Ja nu faldt jeg over et indlæg fra den 08-02-02 om perpican.
Hvor der kommer mange forslag til marcipan typer, hvis man vil have en
god kransekage skal man gøre og have flg. ting.
der skal her bruges den råmasse der kommer fra Odense.
og her er opskriften:
1000 g Odense Kranse XX (råmassen) Kan købes i supermarkeder /
købmand eller hos bageren.
500 g melis (sukker)
ca. 200 g æggehvider
bland det sammen og lad det stå mindst 24 timer inden brug. og så
nogle tips.
Melistilsætning:
Der bør ikke anvendes for meget melis, da det forringer smag og
kvalitet på bagværket.
En del af melisen kan med fordel erstattes aaf flormelis, hvilket
giver en smidigere masse, som er nemmere at arbejde med.
Ønsker man et saftigere stykke bagværk, kan en del af melisen
erstattes af honning.
Oparbejdning:
En del af æggehviderne kommes i melisen, hvorefter sukkeret arbejdes
op med råmassen lidt efter lidt, konsistensen reguleres med
æggehvider.
Massen bør være mindst 1 døgn gammel før videre forarbejdning, derved
undgås "knasende" melis.
Bagning:
Bagetemperaturen må ikke være for lav, så sæt ovnen på ca. 230-240
grader.
Bagetiden er ca. 8 - 10 min.
OBS:
Brug pastuseret æggehvidere, især når massen skal stå.
Godfor nøjelse
PS.
Detter er en opskrift de fleste bager landet over bruger
VH
Henrik Larsen
|