On Sat, 16 Feb 2002, kautaq wrote:
>Hvor i alverden har du fået dem fra?
Det er 'overskud' fra en jagttur.
De unge mennesker gider ikke planlægge flere dage forud, og
brysterne er snart 3 mdr. gamle (du véd: sidste salgsdat
>I Grønland tog vi ind i fjordene om efteråret og skød "dykænder"
>så som edderfugle, havlit og søkonger.
>
>Vi spiste dem kun et par gange og de blev bare stegt i gryde og ovn.
Her i huset spiser vi dem kun én gang
De rå dybt mørkerøde bryster dufter med en herlig 'vild' duft. Så
jeg vil lige prøve at tilberede et par stykker uden marinering.
Der er jo ikke noget fedt på brysterne.
De første forsøg med marinering blev ellers rigtigt gode
(kærnemælk, eddike, rødløg og timian i 1,5 døgn). Men de skal
altså simre/bages i en timestid for at blive helt møre; så de
opskrifter som angiver kortere tid, må være lavet af folk med
gode tyggeredskaber eller dårlig hukommelse.
>Det er snart så længe siden at jeg ikke kan huske andet end haglene!
Tak for advarslen. Smagen må du da kunne huske.
Ved den 1. servering vældede minder fra min barndom frem. De er
altså ikke helt nye på mit spisekort.
>Troels Trier Mørk. Skovfogedens vildtretter.
Jeg kom et par dage for sent. Alle eksemplarer her i amtet er
lige blevet udlånt!
Men Troels har også begået en bog om fiskretter.
m.v.h. Emil