X-jomfru olivenolie fra Toscana
Meget vigtig med en olie som har smag med er ikke for dominerende eller
bitter - jeg fx hader Monini!
Svits løg, hvidløg og chili i olien, kom "dyrene" og tomat i, vinen, lad den
dampe af, det hele skal koge få minuter og det kan ske mens pasta koger (tør
pasta er her bedre, fx linguine - de flade spaghetti - eller spaghettini).
Jeg fatter ikke dem der ikke kan se at lave god mad kan tage kun 20 minuter
og køber tyske "macaroni på 3 minuter" - bvadr!!! Når hvor var vi hen...
Bland saucen med pasta og den hakkede persille og evt. en lille sjat olie
igen - det hele forgår over svag varme i den pande du har steget saucen i -
ikke noget med at putte saucen på toppen af en tallerken pasta!.
PS Parmesan ost - lige som fløde og andre Arla produkter - er forbudt!!!!
Hvis du er så heldig som jeg var den anden dag og har den store pengepung
med, køb nogle friske venusmuslinger, åbn dem i i en lukket kasserolle med
olie, hvidlog og persille, fjern dyret fra skallet - men gem nogle "til
pynt" - og bland samme sauce (med venusmuslinger i basissaucen tilsæt 1
minut før servering) med pasta, pyntet med "skallene" (med dyr i!). En halv
kilo kostede 45 kr men de var levende og alle penge værd - en gang i mellem
SKAL man gøre de!
Sandra
| |
|
|